Reklama

Reklama

Death Shot

  • USA Shot
Trailer

Obsahy(1)

Detektivní duo Ross (Richard C. Watt) a Wilson (Chuck Russell) byli obviněni ze svrhnutí místního drogového krále. Zatkli a přesvědčili jeho přítelkyni, aby pro ně začala pracovat jako tajný agent výměnou za to, že se vyhne vězení. (sator)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

sator

všechny recenze uživatele

Detektivní duo Ross a Wilson byli obviněni ze svrhnutí místního drogového krále. Zatkli a přesvědčili jeho přítelkyni, aby pro ně začala pracovat jako tajný agent výměnou za to, že se vyhne vězení. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti kontextu působí "Shot" jako řadový policajtský thriller ze sedmdesátek. Přesně to bylo záměrem tvůrců, kterými ovšem nebyli žádní ostřílení žánrový řemeslníci, ale skupina studentů. "Shot" totiž vznikl jako poloprofesionální projekt studentů z univerzity v Illinois, navíc s rozpočtem pouhých 15000 dolarů, který si tvůrci vydělali pořádáním filmových projekcí na kolejích. Právě vědomí regionálních a studentských kořenů projektu zásadně získává sympatie. Nestává se často, aby ve studentských podmínkách vznikl celovečerní projekt, a to navíc pojatý jako čistokrevná žánrovka bez okázale sebereflexivních podrazů na výchozím žánru. "Shot" naopak precizně drží styl okoukaný z dobových thrillerů jako "Drsný Harry" či "Francouzská spojka". Jeho studentský a nadšenecký rodokmen se projevuje pouze v typicky neskrývaném nadšení nad tím, jakou techniku dostali tvůrci k dispozici. Což zde znamená přemíru záběrů z helikoptéry. Tvůrci také upřímně adorovali dobovou filmovou módu, respektive její podobu v policajtských bijácích. Díky výrazným hárům, knírům, obnošeným civilním šatům a hlavně slunečním brýlím sveřepě nošeným postavami bez ohledu na fakt, že se celý děj odehrává v zimě, pak dnes "Shot" působí jako zcela vážná celovečerní verze klipu "Sabotage" od Beastie Boys - což je myslím vizitka, z jaké by tvůrci určitě měli velkou radost. ()

Reklama

Reklama

Reklama