Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Prvá časť pre mňa bola trochu rozpačitá no od druhej sa to rozbehlo a nezastavilo. Rovnako ako ja v pozeraní tohto seriálu. Mne osobne sa najviac páčila séria druhá, šliapala nenormálne. Čo sa týka príbehu je veľmi zaujímavý či už po tej krimi stránke, ale aj po stránke vzťahov. Zbohatlicke deti zo začiatku pôsobia dosť nesympaticky no postupne som si obľúbila všetkých (výnimka je Cayatana ktorá mi pila krv zakaždým keď sa objavila na scéne). Vývin postáv je veľmi vydarený a celkovo scenár špičkový. Bavilo ma to od začiatku do konca. Som však zvedavá, čo chcú vymyslieť v nasledujúcej sérii. Každopádne pri tomto seriáli sa nudiť určite nebudete, hoci to zo začiatku môže vyzerať ako španielska telenovela zo strednej školy. Za mňa jednoznačne 5* ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat k celému seriálu... Vše jsem detailně napsal v recenzích k jednotlivým sériím. Zajímavá koncepce, styl vyprávění a hlavní zápletka (zločin), což seriál povyšuje nad obyčejný seriál o milostných radostech a slastech dospívajících, byť z vyšší třídy. Bez toho by to byla opravdu kombinace Beverly Hills a Školy zlomených srdcí. Daří se to dobře skloubit, i když milostných scén by mohlo být mnohem méně. První dvě série velmi dobré, třetí slabší a ve čtvrté je tam zločin jen tak mimochodem a to hlavní je co nejvíce milostných scén. Ta už neměla vzniknout. Howgh! ()

Reklama

Aleix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme tu konec 6 série. První tři dle hodnocení byly dobrý a pak to šlo z kopce konče poslední sérií ke kámen šuká cihlu ,kámen kámen, cihla cihlu , cihlo kámen s cihlou a kamenem. Trochu utopické představení života teenagerů ,kde o dospělou autoritu nikdo nezavadí ani omylem. První dvě série odstartovaly slibné kariéry novým mladým hercům a bylo se na co koukat a jako fanda seriálu .už doufám že další nevznikne. Z Elite se stalo subnormal. **** za první 3 série a ** za 4-6 , Vyzdvihl bych Miguela Bernardeua ,María Pedraza , Esther Expósito a Aarona Pipera  ( nepřekvapivě z prvních dvou sérií) ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ano je to telenovela, ale dobrá telenovala, s dobře napsanými charaktery. Každá postava má svoji osobnost. Příběh se sice uzavře až na konci třetí série, ale klidně by mohl seriál končit už po první sérii či druhé sérii.  Po skončení třetí série vám bude smutno a budete mít pocit, že jste s postavami prošli něčím velkým, se silným emocionálním dopadem a bude vám líto i hlavního padoucha. Skvělá písnička na konec ->https://www.youtube.com/watch?v=ncB6XOZevLc ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo bohužel zklamání, nevtáhlo mě to, neměl jsem komu držet palce, a ve výsledku mě to nudilo. Napadají mě slova jako bezradost, přeplácanost... Body plus za queer linku (dos madres!), i když ani ta se nevyhne zbytečným berličkám typu nemoc... Zvládnul jsem dvě série a ano, ta druhá je ještě slabší. Vyjímečně musím pochválit trailer, který jsem si expost pustil. Kdybych si ho pustil rovnou, mohl jsem si ušetřit dost času. Klidně si trailer pusťte a když vás nadchne, Elite je pro vás. Ze španělských seriálů mě typově mnohem víc bavil Merlí, z dalších pak dneska už klasická Sex Education, případně švédský Young Royals, nebo ano, i česká TBH. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)
  • Do půle třetí série není známo, ve kterém městě ani provincii Španělska se děj odehrává. Pouze vůz Nana (Jaime Llorente) má na SPZ písmeno M, od čehož se dá odvodit Madrid. A žádný záběr nedokazuje konkrétní skutečné místo. V epizodě Doba pohřešování: 84 hodin (2019), kde se Cayetana prozradí za podvodnici, je již řečeno, že se banket odehrává v hotelu Barceló v Madridu. (Aleix)

Reklama

Reklama