Reklama

Reklama

Le Berceau des ombres

  • USA Cradle of Shadows, The

Obsahy(1)

Vo vojenskom bunkri, ktorý v minulosti slúžil nacistom, dochádza k záhadnému zmiznutiu pracovníka. Keď polícia vyšetrovanie bezvýsledne ukončí, prichádza sem detektív so svojou kolegyňou a traja pracovníci miestnej univerzity spolu s vybavením, ktoré im má pomôcť vyriešiť nečakané zmiznutie. V útrobách bunkru plného dlhých chodieb ich však čaká nebezpečné tajomstvo, ktoré sa tu skrýva už od Druhej svetovej vojny. (Marceloo)

(více)

Recenze (7)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa partička vyberie do nacistického podzemného bunkru, v ktorom prebiehali experimenty, aby následne zistili, že nie sú sami a nie je možné sa odtiaľ dostať. Snáď najhlúpejšia prechádzka po bunkri, akú som kedy videl. Nezaujímavé, lacné a nudné. V tomto prípade si totiž Francúzi mysleli, že keď nám prvú polovicu filmu budú ukazovať max. siluety a potom tam strčia nejaké smiešne vlasatice vydávajúce hrubé chrochtavé zvuky, tak sa z toho niekto pototo. Z tejto krajiny som taký prepadák nečakal, ale takto to vyzerá, keď Bustillo s Maurym tento rok dovolenkujú a nikoho iného schopného tam nemajú. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vo vojenskom bunkri, ktorý v minulosti slúžil nacistom, prichádza k záhadnému zmiznutiu pracovníka. Keď polícia vyšetrovanie bezvýsledne ukončí, prichádza sem detektív so svojou kolegyňou a traja pracovníci miestnej univerzity spolu s vybavením, ktoré im má pomôcť vyriešiť záhadné zmiznutie. V útrobách bunkru plného dlhých chodieb ich však čaká nebezpečné tajomstvo, ktoré sa tu skrýva už od druhej svetovej vojny. - Myslel som si, že tento horor z Francúzska nemôže byť taký zlý, ako sa zdá, keďže hororoy z tejto krajiny mi sedia vždy perfektne, ale opak je pravdou. Prvá polhodina bola ešte znesitelná hlavne vďaka neopozeranému prostrediu a odlahlým chodbám. Námet bol už od začiatku priehladný, ale znel zaujímavo. Spracovanie je však naprosto katastrofálne a The Cradle of Shadows zlyháva v druhej polovici do posledného detailu. Napriek parádnemu prostrediu, s ktorým by dokázal aspoň kúsok atmosféry vytvoriť zrejme aj miestny expert na žáner horor Stallone, sa to tvorcom tohto hororu nepodarilo. Zlo nedokáže nahnať žiaden strach ani tomu najneskúsenejšiemu divákovi a napriek necelým 79 minútam to bolo pocitovo nehorázne dlhé. Jednu hviezdičku, teda najhoršie hodnotenie, ktoré tu používam, som už neudelil strašne dlho, ale u tohto hororu, to proste inak nepôjde. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tak tu frantíci strelili dosť vedľa, pretože ponúkať lacnú pásovú produkciu, aká sa týždenne valí napr. z USA je úplne zbytočné. Otrepaná, nedbalo natočená kravina, ktorá má síce podzemné tunely (vždy lákavé), no inak nemá nič - ani dôvod prečo to vlastne pozerať. Nuda, nuda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro hororového příznivce film vyznívá chabě, jen málo interesantně. V počtu pěti lidí se vydáváme do podzemních prostor bývalého nazi bunkru, abychom vyšetřili záhadné zmizení dělníka, jehož jsme byli svědky v úvodu. Hned první sekvence je nechtěně směšná. Stále ale byla naděje na zlepšení. Dozvídáme se, že nacisté zde prováděli zvrácené pokusy. Průvodcem se stal poloamatérský režisér Jacob Jerome, obsadil se do jedné z hlavních rolí, a nedokázal z neobjevného námětu nic vytřískat. Vznikl trapný film. Bunkr je tak zachovalý a čistý, že to vypadá, že jej náckové neopustili v roce 1943, ale před týdnem. Dále je zde šikovný product placement na marmelády a kečupy, kterými jsou oběti potřeny. Do gore to má daleko, film je v tomhle ohledu značně nešikovný. Francouzština osvěžující, herci celkem normál. Masožraví mutanti byla banda vlásenkářů, kterým přes ty bujné kštice nebylo pořádně vidět do obličeje. Film pořízený tak za pět prstů, Nejlépe hodnotím konec, který je do jisté míry překvapením, prostory neprobádaných chodeb byly také fajn, z herců určitě šikovná blondýna Aurore Sellier. Jacob Jerome má zkušenosti s krátkometrážními snímky, plánuje dokonce i scifi film, jenže dokud nesežene potřebné peníze, pořádný natáčecí štáb a kvalitní technické zázemí, měl by se na režírování vybodnout. Ke všemu je ani neovládá na profesionální úrovni. Pokud máte chuť na klaustrofobní horor, zapátrejte jinde. Tohle vaše choutky neuspokojí.Od Francouzů jsem nečekal takovou slabotu. 2/10 ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že bych asi měla přehodnotit svoje hodnocení Ghoula, neb Le berceau des ombres má podobný výchozí bod (skupinka, ehm, odborníků) jede pátrat po ztracení chlapíka, co zmizel v tajemných chodbách kdesi ve Francii. Jedna hvězda za klíčnici a jedna za poslední scénu, protože jinak mě tenhle film s nepříjemnými herci neskutečně štval. A to pípání měřidla pohybu... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zjistit něco o zmizení dělníků v bývalém vojenském bunkru je pro skupinku z místní univerzity určitou senzací. Ale jsou si stoprocentně jistí, že v nacistickém bunkru není pradávné zlo? 20% ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

No,tak to se divím,co to přišlo z Francie za nepodařeninu na hororové scéně.Vím,že Jerome je patlálek,ale toto co vypustil do světa, je unikátní, bezpáteřní, nudná opravdu volovina,která postrádá vše. ()

Reklama

Reklama