Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (946)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Delikátní detektivka, která se ubírá směry, které byste v průběhu filmu (a rozhodně ne po traileru) neočekávali. Všechno je navíc zabalené v elegantním kabátku s fantastickým hereckým obsazením a hudbou. Craig ve filmu skáče od mistra detektivního umění k mírné naivitě policejního nováčka, ale celkově je dost sympatický a pokračování s dalším jeho případem bych se nebránil. Knives Out bezpochyby naplnilo očekávání, které ještě o něco málo překonalo. (SF Cinema Bangkok) - Mobilní verze recenze. Časem ještě určitě rozepíšu na počítači. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Riana Johnsona jsem měl vždycky rád a líbilo se mi, jak vychytralé jeho filmy jsou. A slovo vychytralé podle mě Na nože vystihuje nejlépe. Johnsonovi se povede diváky zpočátku ukolébat tím, že jeho novinka vypadá jako víceméně klasická detektivka, kde je několik podezřelých a mezi nimi se skrývá vrah. Ale už po nějakých dvaceti minutách si začne Johnson hrát s žánry, postupy, příběhem a celkovým režijním podáním. Několikrát razantně mění styl, dovede se vysmát divákům, klišé i svým vlastním hrdinům a celou dobu je krok před všemi v sále. Když už si totiž myslíte, že máte Na nože prokouknuté, zjistíte, že Johnson vás zase převezl. A vám se to bude líbit. Mimochodem už dlouho jsem neviděl film, v němž by na všech hercích bylo tak strašně vidět, jak moc je jejich práce a postavy baví. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO PRO TEBE TO NEJLEPŠÍ...“ /// Dialogy odsejpají, atmosféra na starým panství je parádní a herci si ten svůj – byť třeba krátkej part, dostatečně užívaj. Není to žádná konverzační nuda, protože slova jsou převedeny na filmový obrázky a podezřelých je prostě tolik, kolik je třeba k vytvoření tý správný nálady starejch detektivních příběhů. Jde o malej film a kromě herců zde hraje jednu z hlavních rolí nadsázka. Navíc má krásnej příběh, protože zvítězí postava s dobrým srdcem (což musí citlivou osobu pohladit na duši). Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak má vypadat pocta Agátě Christie. 2.)Když lžu, tak bliju (když kouřím, tak taky). 3.) Thx za titule "olasek". /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson přinesl velmi zábavnou a hravou poctu žánru detektivek ve stylu „whodunnit“ a svou efektivní režijní zručností a chytře napsaným scénářem u mě vyhrál na celé čáře. Herci zde nejsou obsazení jen jako komerční lákadlo pro okořenění mnohokrát viděné premisy, ale opravdu se stoprocentně hodí a vtělují do svých postav a vytváří tím humorné panoptikum v originálně navrženém schématu. Jinými slovy - vše, s čím jsem měl problém v nedávné nablýskané Vraždě v Orient Expresu, zde tvůrci svým správným přístupem přetavili v naprostá pozitiva. Daniel Craig a Ana de Armas, vau. A dvojka? Sem s ní. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chytrých detektivek není nikdy dost. Jméno Rian Johnson mě začíná stále více a více zajímat. Daniel Craig stvořil podobně výživnou postavičku jako svého času Johnny Depp, když poprvé přistál v přístavu na potápějící se lodi. Osobně mám radost, že podobný film dokáže komerčně uspět v tom moři tupých Myšákovských kopírek. 80% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Oficiální název filmu je Knives Out, zatímco pracovní název byl „Morning Bell“. Oba názvy jsou zároveň písničkami britské skupiny Radiohead z jejich alba „Amnesiac“ z roku 2001. (MeanWhile)
  • Marta Cabrera (Ana de Armas) jezdí modrou Hyundai Accent z roku 2007. Policisté používají Ford Police Interceptor Utility. (J.F.B.)
  • Když Richard Drysdale (Don Johnson) prochází kanceláří svého otce, vezme do ruky basebalový míček, který po chvíli naštvaně hodí proti zdi, kde nejsou žádná okna. V dalším záběru ale míček proletí oknem ven. (Guilemot)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno