Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 1
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (137)

Ant 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak tuhle záležitost hodnotit... zvlášť ve stínu originálních a dnes již kultovních Narcos. Problémy Mexika totiž můžu na scénáristy hodit jen z části. Celá první série je neskutečně pomalá a po 10 dílech jen steží dokážu vyjmenovat nějaké důležité příběhové momenty. V lepším je děj pomalý, v těch horších případech jen nudný. To samé platí o postavách. Felix a permanentně zamračený Diego Luna je asi nejlepší z nich, protože mu toho narco bosse fakt věřím, i když jeho motivace jsou po většinu seriálu nedostačující. Don Neto taky válí. Ostatní postavy včetně idiota Rafy a absolutně naivního Kiky jsou na vraždu. Poslední tři díly naštěstí rozpohybují motory příběhu a dostane to spád. Konec mě hodně bavil a s příchodem Scoota McNairyho dám mexickým kartelům ještě šanci se zlepšit. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

S mexickými Narcos mám dva problémy. Prvním je romantizace antagonistů, která je vidět hlavně v třetí sezoně u Amada C. Fuentese. Na druhou stranu jeho závěrečné úsilí o únik ze systému, který spoluvytvářel je sympatickou snahou načrtnout alespoň trochu problém větší a zásadnější. Tím problémem je absolutní nedostatek sebereflexe amerického pohledu na "drogovou válku". Tuhle perspektivu zosobňuje zabejčený agent Breslin, který prostě stále půjde po krku nějakýmu narcobaronovi a když se jim ho podaří sundat, půjde po krku dalšímu, aniž by si uvědomil, že nebojuje s lidmi, ale se systémem, který USA spoluvytváří a nikdy nemůže porazit. Ke cti budiž, že v závěreční epizodě si Breslin alespoň přizná, že "drogy válku zatím vyhrávají". ___ V tomhle mimochodem byla skvělá třetí sezona origninálních Narcos, který nabízela na "drogovou válku" cyničtější perspektivu charimastickýho agenta Peni (Pedro Pascal). ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní navázání na skvělé série z Kolumbie - v polovině se děj začne trochu rozpadat pod spletencem linií a postav, ale to brzo přejde a poslední díly už jsou zase slušně soustředěné. Jen už to není takové drama, a s tak zajímavým záporákem jako byl Escobar. Diego Luna si to herecky dává velmi dobře, ale jeho postava je tiše kalkulující šedá myš, a s tím se moc velké divadlo dělat nedá - a bohužel na ní není vidět ani nějaký zásadnější vývoj. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Felix Gallardo se možná v Kolumbii cítí u jezírka s hrochy jako chudý příbuzný a školák skutečných narko-šíbrů, ale tahle paralelní lekce z dějin (nebo most mezi 3. a 4. sérií?) se dosavadním třem sezónám může podívat zpříma do očí. Kvalitativně totiž neztrácí. Ano, dobové Mexiko a Felix jako narkobaron jsou v něčem tuctovější než Pablo a gentlemani z Cali, ale v tom je právě síla seriálu. Pomalu, nenápadně plyne, někdy jen variuje známé situace, ale dává jim zajímavé měřítko, zneklidňující podtext, který vynikne o to víc, když znáte současné výpovědi o stavu věcí. Třeba Heli Amata Escalanteho, který se režijně podepsal pod vrcholný pátý díl a podtrhl odvahu Netflixu angažovat artové režiséry s hodně radikálním CV. Druhý příklad - výtečné retro krasojízdy sedmého a osmého dílu, pod kterými je podepsaný rozevlátý mexický formalista Alfonso Ruizpalacios. Cit pro detail a atmosféru těchto dílů je stejně výjimečný jako cit tvůrců pro typový casting. Proměny hlavních postav i neustálý příval zajímavých vedlejších figur povyšuje Narcos mezi elitu. Mexikánci se tu mohou cítit, jako doma, i když vrchol seriálu spojený s dalším výtečně zvoleným protagonistou Kimim přichází na pomezí devítky a desítky. Nemůžu si pomoct, ale opět nadšení nad narkobaladami. Hlavně ta, kde kyne dobrácký vrahoun Don Neto, rve srdce. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, Diego Luna, nemá toľko charizmy, ako herec stvárňujúci Pabla v predchádzajúcich sériach a zároveň príbeh zrodu mexického kartelu, nakoľko to znie akokoľvek pútavo, neponúka toľko rozmanitých a zaujímavých scén ako práve vyčíňanie "Escobar a spol." v Kolumbii. Ak by som to však neporovnával s predošlými sériami, tak je to takmer stopercentný - bezchybný zážitok, ktorému by som vytkol skutočne len maličkosti, keďže je to po scenáristickej, režisérskej, audiovizuálnej a hereckej stránke nadštandardný prírastok v rámci seriálovej, respektíve televíznej tvorby. No v prípade ak porovnávam, tak je to asi najslabšia séria, ktorej chýba väčší "drajv" a ťah na bránu na aký sme pri Narcos boli zvyknutí. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje v 19. minutě, je „El Mariachi“ od Loli Beltrán. Ve 29. minutě hraje „Yuriria De Mis Amores“ od Gabriela Allendeho. Ve 31. minutě hraje „Baker Street“ od Gerry Raffertyho. Ve 35. minutě hraje „Hold The Line“ od Toto. (Duoscop)

Reklama

Reklama