Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roku 2245 slnko ohrozuje Zem a hrozí zánik a vyhladenie celého ľudstva. Päť najatých žoldnierov cestuje na nezmapovanú planétu a zhromažďujú vzácny minerál, ktorým môžu znovuoživiť umierajúcu a nestabilnú hviezdu. Potom, čo ich kozmická loď havaruje na cudzej planéte, sú prenasledovaní stvorením omnoho pokročilejším než čokoľvek, s čím sa predtým stretli. (dixx)

(více)

Recenze (12)

kingik 

všechny recenze uživatele

Justin Price je úkaz. Tomuto tvůrci nebyl dán do vínku talent. Ovšem jeho chuť dál tvořit navzdory nevalným recenzím jeho filmů, nazývám je pokusy o režii, je obdivuhodná. Tenhle jeho ultra levný scifi počin je tradičně neskutečná amatérská slátanina. K vidění jsou technicky nezvládnuté bitky, akční sekvence jsou naprosto absurdní, zvláště vynikají přestřelky, navíc doprovázené nemožnými efekty, a herci jsou spolehlivě strašlivá prkna. Mezi nimi vyniká jistá Franziska Schissler, která si střihla hlavní hrdinku. Asi tak z 80% vládne její nepřítomný pohled, užijeme si něco málo jejího nekoordinovaného pohybu a pouze vizuálně je akceptovatelná, ovšem divák nemrava má smůlu - její vnadné tělesné partie zůstanou proklatě zahalené. Asijská producentka céčkových filmů jménem Khu, která je zde k vidění v jedné z rolí, se dokonce snaží dát své roli pamětihodný rozměr, naštěstí se jí to daří jen sporadicky. Vůbec nejhorší je mužská osádka a její nechtěně směšná akceschopnost. Samotné monstrum, ten proklamovaný Dawnseeker, ten je designově k pláči, navíc citelně haprují pokusy o animační složku,která je hodně trhaná. Klidně se můžete vsadit, že v osmdesátých letech minulého století jste viděli lépe technicky vycizelované vesmírné příšery. Když už jsme u dávné minulosti, dokonce je zde troufale a zároveň směšně převzat koncept legendárního Predátora. V nastalé bídě se najde hrstka slušných nápadů, co měly potenciál, a dvě pěkně vyvedená zabití. Po strašlivém výtvoru "Mummy Rebirth", je tento o rok starší počin přece jen o něco málo lepší. Ovšem hodně záleží na úhlu pohledu. Pokud se rádi trestáte tím nejhorším, co v oblasti scifi a v širokém spektru vzniklo, máte zaděláno na muka. Celý filmový štáb svorně dělá vše pro to, abyste byli zahnáni. A Justin Price si jde točit další odstrašující veledílo. 3/10 ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo ozaj, že niečo. Premýšľam nad tým, čo na filme bolo vlastne pozitívne, ale nenapadá mi absolútne nič. Efekty sú strašné, postavy sú stereotypy, dialógy vysoko šuštia papierom a príbeh je absolútna kravina. Stačí povedať takto? Áno. Ale ja to ešte skúsim trošku rozviť. "The Dawnseeker" je podľa mňa ukážka absolútneho amatérizmu. Neviem či Justin Price robí takéto filmy schválne (podľa komentárov čo som čítal sa mu podarilo zlikvidovať už viacero filmov), alebo či nevie ako reálne filmy robiť, alebo nemá budget, alebo čo. Toto nebudem riešiť. Je kopec ľudí, ktorí sa chcú stať režisérmi a začali s natáčaním amatérskych filmov. Ale sú to filmy, ktoré viac-menej ostali len pre nich a najbližších. Toto je film, ktorý vyšiel tak, že si ho všetci môžeme pozrieť. A takúto dávku amatérizmu v rámci scenára a réžie som asi videl pri filme "Slasher.com". Lenivé, hlúpe a amatérske. A toto je presne tan istý štýl. Všetko pôsobí úplne presne ako tam. Žiadna snaha o to natočiť reálne nejaký zaujímavý film. Žiadne herecké kvality, žiadne technické kvality. Nič. Toto je proste ukážka toho, že aj špatné filmy budú vždy existovať a občas sa nám podarí nejaký prepašovať medzi filmy, ktoré sa rozhodnem pozrieť. Občas som sa na tom bavil, väčšinu času som sa pri tom nudil a bol zhrozený z toho, čo sa tu deje. Úprimne poviem, že efekty vo filmoch ako "Operation Dunkirk", boli presvedčivejšie, než tieto. Keď sa tu strieľa... tak to je mega kaliber otrasných efektov. Nemám to ani k čomu prirovnať, lebo to je asi nové dno. Je to proste od začiatku do konca otrasný film. Absolútne absolútne otrasný film. Vo všetkom. Hudba, kostýmy, efekty, príbeh, postavy, vizuály, dialógy... kompletne. Hodnotenie: F ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Je úžasný, když se v tomhle nestálým světě může člověk na něco spolehnout. A na Justina je spolehnutí. Opět nebetyčná sračka, jak se dalo předpokládat. Začíná to jako Sunshine a pokračuje jako Predátor. Chlap v legračním gumovým obleku honí po lese skupinku ochotnickejch herců a druhý housle mu k tomu hrajou špatný digi triky a mizerný barevný korekce, díky kterým má každej záběr jinou barvu. Naštěstí herečka v hlavní roli ujde a má to milosrdnejch 80 minut. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Po lese se prochází zhruba 5 lidí a honí je 2 mimozemští lovci (jednoho si tam sami dovezly proč to sem nepochopil) . Ačkoliv jsou to profesionální zabijáci jak je řečeno tak to jsou dobří chudáci, kteří se tam jen procházejí mezi nimi v silovém poli a zabíjejí je tudiž padá možnost nějakého napětí nebo nedej bože hororovosti. Celé to vypadá trikově hůře než třeba tohle https://www.csfd.cz/film/82259-kripozoidi/komentare/ a to je tohle z roku 1987 zatímco tento kousek z roku 2018. O nějakém scénáři logice a chováním postav ani nemluvím už na začátku bojuje ženská s několika chlápkama a jeden z těch chlápků má za zbraň světelnou lampu (člověk by řekl, že v roce 2245 bude mít třeba nějakou pušku) dále pak v tom lese narazí na chlápka co má na sobě vytetovanou krávu (opravdu cool tetování) a někteří z vojáků mají helmy zatímco někteří nemají. Pan Price bude stejně zvláštní režisér má tady ve filmotéce 6 filmů a všechny jsou v černém. ()

Robert Wankes odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nemohl snad nikdo myslet vážně? Naprosto příšerná kopie Predatora, která by vypadala líp, kdyby to někdo natočil na domácí HD cameru a triky udělal na prastaré Amize. Nominace na jeden z vůbec nejhorších sf filmů co jsem kdy viděl :-))) ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Justin Price presedlal z hororu na sci-fi. A výsledok? Scenár je rovnako zlý ako v jeho iných snímkoch, ktoré som mal možnosť vidieť. Príbeh je bez atmosféry, nezaujímavý a až škandalózne podpriemerný po všetkých ostatných stránkach. Divím sa sponzorom, že dotujú takéto niečo. ()

Reklama

Reklama