Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (312)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Coeni postupně vytrácejí všechno, co jejich tvorbu činilo jedinečnou. Buster je ultra nudná, nekoherentní a zbytečná patlanina, která ač má potenciál nakrmit kritiky, běžnýho diváka mine každým aspektem. Bizarní postavy jsou pryč, zábavný dialogy jakbysmet a zůstává tak jenom skvělá kamera a vizuál obecně. Dokoukat to mi trvalo tři dny! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Absolútne úžasne dielo, ktoré vo mne zanechalo ešte väčšiu lásku k dobe minulej a k spaghetti westernom. Máte pocit, akoby ste čítali knihu, najskôr asi vďaka animácií listovania v knihe pred každým príbehom. Prvý príbeh o Busterovi Scruggsovi ja asi pochopiteľne najlepší, veď sám o sebe nesie názov filmu a bolo mi veľmi ľúto, že z toho príbehu neuvidíme viac. Druhý príbeh bol rovnako slušný, James Franco je frajer a i keď nehral kladnú postavu, myslím že to bol jeden z najsympatickejších westernových kovbojov celkovo. Ešte sa mi páčil veľmi príbeh starého zlatokopa, vďaka skvelým scenériám a zrejme i za to, že tento starý typ ryžovania zlata baví aj mňa. Škoda že posledný príbeh je nuda. I tak film roka. (Videné 8x) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když už Coeni jen seřadili pár krátkých historek za sebe, tak alespoň mohli vymyslet originální název, který by celý projekt zaštiťoval. Něco chytne za srdce (Waits, Kazan), něco trochu pobaví (Nelson, Franco) a něco nudí až běda (Neeson, Gleeson). Tak zkušení rutinéři by však měli mít ambice na regulérní western. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Pokud by se vybralo pár z povídek a udělal by se z nich celovečerák, vůbec bych se nezlobil. Hlavně první dvě nabízejí parádní možnost pro rozvinutější nenudný příběh, jenže zde bohužel patří k těm nejkratším. I povídky s Mr. Pocketem nebo Prezidentem Piercem stály za to, bohužel zbylé dvě byly spíše o ničem (i když pointa u Neesonova kočovného divadla byla jasná)... Ale za minimálně 1,2 a 4 si Coeni pochvalu zaslouží. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Coeny mám rád, ačkoliv hlavně ty s Clooneym. The Ballad of Buster Scruggs je (možná zamýšleně, možná jen pro mne) vlastně taková past na diváka, přičemž se nejedná o jednu baladu, ale sborník příběhů, přičemž každou reprezentuje jeden slavnější herec, nebo přinejmenším tvář, kterou odněkud znáte. Aniž bych chtěl spoilerovat, nejvíce mě bavily - ta úvodní a se zlatokopem, nejméně (bohužel) ta s Liamem Neesonem (bez pointy) a poslední s Brandonem Gleesonem. Úplně nejvtipnější je James Franco, na jejímž konci jsem se začal hlasitě smát, škoda, že je tak krátká. Ze začátku vás možná odradí 130ti minutová stopáž, ale dejte tomu šanci, klidně i po částech.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nebraska, Nové Mexiko, Colorado a taktiež vo filmových štúdiách Santa Fe v Novom Mexiku. (MikaelSVK)
  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)
  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama