Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 1

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (293)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zase ďalšia snímka, ktorej by som najradšej dal 3 a pol hviezdy. Na tú štvrtú to tesne nebolo. Predovšetkým za to, že nemám chuť si to pozrieť znova. Vlastne sa tam dosť kecalo a strachu bolo pomenej. Aj keď chválim zaujímavú scénu hneď prvého strašenia v skrini. Presne také scény oceňujem a baví ma pri hororoch, keď sa bojím z toho čo vidím a nie debilných lakačiek, keď na vás niečo vyskočí a do toho zaznie hlasný tón. Musím pochváliť aj postavu Gila Bellowsa známeho z väznice Shawshank, ktorý snáď v každom poslednom snímku hrá policajta (nedávno som ho v rovnakej uniforme videl vo filme House at the End of the Street (2012)). Podľa mňa hrá sympatické postavy, len škoda že tu sa zachoval ako hlupák. A ten záver neviem či bol nábeh na druhý diel, alebo to tak malo byť. Pochybujem že by robili druhý diel kvôli tomu. Ale vážne to tak skončilo. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný “DelTorovský” film, který bohužel rekordy netrhal, ale i tak je to dostačující jednohubka. Největším tahounem jsou šíleně originální monstra, kdy každé dostane nějaký ten prostor (i když by si určitě zasloužily prostoru více) a u každého jsem žasnul nad kreativitou filmařů. Dalším zachraňujícím prvkem je solidní příběh, historie “hlavní záporačky” a důvod, proč že se to všechno děje. Děj skáče od jednoho bubáka ke druhému a ve výplni mezi nimi nelze hledat nic světoborného, je to víceméně nudná vata na doplnění příběhu, což je obrovská škoda. Hlavní dětské postavy jsou nemastné, neslané a opět se zde objevovaly neskutečně iritující hororové klišé a hlášky, které můžou dělat jen mentálně retardované postavy. Scary stories jsou určitě vizuálně i technicky slušným tahounem, ale ve scénáři to prostě trochz hapruje, což je prostě velká škoda, protože tohle mělo větší potenciál. Z výsledku jsem trochu rozpačitý a čekal jsem větší bombu, ale i tak se jedná o slušnou, zábavnou a místy strašidelnou jízdu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který se veze na vlně Stranger Things a To, kdy je na prvním místě parta dětí a poté bubáci. Popravdě jsem se docela těšil, ale ani dohled Del Torra v pozici producenta, nedokázal film dostat výš, než na slabý průměr. Dětští hrdinové jsou nezajímaví a strašidelných momentů jsem si také moc nevšiml. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Při dnešním hodnocení jsem přimhouřila oči a zaokrouhlila nahoru, ta parta studentů mi byla sympatická, jejich boj o přežití mě vtáhnul, atmosféra snímku lehce bubu příjemná, pochválit musím i hudbu a výpravu, obojí moc pěkné.. Při scéně s pavouky jsem měla husí kůži, tfujtajbl.. Celkový dojem o kus lepší než jen dobrý.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nočné mory z temnôt ma zaujali s dvoch dôvodov. Prvý bol príbeh a druhý bol Guillermo del Toro na poste producenta, ktorý ako som zistil pracoval aj na príbehu. Je to v podstate podobne ako horor s klaunom (To) akurát tu nie je klaun. Tiež je tu partička teenagerov a tiež ich potom "niečo" vraždí. Nemám rád sopliakov v hlavnej úlohe, veľa krát im prajem smrť lebo mi lezú na nervy, ale občas sa stane výnimka, že mi to sadne (ako v prípade To, či Stranger Things). Teraz ma postavy aj herecké obsadenie, ako aj príbeh celkom bavil a to až do konca. Atmosféra 60 rokov sa tiež podarila, veľmi dobre to k filmu sedí, monštra a obludy sú tiež brilantné. Veľa lakačiek tu nie je, ale dobra atmosféra nechýba a niektorý scény sú pekne napínavé. Škoda, že sme sa nedočkali dvojky, zaver ostal tak minimálne na dva prsty otvorený. 75% - 4* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Podľa filmu Sarah (Kathleen Pollard) zomrela v druhej polovici 19. storočia. Pri prezeraní archívnych záznamov odznie informácia, že na ňu bola použitá liečba elektrošokom. Elektrošoky ale prvýkrát na ľuďoch aplikoval až v roku 1937 taliansky lekár Ugo Cerletti. (Johnny.ARN)
  • Natáčelo se od 27. srpna do 1. listopadu 2018 v Toronto (Ontario, Kanada). (rakovnik)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama