Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

The Ballad of Buster Scruggs - 100%, Near Algodones - 80%, Meal Ticket - 70%, All Gold Canyon - 100%, The Gal Who Got Rattled - 100%, The Mortal Remains - 70% .................................. Buster Scruggs príde v šialenom tempe, zaspieva si, zastriela si a zasa zmizne. Esencia komediálnych Coenovcov. Druhá poviedka detto. Tretia s Neesonom ma nebavila, ale zas ten záver... A o to tu ide. Či už to pohromade drží alebo nie, každá z tých poviedok/postáv by zvládla vlastný film. So všetkými detailmi, krásnou prírodou a brutalitkami; Coenovci toho za tie dve hodiny dokázali povedať viac, ako o tej dobe povedal ktorýkoľvek iný western. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mňa Coenovci nezklamali. Poviedkový western v ktorom ma zaujal každý príbeh. Je tu humor, akcia i drsné zvraty. Bavil som sa výborne, osobne by som privítal i nekoľko príbehov naviac. Z každého príbehu by sa dal kľudne vystavať i celovečerný film keby sa chcelo, pretože kvalita i atmosféra tam je. Ja som spokojný, niektoré scény som si pustil viackrát. 80%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Coeny mám rád, ačkoliv hlavně ty s Clooneym. The Ballad of Buster Scruggs je (možná zamýšleně, možná jen pro mne) vlastně taková past na diváka, přičemž se nejedná o jednu baladu, ale sborník příběhů, přičemž každou reprezentuje jeden slavnější herec, nebo přinejmenším tvář, kterou odněkud znáte. Aniž bych chtěl spoilerovat, nejvíce mě bavily - ta úvodní a se zlatokopem, nejméně (bohužel) ta s Liamem Neesonem (bez pointy) a poslední s Brandonem Gleesonem. Úplně nejvtipnější je James Franco, na jejímž konci jsem se začal hlasitě smát, škoda, že je tak krátká. Ze začátku vás možná odradí 130ti minutová stopáž, ale dejte tomu šanci, klidně i po částech.. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Šesť westernových poviedok. každá špecifická, svojská a štýlová iným spôsobom. Za zmienku stoja hlavne Francova s pokusom o prepad banky, ktorá má grády, napätie a fantastický humor... Waitsova so snahou o nájdenie zlata s čarovným prostredím a charizmatickým hlavným hrdinom... a predposledná so sympatickým neohrabaným romantickým párom, ktorých príbeh skončí úplne inak, než by ktokoľvek predpokladal. Ostatné za pozornosť príliš nestoja a je to práve prepálená stopáž, ktorá podčiarkuje nevydarené story. Záver v snahe o konverzačnú prestrelku len dokazuje, že Coenovci sa na majstra v tomto obore absolútne nechytajú. Príbehy potešili svojským humorom a nádhernými obrazmi, túto novinku od Netflixu však odporúčať určite nebudem. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Parádní westernový a černočerný úlet, kde každá mikropovídka nádherně vyšumí do ztracena, což však rozhodně neznamená, že je bez pointy.  Hned u první s chvástajícím se pistolníkem jsem se začal usmívat a úsměv mi z tváře neslezl po celou dobu. Snad jen paratarantinovský dostavníček v závěru byl lehce otravnější.  Skoropětka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Když se Buster Scruggs (Tim Blake Nelson) podíval na karty při hře poker, tak tam byly dvě černé esa a dvě černé osmičky. Tato kombinace karet je známá jako „Dead man's hand“. Toto odkazuje na zabití legendární postavy Divokého Západu, jež je známa po jménem Wild Bill Hickok, který byl právě zabit při hraní pokeru. (Puxina)
  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)
  • V příběhu č. 4, když Prospector (Tom Waits) krade sově vejce, tak říká: „Ptáci stejně neumí počítat.“ Je to narážka na předchozí příběh se slepicí a divákovi tak napovídá, že se Impessario nechal nachytat. (Jannabe)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama