Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický Garry Marshall, který se chce zalíbit publiku. No dobře, ale v téhle fázi své tvorby ho ještě chtěl i pobavit, což mu vyšlo, hlavně díky skvělé chemii mezi Russellem a Hawn, kteří si prostě sedli už od roku 1983 a tady jen ukázali, že jejich partnerství je pevné a také zábavné. Dobrá a vtipná dvojice. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V žánru romantické komedie sice nepředstavuje PŘES PALUBU něco vyjímečného nebo dokonce inovativního, ale jde o slušnou funkční záležitost pro nejširší publikum s obvyklým hvězdným obsazením hlavního páru. Jak Hawn tak Russel hrajín spolehlivě a Marshall coby režisér dokazuje, proč o několik let později dokázal stvořit takový komerční hit, jakým se stala Pretty woman. Děj se točí kolem v 80. letech velmi oblíbeného motivu používaného americkými studii - tedy polepšení v zásadě dobrých lidí pod vlivem svého okolí a svých strastiplných zkušeností. Rozmazlené milionářce stačí několik týdnů pobytu v chudé rodině plné temperamentních dětí, aby od základu změnila svůj hodnotový žebříček a za partnera přijala obyčejného tesaře. Sentimentální - zvlášť svým sladkým koncem, typicky hollywoodské, nicméně zabírající. Celkový dojem 70 %. Čekat od tohohle snímku snímku víc než nenáročnou odpočinkovou zábavu by bylo pošetilé, nicméně bavil jsem se dobře. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $26,713,187Tržby Celosvetovo $27,700,000║ Nepomôžem si ale celé to ide len na pól plynu, takže po tejto komédii ostane len príšerné sucho v ústach, tých pár dobrých zábavných momentiek to nevytrhne ani k priemeru, celkovo to prišlo dosť plano podané, čakal som viac. Klasická rutinná réžia Garry Marshalla, keď ho nepodržia nad vodou herci. /40%/ ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Hned po prvních deseti minutách mi byl námět velice povědomý. No není divu, když jsem už dříve viděl poměrně nový snímek Manžel na zkoušku, který je až na pohlaví všech protagonistů dokonalou kopií téhle osmdesátkové komedie. Nutno však říci, že "dokonalou" je myšleno v příběhové linii, ovšem co se týče hereckého obsazení, má Overboard z minulého století o dvě třídy navrch. Kurt Russell i Goldie Hawn hrají své role skvěle a ani jejich hlášky nezaostávají. Dojem lehce kazí nepochopitelný "imitátorský" hlas nejmladšího Deanova syna a v některých momentech je humor až příliš přitažený za vlasy (a někdy narušuje plynulost děje, což mi přišlo škoda obzvlášť v jednom z vážnějších momentů), ale zato skvělá Silvestriho hudba povedeně vystihuje atmosféru této komedie, která byla ještě natočena v době, kdy jsme se nemuseli pozastavovat nad infantilností humoru některých současných komedií. Ideální oddechovka na klidný večer. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Goldie to s Kurtem vždycky klapalo a to nejen na filmovém plátně. Ne jinak je tomu tentokrát, kdy spolu s režisérem Marshallem představují typická, ale nadmíru sympaticky podaná schémata romantických komedií zabalená do osmdesátkového maloměstského celofánu. Občas člověka sice napadne, že by se při ztrátě paměti choval asi trochu "logičtěji", ale v celkovém vyznění to nepůsobí nijak katastrofálně. Pro mě tenhle skok přes palubu fungoval víc než dostatečně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama