Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílnou sérii Bodyguard pro britskou BBC vytvořil a napsal Jed Mercurio, ostřílený televizní producent, scenárista a režisér, jehož jméno nalezneme pod úspěšnými seriály jako Line of Duty či Protiúder, ale také pod televizní adaptací klasického románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové z roku 2015 s Holliday Graingerovou a Richardem Maddenem v hlavních rolích. Politický thriller s kriminální zápletkou Bodyguard vypráví napínavý příběh seržanta Davida Budda, příslušníka policejního útvaru ochrany, který si z bojového nasazení v Afghánistánu odnesl ošklivé šrámy na duši. Poté, co je přidělen k ochraně kontroverzní ministryně vnitra Montagueové, prosazující tvrdou linii nekompromisního boje s terorismem, se zaplete do komplikovaného spiknutí a jeho úloha zůstává do posledních okamžiků nejasná. Nejednoznačného hrdinu ztvárnil Richard Madden, který byl za svůj výkon oceněn prestižním Zlatým glóbem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako seriálový Jack Ryan doplácí Bodyguard na příběh a zápletku, která je jen stěží uvěřitelná. Sice se na to hezky místy kouká, ale když si tohle celé aspoň trošku promítnete do reality, zjistíte, že je to taková celkem slušná, akční pohádka. Jediným plusem je snesitelný počet dílů a relativně snaživý Madden, jinak jsem do Britů čekal, vzhledem k jejich nezpochybnitelné, seriálové kvalitě mnohem víc. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Příjemně mě překvapila reflexe terorismu, který je zde nastíněn jako komplexní problém, který velkou měrou způsobil Západ sám, místo stereotypních představ "Islam = bad", "West = good". Dialog v prvním díle o tom, jak jsou ti atentátníci vlastně jen figurky, co umírají pro politiky, kteří sami nikdy nenasadí vlastní kůži, dobře vystihuje odvěkou tragédii lidstva, kdy obyčejní lidé bojují pro pár mocných, přitom z toho nic nemají. Ale vymývání mozků funguje dobře a obzvlášť v islamofobním Česku tento seriál může nabídnout svěží perspektivu. Také si cením reprezentace PTSD, kterážto porucha je u nás téměř neznámá i mezi "odborníky", takže divákovi může nabídnout opravdu mnoho nového. A Richard Madden je opravdu famózní, mísí se v něm ledový klid i zranitelnost, a ten Zlatý Glóbus mu rozhodně přeji. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ehm, toto že bylo tak intenzivně hypováno? Jak jsem tu nedávno u (výborného) Jacka Ryana psal že je nutno jeho realismus brát s rezervou, tak toto je vyloženě fantasy - vykonstruovaná konspirační báchorka plná nelogických událostí, podivných náhod a nekonzistentních charakterů s nesmyslným chováním. U Jacka Ryana tvořilo napětí a tajemno velmi dobře postavený detektivní příběh, tady to stojí na tom že motivů a twistů se prostě navrší velké hromady a nespolehlivým vyprávěním se vše ještě před divákem zamlží, kde "tajemno" pak vychází z toho že se v tom většinu děje prostě nejde vyznat. To že nevíme s jistotou kdo je zlý a hodný není apriori špatně, ale musí to fungovat jako celek kde se vše složí jako skládačka, ne že je to random bordel beze smyslu. Kdyby to pak aspoň směřovalo k něčemu nekonvenčnímu, ale ne, všechno dopadle podle standardů, záporáci se ke všemu z fleku přiznají, polopaticky vše dovysvětlí (tedy krom těch největších scénáristických nesmyslů), rozhádané postavy se zkamarádí, a happily ever after. Meh. Ještě že to je tak krátké, jinak bych skončil po pár dílech, a to jsem se na základě některých ohlasů vážně těšil. 5/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Rutinní špionážní soft omáčka pro průměrného konzumenta BBC produkce. Divák zmlsaný produkčními kvalitami Homelandu nebo Jacka Ryana nad tím jen zvedá obočí, bo je to sice zase přepálený kýč jak bič, ale navíc to vypadá jako dílo z rumunské čtvrté cenové. A to včetně obsazení, dějového guláše i formálního provedení. Trochu to vytahuje závěrečná epizoda s ubuleným Buddem navlečeným do teroristického outfitu, ale jinak to vesměs byla nuda k uzoufání. Slabší tři. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Supernapínavá úvodní čtvrthodinka se zmařením teroristického útoku ve vlaku a nástup dvou zajímavě nejednoznačných postav - robototicky vystupujicího profíka, kterému zřejmě hrabe, a dost možná bezskrupulózní ambiciózní političky. Tak svižný pilot jsem už nějakou dobu neviděl. A i zbytek seriálu výborně šlape, udržuje v napětí a překvapuje. ()

Galerie (95)

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama