Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílnou sérii Bodyguard pro britskou BBC vytvořil a napsal Jed Mercurio, ostřílený televizní producent, scenárista a režisér, jehož jméno nalezneme pod úspěšnými seriály jako Line of Duty či Protiúder, ale také pod televizní adaptací klasického románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové z roku 2015 s Holliday Graingerovou a Richardem Maddenem v hlavních rolích. Politický thriller s kriminální zápletkou Bodyguard vypráví napínavý příběh seržanta Davida Budda, příslušníka policejního útvaru ochrany, který si z bojového nasazení v Afghánistánu odnesl ošklivé šrámy na duši. Poté, co je přidělen k ochraně kontroverzní ministryně vnitra Montagueové, prosazující tvrdou linii nekompromisního boje s terorismem, se zaplete do komplikovaného spiknutí a jeho úloha zůstává do posledních okamžiků nejasná. Nejednoznačného hrdinu ztvárnil Richard Madden, který byl za svůj výkon oceněn prestižním Zlatým glóbem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Příjemně mě překvapila reflexe terorismu, který je zde nastíněn jako komplexní problém, který velkou měrou způsobil Západ sám, místo stereotypních představ "Islam = bad", "West = good". Dialog v prvním díle o tom, jak jsou ti atentátníci vlastně jen figurky, co umírají pro politiky, kteří sami nikdy nenasadí vlastní kůži, dobře vystihuje odvěkou tragédii lidstva, kdy obyčejní lidé bojují pro pár mocných, přitom z toho nic nemají. Ale vymývání mozků funguje dobře a obzvlášť v islamofobním Česku tento seriál může nabídnout svěží perspektivu. Také si cením reprezentace PTSD, kterážto porucha je u nás téměř neznámá i mezi "odborníky", takže divákovi může nabídnout opravdu mnoho nového. A Richard Madden je opravdu famózní, mísí se v něm ledový klid i zranitelnost, a ten Zlatý Glóbus mu rozhodně přeji. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, které si pro nás BBC připravila a až teď, když jsem to sám viděl, tak chápu, že to dost lidí nadchlo a vyvolalo to takovou odezvu. Rozhodně si to totiž zaslouží pozornost. Už dlouho jsem neprožíval napětí u seriálu jako tady a to nejen jednou, ale dokonce dvakrát. Když se na scéně objevila bomba v první a poslední epizodě. Skvělá atmosféra, perfektně budované napětí, výborné obsazení, překvapivé zvraty, nečitelné charaktery a uvěřitelné chování postav. To všechno podle mě seriál obsahuje a to rozhodně není málo. Na druhou stranu tam spoustě věcí nevěřím. Je tam podezřele moc náhod a podle mě někteří dělají neuvěřitelné chyby (nespojení snipera, neustále zapojování Budda). Po skvělém úvodu mě zklamalo, že se seriál hodně zaměřil na romantiku. Věřil bych totiž motivaci bodyguarda i bez toho. Naštěstí se to nestalo hlavní náplní, jak jsem tvůrce chvilku podezříval. Celkově to tak ve mně zanechalo pozitivní pocity a s čistým svědomím to mohu doporučit. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Veľmi rýchlo začne vyskakovať dojem ako z Homelandu. Samozrejme nie tak ambiciózne, ale je to tam. Teroristi, policajti, tajné služby, politika, nejasné motivácie, nevhodné a nebezpečné vzťahy. Dosť dlho dostávate nadpriemerne pôsobiacu záležitosť, ktorá sa však na záver celkom dosť zbytočne zhodí do priemeru. Postavy bez zásadnejšieho hereckého výkonu (ak nerátam Davida Budda). Keby seriál vznikol o 10 rokov skôr, tak by zažiaril oveľa viac. Dnes už len druhá akosť. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bodyguard to má skoro všechno. Idealní množství dílů, tedy délku celé série, načrtá dobrou optikou ožehavá témata současného terorismu, zkorumpovaných vládních složek, dvojitých agentů i poválečných traumat hlavního hrdiny, které ovlivňují jeho duševní zdraví. Tvůrci všechny tyto klíčové scenáristické puzzle kombinují mrštně dohromady tak, že vytváří skvělou koláž uvěřitelného, v rámci možností realistického politicko/špionského thrilleru/dramatu, která je rychlá, nepředvídatelná a dějově hutná. Oproti USA verzi Bodyguarda tahle působí jako když je na steroidech a to včetně lovestory. Dejte Maddenovi 007 ! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od první do poslední vteřiny nepředvídatelný příklad všech britských seriálových ctností. Není nouze o překvapivé zvraty včetně jednoho šokujícího, atraktivní prostředí propojené s vedlejšími tématy a strhující herectví všech zúčastněných v čele s dech beroucím Maddenem, kdy divák neustále váhá, jestli se hlavní hrdina zhroutí, provede hrdinský čin nebo postřílí všechny kolem sebe. Velká škoda zapletení se do vlastních sítí intrik v době těsně po přeskočení základní výhybky, do té doby jsem myslel, že mám před sebou pravý seriálový zázrak, takhle alespoň více než pečlivou žánrovku s do neuvěřitelných výšin gradovanou finální linkou. ()

Galerie (95)

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama