Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ano je to telenovela, ale dobrá telenovala, s dobře napsanými charaktery. Každá postava má svoji osobnost. Příběh se sice uzavře až na konci třetí série, ale klidně by mohl seriál končit už po první sérii či druhé sérii.  Po skončení třetí série vám bude smutno a budete mít pocit, že jste s postavami prošli něčím velkým, se silným emocionálním dopadem a bude vám líto i hlavního padoucha. Skvělá písnička na konec ->https://www.youtube.com/watch?v=ncB6XOZevLc ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zas ti španělé a dobrý počin. Jako celek je seriál povedený, i když až moc provlíknut intrikami na všechny strany, ze strany zazobaných dospívajících hajzlíků. Bohužel co v mých očích snižuje hodnocení je závěr třetí série, kdy se dějovka postaví na hlavu a seriál popře sám sebe, což mi přišlo tak dehonestující a sebe zničující, až jsem byl otráven. Tato hořkost je s odstupem stále ve mě a jen průměr dávám. ()

Reklama

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Elita je seriál, který mě hodně bavil a doufám že 4.řada nezklame. Psychologický pohled mezi ty, jenž se nemusí trápit skoro ničím, do doby, než jeden z nich zabije svou spolužačku a díky penězům jeho matky nejde do vězení. Co všechno je potřeba k tomu, aby lidé pochopili co je nespravedlnost a boj na vlastní pěst. Všechny postavy mají nějaké své problémy - jsou bi, gay, chudí, rodiče jedou v nelegálním obchodu, rodiče jsou ortodoxní muslimové atd.. miluju ty postavy - Lu, Guzmán, Polo, Samuel, Marina, Carla, Valerio, Ander, Omar, Nadia a Cayetana se mnou strávili skoro 30 hodin a ani jednou jsem se nenudila. Kdo hledá něco odpočinkového, kde ale nechybí napětí a není to úplná hovadina, tak rozhodně doporučuju. A kdo by tu poznal některé herce z papírového domu, tak se nemýlí :) ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v teengerským prostředí se dá natočit parádní seriál,který vybočuje tím hlavním,že je tu vražda a divák sleduje a hádá kdo by to měl být.S tím uhádnutí kdo by to asi byl je malinko problém,protože seriál rafinovaně přejde do prostředí místní smetánky a těch školáků,ktřetí jsou loseři a ukazuje jejich charaktery.Tahle kombinace je prostě boží a člověk tu má hlavně pár postav z La casa de papel,který byl taktéž super.Zatím musím říct,že když Netflix vybere z Evropy a udělá seriál,tak je to parádní podíváná,ale abych přešel k Élite.Je tu vlastně vše,zamilované trojúhelníky,krádeže,obvinění,sex a i gayová část,která v seriálu je vcelku neobvyklá.Parádní poslední část,která krásně nahlodá na tu druhou ohlášenou.Lze říct jen to,že se vážně těším. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Tak karanténa přeci jen měla něco do sebe. Odmítám chodit do seriálů s více  řadami už dopředu, protože na to prostě není čas a bojím se neverending story. Teď jsem ale delší dobu doma sám a tak sem si řekl proč ne. Španělská produkce, hodnocení a herci z Casa de papel mě přemluvili. A ejhle, střih, za tři dny jsem dal všechny 4 řady. Paradoxní na tom je to, že jsem si nikoho neoblíbil, spíše mi většina svým chováním pije krev. I tak se ale od toho nemůžu odlepit. Vyhovuje mi způsob, kterým je to natočené. Začátek v podstatě konce a postupné rozkrývání. Jako žánrově úplně nevím kam to zařadit, ale rozhodně to není Superdrbna ani kriminálka. Prostě neco mezi tím, po španělsku. Další řady nutností! ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Po vydání 5. série se ve Španělsku strhla vášnivá diskuze mezi fanoušky a diváky o potírání sexuálního násilí v diskuzích a kritikách v pojmu „Blanqueo a la violación“ (natírání problému na bílo). Už tak se jedná o další kontroverzi seriálu, který je kritizován za silnou propagaci homosexuality, užívání drog a násilí mezi mladistvými. (Aleix)
  • Pieseň, ktorá hrá v 1.sérii na oslave konca školského roku a v 3. sérii na maturitnom večierku, je "Forever" od CHVRCHES. (QooBo)
  • Do půle třetí série není známo, ve kterém městě ani provincii Španělska se děj odehrává. Pouze vůz Nana (Jaime Llorente) má na SPZ písmeno M, od čehož se dá odvodit Madrid. A žádný záběr nedokazuje konkrétní skutečné místo. V epizodě Doba pohřešování: 84 hodin (2019), kde se Cayetana prozradí za podvodnici, je již řečeno, že se banket odehrává v hotelu Barceló v Madridu. (Aleix)

Reklama

Reklama