Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mňa Coenovci nezklamali. Poviedkový western v ktorom ma zaujal každý príbeh. Je tu humor, akcia i drsné zvraty. Bavil som sa výborne, osobne by som privítal i nekoľko príbehov naviac. Z každého príbehu by sa dal kľudne vystavať i celovečerný film keby sa chcelo, pretože kvalita i atmosféra tam je. Ja som spokojný, niektoré scény som si pustil viackrát. 80%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Parádní westernový a černočerný úlet, kde každá mikropovídka nádherně vyšumí do ztracena, což však rozhodně neznamená, že je bez pointy.  Hned u první s chvástajícím se pistolníkem jsem se začal usmívat a úsměv mi z tváře neslezl po celou dobu. Snad jen paratarantinovský dostavníček v závěru byl lehce otravnější.  Skoropětka. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Coeni postupně vytrácejí všechno, co jejich tvorbu činilo jedinečnou. Buster je ultra nudná, nekoherentní a zbytečná patlanina, která ač má potenciál nakrmit kritiky, běžnýho diváka mine každým aspektem. Bizarní postavy jsou pryč, zábavný dialogy jakbysmet a zůstává tak jenom skvělá kamera a vizuál obecně. Dokoukat to mi trvalo tři dny! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tom Waits a jeho setkání s Mr. Pocketem naprosto kraluje. Ta povídka má všechno, co bych si od krátkého příběhu tohoto žánru troufnul chtít. Zbylé povídky jsou buď velmi povedené (Liam Neeson) anebo v mých očích pouze Coenovsky průměrné (poslední dva příběhy). Nicméně i přes to jsem si film užil a pozitivum u mě rozhodně převládá. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Absolútne úžasne dielo, ktoré vo mne zanechalo ešte väčšiu lásku k dobe minulej a k spaghetti westernom. Máte pocit, akoby ste čítali knihu, najskôr asi vďaka animácií listovania v knihe pred každým príbehom. Prvý príbeh o Busterovi Scruggsovi ja asi pochopiteľne najlepší, veď sám o sebe nesie názov filmu a bolo mi veľmi ľúto, že z toho príbehu neuvidíme viac. Druhý príbeh bol rovnako slušný, James Franco je frajer a i keď nehral kladnú postavu, myslím že to bol jeden z najsympatickejších westernových kovbojov celkovo. Ešte sa mi páčil veľmi príbeh starého zlatokopa, vďaka skvelým scenériám a zrejme i za to, že tento starý typ ryžovania zlata baví aj mňa. Škoda že posledný príbeh je nuda. I tak film roka. (Videné 8x) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Tim Blake Nelson, představitel Bustera Scruggse, zpíval své písničky sám, včetně závěrečného songu první povídky „When A Cowboy Trades His Spurs For Wings“, kde zpívá duet s Williem Watsonem, známým folkovým zpěvákem, který zde představuje pistolníka v černém Heralda z Demise. (Landauer)
  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nebraska, Nové Mexiko, Colorado a taktiež vo filmových štúdiách Santa Fe v Novom Mexiku. (MikaelSVK)
  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama