Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (312)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Coeni postupně vytrácejí všechno, co jejich tvorbu činilo jedinečnou. Buster je ultra nudná, nekoherentní a zbytečná patlanina, která ač má potenciál nakrmit kritiky, běžnýho diváka mine každým aspektem. Bizarní postavy jsou pryč, zábavný dialogy jakbysmet a zůstává tak jenom skvělá kamera a vizuál obecně. Dokoukat to mi trvalo tři dny! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Musel jsem hledat, kdy naposledy ke mně dokázali Coenovi tak silně promluvit a došel jsem až k Tahle země není pro starý. Ani žánrově spřízněná Opravdová kuráž nebyla takhle komplexní a subžánrově rozkročená. Nejradši jsem za to, že se od začátku jednalo o film a ne o seriál, jak se původně tradovalo v médiích, než podobné zvěsti uťali sami tvůrci. Právě takhle, ve zdánlivě nesouvisejících příbězích svázaných smrtí, dvěma hodinkami a formálním čtením z knihy, zřetelně vyzní, jak krutý, bezútěšný a zároveň nekonečně romantický život na Divokém západě musel být. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Coenům sice moc nefandím, ale tohle se jim docela povedlo. U těchto filmu je často problém nevyváženost jednotlivých povídek. Tento není výjimkou. Liší se dost i v žánrech. Obsazení je většinou slušné. Nejvíc se mi líbila předposlední povídka s karavanou a nejmíň třetí s Liamem Neesonem. I zasazení do westernového prostředí je celkem zajímavé. určitě na poměry Netflixu super. "Jsme lovci odměn." ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Pokud by se vybralo pár z povídek a udělal by se z nich celovečerák, vůbec bych se nezlobil. Hlavně první dvě nabízejí parádní možnost pro rozvinutější nenudný příběh, jenže zde bohužel patří k těm nejkratším. I povídky s Mr. Pocketem nebo Prezidentem Piercem stály za to, bohužel zbylé dvě byly spíše o ničem (i když pointa u Neesonova kočovného divadla byla jasná)... Ale za minimálně 1,2 a 4 si Coeni pochvalu zaslouží. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Zajímavě podaný film, který bych srovnal třeba s naší Kyticí, jelikož se vlastně jedná o sborník westernových balad, jimž nechybí nějaká ta nadsázka. Bohužel však musím říct, že nejlepší příběhy si Coeni nechali na začátek a následně to jde jenom dolů. Samotný příběh Bustera a Francův lupič byli opravdu perfektní, divadlo s Neesonem takové specifické a zlatokop se poté opět trošku vyšvihl. Poslední dva příběhy nejsou vyloženě nijak špatné, ale pokud chcete poskládat takovýhle film, kvalita jednotlivých zápletek nemůže být takhle sestupná. I tak ale dávám 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nebraska, Nové Mexiko, Colorado a taktiež vo filmových štúdiách Santa Fe v Novom Mexiku. (MikaelSVK)
  • Kovboje, který zabije Bustera Scruggse (Tim Blake Nelson), hraje americký folkový zpěvák Willie Watson, který se podílel na významné části soundtracku. (moukey)
  • První film Joela a Ethana Coena natočený digitálně. Zároveň jde o dosud nejdelší film, jaký režiséři natočili. (Grimaldi)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama