Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

castor 

všechny recenze uživatele

Mnoho filmů z (výtečných) osmdesátých let vsadilo na netriviální zápletky, atmosféru, herecké výkony. Manželství s nespočtem otazníků, zakázaná láska mezi klientem a právničkou, která svolila a pustila se do obhajoby muže, který měl loveckým nožem ošklivě rozkuchat movitou manželku. Zubaté ostří se může řadit mezi poctivé (erotické) thrillery, které dokážou vtáhnout do hry a umí některým ze zvratů mile překvapit. A to i přesto, že vsází na osvědčená pravidla žánru. Fajn gradace. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je celkom slušný thriller z 80. rokov, v ktorom sa miešajú dva žánre. Film sa začína nepríjemne pamätnou úvodnou sekvenciou, v ktorej maskovaný psychopat zraní ženu a zavraždí ju na posteli. Od tohto momentu sme na území ,,Základného inštinktu", keď sa obhajca približuje k podozrivému z vraždy, zatiaľ čo detektívi sa snažia pochopiť zločin. Druhá polovica produkcie sa presunie do oblasti súdnej drámy a v tomto bode skutočne naberá na obrátkach niekoľko pokojne napínavých scén. 7/10 ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný thriller, kterému se umně podařilo zkombinovat právnický souboj, krimi-zápletku i vyostřené romantické drama. Největším a nejtrvalejším pozitivem, díky němuž se snímek vyplatí zhlédnout třeba i dvakrát, je ústřední dvojice Jeffa Bridgese a Glenn Close, jejichž vztah je zajímavý od začátku do konce. Nic proti výkonu Roberta Loggii, ale dle mého názoru by si oscarovou nominaci nejvíce zasloužila právě Glenn Close. Potěšil mě i závěr filmu, čekal jsem ještě jeden zvrat, ale bez něj je film o dost čistší a logičtější. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak předvídatelné, protože každou chvíli jsem měnila názor, jestli to udělal nebo ne. Stejně jak hlavní hrdina manipuloval s advokátkou, tak filmaři manipulují s divákem. Závěr je sice možná předvídatelný, nicméně odhalil identitu vraha v poslední minutě, jak se to na detektivku sluší a patří. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po smrti manzelky Jacka (Jeff Bridges) se on stava hlavnim podezrelym a za pomoci presvedcive obkajkyne, ktera mu veri, se snazi ziskat soud na svoji stranu. Film u ktereho divak musi davat dobry pozor na deni na platne a nesmi nechat zvyklat dobrymi herci ve svych rolick, protoze pravda je jenom jedna. 70% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama