Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (584)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že tenhle film dělali samí mladí chlapi, takže oživili žánr skomírající české pohádky fantasy a sci-fi prvky, nevykašlali se na vizuál a vybrali si neokoukané lokace (oči-ústa-uši), jen mohli zvolit méně zprofanovaný hrad. Jinak ovšem docela spokojenost - s hereckým obsazením (včetně Lambory), kamerou i hudbou. 70%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, prvních asi dvacet minut jsem zařadila tenhle film mezi plejádu udýchaných, nedomrlých českých pohádek posledních dvaceti (!) let (s pár výjimkami). Ale jakmile začne působit kletba a princezna Ellena začne po vzoru Na hromnice o den více prožívat znovu a znovu ten samý den, film nabere obrátky a začne si s tropou opakování děje krásně hrát. Jako opravdu jsem si nemyslela, že v české pohádce někdy uslyším vypalovačku Little Less Conversation, aniž by to bylo výsostně trapné. Ale Petr Kubík i přes své mládí ukázal skvělé režisérské schopnosti. Umí šikovně udělat vtipnou i efektní montáž (na mysl třeba přijde scéna, s písničkou, která podbarvuje zhoubu království, nebo montáž, kdy se Ellena snaží, aby se do ní zamiloval princ Jan tak, že udělá všechno naprosto perfektně). Umí dokonce i hlubší emocionální momenty - vtipné i dojemné jsou chvíle, kdy u "Ucha" princezna doluje ze svých společníků, co chtějí slyšet. No a pak tu máme samotné hezké a sympatické mladé herce (netradiční Germani, roztomilá Křenková, Lambora s jeho luxusním hárem a pohádkovým ksichtíkem). Co nevyšlo, tak to je motivace hlavní záporačky, trochu moc záběru na dva hlavní hrady a nevyužití zkušených herců typu Dejdar, Revai nebo Zach. I tak ale velká poklona Kubíkovi, že se od tradičních českých pohádek odklonil k fantasy a taky od věčného shazování včeho mnohdy až trapným humorem. 70 % (PS: Pro připravovaný druhý díl bych se přiklonila spíš ke slovanské fantasy typu Zaklínače, oni ti druidi a černošští čarodějobijci zkrátka v českém prostředí působí jak pěst na oko.) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som bol veľmi zvedavý, ako je možné, že moderná rozprávka má nad 80%. A nakoniec som prišiel na to, že čiastočne aj právom. Zakomponovanie časovej slučky, vtipnosť deja, atraktívne a sympatické postavy. To všetko dali tušiť zaujímavý dej. Len smerom ku koncu mi to už prišlo také príliš hrané na efekt, začalo sa tlačiť do fantasy, najmä po objavení sa zlej čarodejnice. Podľa mňa v tomto bola zbytočnosť, stačilo to uhrať našim domácim tradičným spôsobom, nemusíme do toho nátlakovo vkladať západnú fantazijnosť, tá nám zjavne nejde. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem tvrdil, že naše země je z filmařského hlediska stvořená pro to, aby v ní vznikaly nádherné pohádky, popřípadě fantasy. Vždyť tyto dva žánry se nemají problém propojit. Máme tu členitou krajinu, šikovné řemeslníky a filmaře, kteří by nějaký námět mohli převést do reálného světa a to je vlastně i jeden z důvodů, proč se rok co rok těším na vánoční svátky - až se zase budu moci vpravit do těchto fantastických světů a přijít na jiné myšlenky. Navíc sem tam se to tvůrcům i podaří a udělají mi radost nějakým pěkným filmovým zážitkem. Aktuálně mám ale v hlavě Princeznu zakletou v čase. Nádherná víc fantasy, než pohádka, která pracuje s klasickým tématem časové smyčky, do toho nabízí neotřelá herecká jména, totálně ultra boží hudební podklad a efekty, za které by se nestyděl kdejaký fantasy trhák. Paráda! Tohle jsem si prostě musel užít. A myslím si, že jakmile bude příležitost, rád si tuto pohádku užiju znova! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani netušíte, jak velkou jsem měl chuť přihodit téhle vcelku vyvedené české fantasy nějakou tu hvězdičku navíc. Jasně, časová smyčka nebyla ničím novým, ale příběh mě bavil, s klidem můžu pochválit i různí efektové, takže vyšší známka by neměla být problémem, jenže... Herecké výkony. Nevím, jestli už jsou naši herci tak zblblí z "pásové výroby" různých seriálů na všech možných televizních stanicích, ale jen u Veroniky Freimanové, Simony Zmrzlé, Marka Lambory a nečekaně i u Martina Písaříka jsem měl pocit, že je natáčení bavilo, ostatní se spíš jen zúčastnili. Zvlášť mě zaujala Amélie; nevím, jestli ji chtěl mít režisér tak super cool, nebo podala Eliška Křenková tak unylý výkon, v každém případě se celou dobu tvářila, že musí místo účasti na divoké párty umývat okna v celém baráku. U Natalie Germani jsem měl zase celou dobu pocit, že by místo prince Jana uvítala raději nějakého fotbalistu s lukrativním zahraničním angažmá, a pořád jsem musel myslet na to, že by určitě byla hvězdou Lebensbornu. Je fakt škoda, že herci tuto jinak povedenou věc nepodpořili lepšími výkony. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Premiérové uvedení pohádky na televizní stanici Prima si nenechalo ujít více než 916 tis. diváků starších 15 let (podíl 23,62 %). (rublik05)
  • Runy, které používají alchymisté a čarodějové, se od sebe vzhledově liší. Alchymistické runy jsou ostřejších hranatějších tvarů, zatímco runy, které používají čarodějové, jsou více zaoblené. (Krocka)
  • Na konci rozprávky, v scéne, kde sa pobozkajú dvaja radujúci sa obyvatelia, je vidieť za davom moderné vybavenie a ľudí, ktorí sú moderne oblečení. (Frenkyt)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama