Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (943)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Měla jsem z toho rozporuplné pocity, místy mi ta přehnanost nesedla, i když je samozřejmě jasné, že absurdita zde byla záměr. Jenže mi trochu vadilo, že to bylo dost na hraně - na jednu stranu se to místy tvářilo docela realisticky, na druhou stranu vždycky přišel ten WTF moment... Přiznám se, že především mi tam vadil Daniel Craig. Možná jsem trochu předpojatá, protože je mi obecně dost nesympatický, ale myslím si, že mu tento typ role moc neseděl. Chtělo by to někoho, kdo má větší komediální um, a zrovna Daniel Craig mi na to přijde dost herecky nezajímavý. V téhle roli bych si představovala někoho jako Ryan Gosling, který umí být nejenom distingovaný, ale i vtipný. Daniel Craig téměř způsobil, že bych tomuto filmu dala jen 3 hvězdy. Naštěstí film ale velmi zachraňuje konečné rozuzlení, které bylo opravdu originální, neotřelé i zábavné. Takže i když je za mě hodnocení dost na hraně, nakonec se přece jenom přikláním ke čtyřem hvězdám. ~(3,5★)~ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Krasně vystavěná scénaristická hříčka, která umí dokonale koketovat s divákem. První minuty mě sice k nadšení nevedly, ale postupné odkrývání / neodkrývání karet bylo přesně vystavěno na zvyšujícím se zájmu diváka. Hlavní postava detektiva Benoita měla v sobě šrmnc detektivů starý školy a v podání Dana Craiga působil Benoit velmi sympaticky, což ostatně celý hvězdný herecký ansábl. Nejvíc jsem se pobavil při čtení závěti a následných reakcí. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Film pre fanúšikov oldschoolových detektívok, ale v tom mega castingu si nájde niečo každý. Ja som na to šiel hlavne pre možnosť vidieť Langfordku v kine, navyše v jednom filme s Anou de Armas. Nakoniec schytala krovie, zato Ana má hlavnú rolu a je v tých svetríkoch ešte rozkošnejšia, jak v jej klasických sex úlohách. Kto by nato mal ešte skočiť sú chalani z Filmkultu, že by popri “citovaní” cudzích komentárov tentokrát pridali aj vlastný názor. Už tak sú na smiech polke tuzemského internetu. Tak ako celý Refresher. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čtení závěti mi přišlo suchopárné, obsazení je absolutně tuctové a třeba takový Plummer předvedl na velkém prostoru poměrně trapný výkon. Na druhou stranu Craigovi role amerického Poirota náramně sedla, stopáž je zcela přiměřená rafinovanosti zápletky i zajímavosti postav, satira na současnou Ameriku si našla své zasloužené místo a rozlousknutí případu mě přímo zvedlo ze sedačky. Určitě se na to někdy podívám znova a speciálně se zaměřím na neskutečně zábavný monolog detektiva Blanca, když případ přirovnává k donutu. A teď mi, prosím, co nejrychleji přineste nějaký pytlík..! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak už aj ja som sa pridal do klubu divákov, čo si pozreli "Na nože". A musím uznať, že v rámci žánrového zaradenia - krimi, ide o pomerne vydarenú a hlavne inteligentnú záležitosť. Jednotlivé nitky do seba pekne zapadajú a na konci dostane divák výsledný obraz zločinu. Takýto prístup mám veľmi rád. Záver mi trocha pripomenul Poirota - všetci sa zídu na jednom mieste a páchateľ je odhalený. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Toni Collette (Joni Thrombey) si sama vybrala píseň „Roxy Music More Than This“, na kterou její postava na začátku filmu tančí. (lyukassza)
  • Oficiální název filmu je Knives Out, zatímco pracovní název byl „Morning Bell“. Oba názvy jsou zároveň písničkami britské skupiny Radiohead z jejich alba „Amnesiac“ z roku 2001. (MeanWhile)
  • Chris Evans (Ransom) po natáčení prozradil, že belgické sušenky, které jeho postava konzumuje, nemohl později ani vidět, protože jich musel sníst strašně moc. (TaNya_)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama