Reklama

Reklama

Jižní Korea, asijský tygr

(TV film)
  • Francie South Corea
všechny plakáty
Francie, 2014, 53 min

Obsahy(1)

Pozoruhodná země ve východní Asii, překvapující neopakovatelnou atmosférou. Korejská republika dnes patří mezi země s nejsilnější ekonomikou na světě, i když ještě v roce 1953 se řadila mezi nejchudší státy světa. Dnes je zařazována do čtyřlístku takzvaných asijských tygrů, a to spolu s Hongkongem, Singapurem a Tchaj-wanem. Nahlédneme do ohromujícího Soulu, který se pyšní omračujícími moderními stavbami i historickými budovami. Navštívíme krajinu, kde se pěstuje čaj či ženšen, seznámíme se s výrobou ručního papíru a zavítáme do míst, vyhlášených tradiční medicínou i specifickými sportovními odvětvími. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

buchannon 

všechny recenze uživatele

Dokument je vyprávěn srozumitelnou a pomalou formou, stějně jako žijí samotní korejci. Jejich vztah k tradicím a k přírodě bychom jim mohli závidět. Ale s některými věcmi, které zde zazněly, moc nesouhlasím (např. o čaji nebo o putujících duších). I tak ale se jedná o zajímavý dokument, v rámci žánru jeden z těch lepších. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o Jižní Koreji. ()

Reklama

Reklama