Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

tron 

všechny recenze uživatele

Boli doby, kedy blonďavej divoške Goldie Hawn patril ak nie svet, tak minimálne Hollywood. Získala Oscara za Kaktusový kvet, z jej dcéri Kate Hudson sa stala úspešná herečka, Vojak Benjaminová bol trhák (za ktorý získala oscarovú nomináciu) a hoci vo filmoch často hrala po boku „silnejších“ mužov, na rozdiel od Demi Moore im vždy bola rovnocennou partnerkou. Hoci hysterické blondíny práve dvakrát nemusím (Vták na drôte), je mi Goldie niekedy taká sympatická, až ma mrzí, že tak málo hrá. V svojráznej romantickej komédii Cez palubu stelesnila namyslenú bohatú fiflenu, ktorá odmietne zaplatiť tesárovi (Kurt Russell) a keď stratí pamäť a partner (Edward „Roryn dedko“ Herrmann) sa k nej "radšej nejaký čas nehlási", všimne si výzvu na ženinu identifikáciu v televízii inkriminovaný tesár. Lekárov oklame, že inkriminovaná je jeho manželka a vezme ju do svojej lesnej chatrče (wtf), kde žije so svojimi štyrmi synmi (!). Snímka okrem originálnej zápletky (čo sa stane, ak si namiesto psa vycvičíte ženu?) ponúka vtipné dialógy a chémiu medzi Goldie a Kurtom. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Sice jsem už jednou film viděl, ale až dnes ho plně doceňuji. Jak se nafoukaná bohatá panička octne po ztrátě paměti v chudé domácnosti. Ze začátku tomu nechce věřit, ale nakonec zjistí, že peníze nejsou smyslem života a že i štěstí v chudobě má větší cenu než osamělý a nablýsakný život v mrakodrapu. Jednoduchý námět, krásné poučení a díky skvěle zahraným postavám je to velmi vtipná zápletka s prvky romatiky. Život se 4 dětmi není žádný med, ale Goldie Hawn vše zvládne s grácií. Je to obyčejný život, ale obyčejné věci jsou právě ty nejkrásnější. Esence 80. let z toho sálá obrovskou silou a mě nezbývalo než se pohodlně usadit a prožít si to pěkně s úsměvem na tváři a na konci i s naměkko romantickou slzou v oku. Kam zmizely všechny tyhle fungující komedie (rodinné, romantické, upřímné, naivní)? Má to vtip, má to atmosféru, je to blízké každému člověku a jiskra mezi Goldie Hawn a Kurtem Russellem jiskří i po tolika letech. Asi jsem definitivní zastánce 80. a 90. let, protože ty dnešní komedie jsou tak přepálené a vyhrocené, že se sice směji, ale nic hlubšího v tom nenacházím. V tomto filmu je to dokonalé namíchané = romantika, lehký vtip, žádná sprostota, příklad spořádané rodiny. Je to opravdu naivní a jednoduché, ale obohacuje mě to a cítím se po tom lépe než po divokých komediích s kozami venku, zvracením někomu do tváře nebo pícháním do koláče. ()

Reklama

jujec 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn je v roli rozmazlené fifleny (na začátku filmu) tak skvěle hnusná a protivná, že to stojí za to vidět. Ostatní zbytek filmu je snadno předvídatelný - chvilku je to vtipné, chvilku veselé. Ale je to příjemná oddychovka, i když jsem čekal, že Anny (totiž Joanna) svému pravému manželovi něco vtipného před odchodem provede. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Goldie to s Kurtem vždycky klapalo a to nejen na filmovém plátně. Ne jinak je tomu tentokrát, kdy spolu s režisérem Marshallem představují typická, ale nadmíru sympaticky podaná schémata romantických komedií zabalená do osmdesátkového maloměstského celofánu. Občas člověka sice napadne, že by se při ztrátě paměti choval asi trochu "logičtěji", ale v celkovém vyznění to nepůsobí nijak katastrofálně. Pro mě tenhle skok přes palubu fungoval víc než dostatečně. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Převýchova zhýčkané a děsně rozmazlené manželky se povedla díky náhodě nebo nešikovnosti hlavní protagónistky na výbornou.Taky jsem jí přála, aby se pořádně vymáchala. Její původní manžel radši dělal, že ji nepoznává. Goldie Hawn hrála výborně. Krásně od sebe odlišila dvě různé postavy, rozmazlenou zbohatlici a ženu se ztrátou paměti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama