Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Kolonie Thea je vysněným místem každého člověka, který něčeho lituje natolik, aby chtěl nový začátek. Ať už jste gangster, podvodník, doktor nebo outsider, v kolonii to nikoho nezajímá, pro Theu jste novým člověkem, který získal čistý štít. Miliony lidí raději zahodilo vlastní život a odletělo skrze vesmír za novým životem. Cesta je o to víc populární, že se o nic nemusíte starat a celou cestu v klidu prospíte za dozoru posádky. Problém ovšem nastane ve chvíli, kdy se část kolonistů probudí předčasně během cesty na liduprázdné lodi, bez jakékoli odpovědi na to, co se stalo. (UncleMorty)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Honza2211 

všechny recenze uživatele

Velice těžké hodnotit jen po 1x04 epizodě. Líbí se mi celkové zasazení děje i postav převážně do vnitřku či interiéru vesmírné lodi, nebo do vesmírné stanice, či co to je. Atmosféra se snaží být drsná a děsivá, někteří členové posádky jsou infikovaní virem či entitou, která vnikne do jejich mozku, při sledování si vzpomenete na Vetřelce. Je to trochu béčkové, chybí hlubší zápletka i příběh, ale za celkovou snahu o sci-fi hororovou atmosféru uvniř vesmírné stanice dávám nakonec 60% a uvidíme dál.. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Projekt který evidentně dostal pumpovačku do kulis a vizualu namísto kvalitnějšího obsazení. Bohužel inspirace (občas až sprostě okopirovane) slavnějších titulů je do nebe bijící. I tak si pořád člověk říká v některých pasážích, že je to zajímavé a celkem koukatelné. Ale ne, vždycky když dostanu pocit, že se to konečně kvalitou rozjelo tak buď přijde naprosto nesmyslny jumpscare nebo scéna která totálně popírá zákony fyziky (člověk fakt pul minuty ve vesmírném vakuu nepřežije). Konec celeho serialu se dal zabalit mnohem rozuměji, než vyplnit šest dílů flashbacky o každé epizodě, kdy zajímavé byly tak dva a považuju skoro až na sprostý udělat konec jako byl tady. Pro diváka to prostě má potom pocit, že si chtěli zuby nehty pojistit druhou sérii o čemž těžce pochybuju že vznikne. ()

Reklama

pilarius 

všechny recenze uživatele

Těch konin, co tam je - zejména neexistující fyzikální síly, na které se zapomíná, a jejich kombinace s designem lodi. Pominu-li tohle, ani příběhové linky nejsou kdovíjaké. Casting převážně povedený, prostředí a triky pěkné. Všehovšudy šedý průměr, od kterého jsem vzhledem ke konceptu čekal mnohem víc - tohle by fakt šlo sestříhat do maximálně dvoudílného filmu s tím, že by se vykašlalo na většinu materiálu z flashbacků. Ještě musím dodat, že na odhalení se čekalo strašně dlouho, nebylo příliš překvapivé a bylo na mě moc klišoidní. Useknutí na cliffhangeru jim ale asi neodpustím, protože tohle se druhé řady nedožije a závěrečná scéna mě ještě zaujala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sice úsporné, ale co do kulis, CGI a celkového vizuálu překvapivě hodně na výši. Zejména flashbacky, ať už se jedná o futuristický Londýn, cyberpunkové Tokio nebo irské pobřeží, jsou na oko fakt super. Proto mě trochu mrzí, že je to celé postavené na těch nejohranějších vesmírných sci-fi klišé a až do konce se to nerozjede tak, jak by mohlo. A že se ten potenciál pomalu dere na povrch a s každou epizodou to začne být zajímavější a zajímavější. Finále k mému překvapení působí relativně uzavřeně, byť mnoho otázek zodpovězeno nebylo a hlavně, případná další kapitola tohohle vesmírného příběhu měla potenciál na to být daleko zajímavější. Je to vlastně utnuté skoro ve stejné chvíli, jako konkurenční Nightflyers. Akorát s tím rozdílem, že Origin nebyl tak okatě debilní. Naopak mě svými postavami, dobrou režií a pěkným vizuálem přesvědčil, že bychom mohli postupem času dostat třeba i druhý The Expanse. Což je s ohledem na formu distribuce (Youtube Originals), alespoň pro mě, dost nečekané. Jen by to asi chtělo posílit na ústřední zápletce, která se v první sérii moc nepředvedla a spíše působila jako prolog do něčeho mnohem většího. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak každý sci-fi seriál je vítaný... o tom žádná - navíc, pokud je s kvalitním "povahově rozmanitým" obsazením (nedůvěřivý policista, dýchavičná blondýna s chrastítkem místo mozku, pošuk, nebojácný černoch...atd) a kulisami. Nicméně je zde vidět, že tvůrce chtěl děj natahovat co to dá (časté a myslím i zbytečné flashbacky, které asi málokoho zajímají, navíc zabírají pomalu polovinu každého z dílů.). Taktéž inspirace od kultovních snímků (Věc+Vetřelec...atd) je zde až moc znát. Každopádně - shrnout těchto hodinových 10dílů (bez oněch flashbacků popisující povahu každého aktéra) jako 3hod film - bylo by to skvělá pocta uvedeným filmům. Takto je nutno si počkat (na titulky ;-)) a dokoukat to hezky celé ;-) PS: ...kolikátý, že dobře rozjetý sci-fi seriál byl zbytečně "zabit" nereallizovaným pokračováním další série??? Doufám, že tento nepostihne stejný osud... ()

Galerie (365)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v Jihoafrické republice. (six_seven)
  • Během transformace streamovací služby z YouTube Red na YouTube Premium došlo ke zrušení hned několika seriálů včetně Originu, který měl mít potvrzenou druhou sérii. (UncleMorty)

Související novinky

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (více)

Reklama

Reklama