Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Recenze uživatele Orion12 k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2018) (S01) 

Elita je sakra šílený španělský seriál od stejné společnosti, co vytvořila hit papírový dům. Na první sérii jsem začal koukat hlavně kvůli letní atmosféře a několika hercům z papírového domu a protože jsem chtěl nějaký teen seriál na vymytí mozku, jako je každý druhý seriál tohoto typu a to jsem se sakra spletl.... Seriál vás hodí uprostřed děje, kdy na luxusní španělské soukromé škole byla brutálně zavražděna studentka a vy během první sezony postupně zjištujete, kdo to mohl být, co a jak. Seriál má šíleně propletené postavy. Každý měl důvod vraždit a každý se do toho nějak zapletl. Seriál kromě luxusní španělštiny obsahuje spoustu sexu, chlastání, drog, party a školských lásek. Prostě jak by jste bandu pubertáku s neomezeným rozpočtem od bohatých tatínků pustili z klece ven. V druhé sérii mě teprve seriál, ale pořádně chytl. Za mě první série mě tolik nebavila, dlouho jsem tomu přicházel na chut. Ale solidních 6/10 ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá řada elity, mě oproti první totálně chytla, druhou sérii jsem sjel za 2 dny snad a totálně jsem se sžil do rolí postav, jejich problémů a začínal jsem je chápat. Ve finále vypráví příběh studentů 3. ročníku střední školy, tak s některýma jsem se úplně sžil. Hned v první epizodě se setkáváme s 3 novými postavami, které budou velmi důležité pro děj, do seriálu přinesou svěží vlnu nové energie a mě to prostě bavilo. Jedna je dcera drogové baronky, bratr Lu - který je prostě party boy a feták. Jo a spí v lamborginu xdd a sjede se vším, čím jde a totálně mě bavil jeho humor xd. A jednou bohatou holčinou, které skrývá spoustu tajemství. Druhé série má mnohem více dějových linek než ta první je komplikovanější a ucelenější. Jediné mínus je absence herců z seriálu Papírový dům protože většina neměla čas točit oboje a to druhé platí líp xd - jejich absence je ale vcelku logická a dává smysl.- což je zvláštní ´, protože tohle byl hlavní důvod proč jsem se na to začal dívat :) Opět tu máme droggyy chlast, akcičky, nadržené pubertaky, vraha na svobodě a spoustu problému. Mnohem lepší než první řada 8/10. ()

Série 3 (2020) (S03) 

Je to furt fajně drzé, pubertácké, napínavé, ale druhá série se mi zatím líbila z těch, co jsem viděl nejvíc. V této sérii dostávají větši prostor zatím trochu upozaděné postavy- Ander, Omar, Rebeka a další. Příběh trošku jde jiným směrem, což není úplně špatně a napínavé to furt je dost. Spousta postav si prošla šílenou proměnou od první řady, což je vždy super vidět. Joo za mě je to furt ten stejně dobrý šílený španělský seriál jako byl v 1. sérii. Jen bohůžel za mě se ty dvě série na druhou, které jsem chtěl dát skoro 5* nehrabou ani po koelna :( 6.5/10 ()

Série 4 (2021) (S04) 

Kurdee, kde se poděla ta šílená,strhující, překvapivá a neokoukaný seriál,který jsem totálně žral první dvě řady. Už třetí byla slabší, ale jak se na ni zpětně podívám v porovnání s čtvrtou tak se jedná o famozní záležitost. Zmizela nám víc jak polovina hlavních postav, kde některé to táhli v prvních dvou řadách. Zůstali ti co propadli kvůli okolnostem z minule řady zpátky do čtrtáku a společně s nimi přišlo několik nových postav v čele s novým ředitelem a jeho 3 dětmi a francouzského prince Phillipa. Taak zaprvé stará parta dostává mín a mín prostoru. Chybí Lu, která se ani neukáže stejně jako Carla, Nadiu vidíme v pár videohovorech. A ti co zůstali Guzmán, Ander a Samu dostávají čím dál mín prostoru. Dostává prostor nová parta anové dějové linky, které pro mě byly absolutně nezajímavé , jedině ta s Princem Flipem, která dostávala asi nejmín prostoru... Hlavní zápletka prakticky neexistuje a řeší se drobné zápletky a píčovinky.... Neřeší se tady ani nějaké šílené tajemnství nebo vraždy jako bylo v minulých řadách. Extrémně oproti předešlým řadám se tu řeší LGBT a gayové, joo v předešlých řadách jsme měli jeden gay pár a bylo to ok, ale tady se stávají z lidí gayové,kterří ani předtím nebyli. Celkově se tady řeší jeden normální vztah a asi 3-4 homosexuální.... jako co to kurva... Postavy, které byly nejlepšími kamarády se chovají úplně jinak jak by se neznali... A do další řady příjdeme o další dvě hlavní postavy... Z staré party z první řady zbyde jen Samu a Omar... zajimavé jak vždycky obkecají že nějaká postava přechází na jinou školu nebo něco, aby jeho příběh už nemuseli řešit a přidají nové absolutně nesympatické... Koukatelné, ale určitě nejhorší řada Elity... 4/10. ()

Reklama

Reklama