Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

Aleix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme tu konec 6 série. První tři dle hodnocení byly dobrý a pak to šlo z kopce konče poslední sérií ke kámen šuká cihlu ,kámen kámen, cihla cihlu , cihlo kámen s cihlou a kamenem. Trochu utopické představení života teenagerů ,kde o dospělou autoritu nikdo nezavadí ani omylem. První dvě série odstartovaly slibné kariéry novým mladým hercům a bylo se na co koukat a jako fanda seriálu .už doufám že další nevznikne. Z Elite se stalo subnormal. **** za první 3 série a ** za 4-6 , Vyzdvihl bych Miguela Bernardeua ,María Pedraza , Esther Expósito a Aarona Pipera  ( nepřekvapivě z prvních dvou sérií) ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Jako Money Heist opět skvělá podívaná, která mě bavila od začátku do konce. Především mě nalákali herci ze zmíněného seriálu a teď rozhodně občas hodím očko, jestli se nekutí něco podobného. Zejména Herrán, Lorente, Expósito a Pedraza hrají výtečně. Španělština a prostředí Španělska tomu dodává něco, co seriál odlišuje od podobných věcí z USA. Není to klasická high school trapárna. ()

Reklama

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Tak karanténa přeci jen měla něco do sebe. Odmítám chodit do seriálů s více  řadami už dopředu, protože na to prostě není čas a bojím se neverending story. Teď jsem ale delší dobu doma sám a tak sem si řekl proč ne. Španělská produkce, hodnocení a herci z Casa de papel mě přemluvili. A ejhle, střih, za tři dny jsem dal všechny 4 řady. Paradoxní na tom je to, že jsem si nikoho neoblíbil, spíše mi většina svým chováním pije krev. I tak se ale od toho nemůžu odlepit. Vyhovuje mi způsob, kterým je to natočené. Začátek v podstatě konce a postupné rozkrývání. Jako žánrově úplně nevím kam to zařadit, ale rozhodně to není Superdrbna ani kriminálka. Prostě neco mezi tím, po španělsku. Další řady nutností! ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Elite je další španělská bomba. Španělská kinematografie se mi v žebříčku posouvá čím dál výš a jenom čekám na nějaký další titul, po kterém budu moct hrdě prohlásit, že se dostala na vrchol. Každopádně Elite je nervy drásající teenagerovské drama, po kterém jsem nevěděl, kde mi hlava stojí. První série byla sice trochu slabší, ale další dvě dostaly seriál do dosud neprobádaných výšin velmi kvalitních výtvorů. Už teď jsem strašně nadrženej na další sérii a nemůžu se jí dočkat. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v teengerským prostředí se dá natočit parádní seriál,který vybočuje tím hlavním,že je tu vražda a divák sleduje a hádá kdo by to měl být.S tím uhádnutí kdo by to asi byl je malinko problém,protože seriál rafinovaně přejde do prostředí místní smetánky a těch školáků,ktřetí jsou loseři a ukazuje jejich charaktery.Tahle kombinace je prostě boží a člověk tu má hlavně pár postav z La casa de papel,který byl taktéž super.Zatím musím říct,že když Netflix vybere z Evropy a udělá seriál,tak je to parádní podíváná,ale abych přešel k Élite.Je tu vlastně vše,zamilované trojúhelníky,krádeže,obvinění,sex a i gayová část,která v seriálu je vcelku neobvyklá.Parádní poslední část,která krásně nahlodá na tu druhou ohlášenou.Lze říct jen to,že se vážně těším. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Do půle třetí série není známo, ve kterém městě ani provincii Španělska se děj odehrává. Pouze vůz Nana (Jaime Llorente) má na SPZ písmeno M, od čehož se dá odvodit Madrid. A žádný záběr nedokazuje konkrétní skutečné místo. V epizodě Doba pohřešování: 84 hodin (2019), kde se Cayetana prozradí za podvodnici, je již řečeno, že se banket odehrává v hotelu Barceló v Madridu. (Aleix)
  • Na halloween párty se objeví lidé převlečeni v Dálího kombinéze, které využívala parta zlodějů v La casa de papel (od r. 2017). Právě v seriálu La casa de papel hrál Nano (Jaime Lorente) hlavní roli Denvera, představitelka Mariny (María Pedraza) zde ztvárnila roli Alison Parker. (zrpi)
  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama