Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Greg25 

všechny recenze uživatele

70%" Doják" se spoustou dějových zvratů a vyrovnávání se s minulostí, který ovšem asi hlavně díky hlavním protagonistům (zejména výbornému Newmanovi) nesklouzává do žánru německých romancí Pilchnerové. Tvůrcům se tady podařilo vytvořit jakousi potencionální hloubku lidské mysli a chování, zejména díky hercům, což se podaří málokterému režisérovi amerických tragických romancí. Světlá vyjímka jinak již téměř "utopeného", nejčastěji nekvalitně točeného žánru. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Doják to je, o tom žádná, jenomže ten typický, americký způsob točení romantických filmů, mi čím dál tím víc leze krkem. Všechno se v nich řeší strašně složitě, na dlouhé lokte a vždycky se něco musí pošramotit, aby se vyhecovalo určité napětí, protože "co kdyby" ... Předpokládám, že nikdo nečeká, že by si do konce života nemohli přijít na jméno a jen se čeká na tu závěrečnou usmiřovačku. Snímek jsem už viděla, a ne jednou. Kevin je skvělý herec a je stvořen pro takové role. I Robin zde byla dobrá. Jediným a zcela výjimečným plusem tohoto příběhu je špatný konec. 3,5* ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Už to skončilo? Co? Ne? Cooo... hele, na romantickej cajdák jsou prostě dvě hodiny MOC! A můžeme se dojímat jak chceme. Vzkaz v lahvi jsem nechala v tv běžet jednak proto, že ho (bůh ví proč) považuju za klasiku, ještě jsem ho neviděla, chtěla si po Yellowstone dát zase Costnera, potěšil mě Paul Newman a hlavně mě učarovala krásná Robin Wright. No... někomu po kýblu nudy vypjatej dojemnej konec stačí, ale já se do této skupiny tentokrát neřadím. 2,5* ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

vždycky koukám na nějakou romantárnu a jsem pak překvapen, jak se to filmovým kritikum nelíbilo! no, tohle už je nějakej pátek, co jsem ronil u televize slzy, skoro si to nepamatuju, ale určitě bych se tam znovu našel! myslím, že se to nedá popsat slovy, byl to silný zážitek, takové niterné, velmi hluboké, a proto dávám 4 vařečky z pěti pro případ, že bych na konec plakal ještě o chvilku dýl. nicméně mi to také resultuje ve skutečnost, že pravý romantik dá vždycky mín, než by si film s Kosstnerem zasloužil! ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Pište si co chcete! Mám ráda Kevina a to jak hraje. Mám hodně ráda tenhle film. Krásnej romantickej film. O vztazích, o lásce. Už když jsem ho viděla poprvé, tak mě dostal. A dostává mě pokaždé, když ho vidím. Závěr filmu...dojímavej jak blázen, na jednu stranu si člověk říká *SPOILER* že je dobře, že "odešel" Kevin za svou milovanou ženou, na druhou stranu je smutný, že tu nechal svou novou lásku...zvlášť, když se se svou mrtvou ženou jel rozloučit...a vlastně "opustil" svou novou lásku...dává to smysl? Rozumíte mi jak to myslím? Zkrátka a jednoduše, závěr je smutnej a prostě je:-( ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama