Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemná dosť nekorektná komédia, ktorá sa na konci mení v riadne korektnú a predvídavú volovinu a zo začiatku chytrý scenár ku konci prebehne k strašne klišovitému moralizovaniu. To platí aj o hercoch, hlavne o Hanksovi, ktorý je na začiatku úžasný a na konci už nemá vôbec "gule" ... jedna zo slabších Hanksoviek, ale dobrá ... PS: mini rola Jona Lovitza, nijak výrazná, škoda ... ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Příběh je celkem ohraný, viděl jsem ho v hned několika filmech. Ovšem díky Hanksovi je film takový upřímný a hezky se na něj dívá. Trošku opomíjený film který se s několika dalšími podílel na startu jeho kariery. Tom si přál být velký, a ono se mu to skutečně splnilo i v reálném životě, stal se velkým hercem. ()

Reklama

kubin. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Hodně uživatelů tady píše, že je to film jejich dětství,a proto se jim líbí. Já ho viděl až teď (v 18), ale stejně jsem byl nadmíru spokojen. Je fakt, že původně mi vadila dějová linka se Susan, ale nakonec jsem ji sežral i s navijákem. Konec byl velice dojemný ( i díky hudbě, kterou složil Howard Shore) a mě se moc moc líbil. Tom Hanks je mým oblíbencem a tady to jenom stvrdil. Elizabeth Perkins se mi ale líbila nejvíc. Nevím proč, ale svým chováním a mimikou mě prostě dostala. Celkově to byl milý film, který se zařadil velice rychle mezi mé oblíbené. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Malý velký Tom Hanks v plné komediální síle, The Big platí za to nejlepší, co v jeho rané filmografii vzniklo. Byl dítětem, chtěl to změnit. Byl dospělý, náhle svobodný, brzy bohatý a ještě k tomu mohl zůstat prostřednictvím firmy specializující se na hračky stále malým chlapcem. Do toho nenávist kolegů, odcizení se s kamarádem z dětství a zájem pohledné spolupracovnice. No, snadné to mít Hanks v laskavé komedii Penny Marshall nebude – v pokladnách kin to ale překvapivě snadné měl a díky tržbám se stal velkým komerčním překvapením roku. Zaslouženě.. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Big suprises a) Tom Hanks coby mládě byl docela fešák b) hravější, než bych doufala, méně rozjuchané, než bych čekala c) duet na klavíru pomocí zadních končetin je bezkonkurenčně nejlepší čtyřnožka, kterou jsem měla tu čest vidět d) tatínek dvojčat Walshových je ve všech rolích slizký d) velký zlý svět čeká, až ho zachrání malé hodné děti e) zatímco Tom usiloval o zrychlenou evoluci, já už od dvanácti chci, aby mi bylo dvanáct. Dle mých příspěvků a vašich reakcí se mi to daří. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Scény z Joshova (Tom Hanks) sousedství se natáčely v Cliffside Parku v New Jersey. Scény ze zábavního parku pak v Rye Playland ve Westchester County (New York). Natáčelo se od 10. srpna do 29. října 1987. (HellFire)
  • Jedním z důvodů, proč do hlavní role nebyl obsazený Robert De Niro, spočíval v obavách tvůrců, že by film diváci po jeho dřívějších temných rolích nedokázali vnímat jako zábavu pro celou rodinu. A kromě toho De Niro požadoval šest milionů dolarů, což byla na tehdejší dobu vzhledem k rozpočtu filmu obří suma. (Stanley619)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama