Reklama

Reklama

Banda - Série 3

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 8 h 10 min (Minutáž: 60–64 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Lara Mrkoci, Jack Quaid, Colby Minifie, Laz Alonso, Chace Crawford, Karen Fukuhara, Dominique McElligott, Nathan Mitchell, Erin Moriarty (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Byl to klidný rok. Homelander je pokořen. Butcher pracuje pod dohledem Hughieho pro vládu. Oba muži však touží proměnit tento klid a mír v krev a kosti. Takže když se banda dozví o záhadné antisuperhrdinské zbrani, čeká je k setkání se Sedmičkou, rozpoutání války a pronásledování legendy o prvním superhrdinovi: Soldier Boyovi. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (94)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko sa mi to priznáva, škrípem zubami, no bavilo ma to. Je toto najlepšia séria? Určite áno. Nechce sa mi nič rozpisovať, ani ponúkať vlastné pohľady či úvahy. Skopčím len koment užívateľa "3DD!3", ktorý všetko dokonale vystihol: "Když se nad tím zamyslíte tak Banda je poslední ryzí komiksová série, která si zachovala svou brutalitu a dosáhla mainstreamového úspěchu. I přes extrémní násilí udržuje LGBT+Q standardy ať už jde i homosexuálního Ant-Mana kýchajícího v něčím pinďouru nebo hrdinskou Maeve bojující proti zlému bílému muži. Přesto však tyto úlitby nepůsobí lacině a jsou zabaleny v inteligentním příběhu, který dává smysl nastavuje zrcadlo a je prokládán kvalitními hláškami". ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiksový námrd! Velký fenomén od Amazonu se představuje se 3.sérií a je to dle očekávání brutální, zvrácené, zvrhlé, ale i inteligentní, emotivní, nahláškované a sakra zábavné. Nová série přivede řadu zajímavých překvapení, kde se skvěle zamíchají karty a celé to šlape od začátku až po konec bez výrazných hluchých míst, ale přesto menší výhrady mám, kvůli kterým nemohu jít na plný počet. Celou show si opět krade pro sebe Anthony Starr aka Homelander, který se pro tuhle roli zřejmě narodil, nádherný prototyp chladného psychopatického hajzla, který nemá žádné slitování, ale poprvé za celý seriál dostává strach a pro diváka je to docela příjemný pohled. Vedle Homelandera klasicky exceluje i Butcher, který poprvé za seriál se stává i plnohodnotným konkurentem svého úhlavního Nemesise. Z dalších postav mě baví Starlight i Kimiko- která se stará o slušnou akci. Z nových postav stojí za zmínku Soldier Boy, který má zajímavý vývoj i zajímavé vyústění. Akce sice mohlo být více, ale jakmile dojde na masomlejn, tak je to neskutečný Masakr, Rko říznuté Nc-17 posouvájící hranice daleko za ostatními TV seriály. Hned úvodní gay gore scéna rozhodně utkví v paměti na delší dobu, ale i během seriálu se objeví spousta nepěkných a šťavnatých úmrtí, kde fanoušek Gore se musí vyloženě rochnit. Překvapily mě i nečekaná úmrtí pár postav a došlo i na pár dějových zvratů, takže Boys je potřetí nejlepší eRkovou komiksovkou vůbec. K mé výtce patří samotný fakt, že se nevyužívá naplno potenciálu jednotlivých superhrdinů, celá ústřední Sedmička docela hapruje a chtělo by to prostřídat řady- A-Train i Deep vyloženě useless, Black Noir opět minimum prostoru a Maeve zde taktéž moc času nepobude, vůbec bych se nezlobil za nábor nových hrdinů s novými schopnostmi i se zajímavými charaktery, třeba něco jako Stormfront, která příjemně oživila 2.sérii. Tož uvidíme příště, ale spokojenost rozhodně převládá a nikdo by si Boys neměl nechat ujít. 8.5/10. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblibený seriál se po dvou letech navrátil! Konečně! Tento seriál miluji z mnoha důvodů, ale především proto, že skvěle dekonstruuje superhrdinský svět tak jak ho díky MARVEL a DC známe. A to způsoby brutálními, vulgárními, perverzními. V obou předšlých sériích to tedy tak bylo... a tady je to dvoj, né-li trojnásob! Tahle série je extrémní úchylárna! Ale zároveň opět chytře napsaná, sex, násilí a vulgarity zase používá ku svému prospěchu a zkrátka to tvůrcům opět se vším všudy prochází. Postavy (nejen nové) jsou opět skvěle napsané a u starších se opět otevírají příběhy z jejich minulosti ohledně jejich motivací (zejména M.M.). Technicky opět dokonalý áčkový výkon. Však i tak se zde nevyhnou pár problémům!; za největší považuji ústřední myšlený příběh, a to ten, že nám sociopatickej psychopat Homelander (v podání skvostného Antonyho Starra) měl ukázat své pravé já... a to se jaksi úplně nestalo. Tedy, ne tak moc. Další problémy se nachází v různých dějových linkách, jako třeba ten, že některá dějová linka (i když je v ní kupříkladu více rozebraná některá postava) je úplně zbytečná ke konečnému dílu a slouží pouze jako natahovač. Za příklad dejme linku Frenchieho, Kimiko a S/Mrusky (o kterém bez spoilerů mluvit nejde), která slouží celá v podstatě jako další důvod k udělení většího ratingu. Nebo mstící linka Soldier Boye (která sice bavila, ale také byla vcelku nevyužitá a jelikož již kvůli ní nezbyde vůbec žádný prostor, tak je postava Soldier Boye ke konci úplně nevyužitá). Ale jinak jsem si tento seriál velice užil a jsem zase velice vděčný, že jsem mohl zase vidět novější strasti a slasti skvělé partičky. Více jsem psal v pravidelných recenzích na každou epizodu (nebo taky zde a spoilerově zde). Jo, a taky konečně došlo na nějakou pořádnou akci v podání pěstních soubojů, které jsou lepší než sebelepší souboj ve zbytku světové kinematografie. 9,5/10 (-0,5 za ten příběh a jeho nedostatky) ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

The Boys… no. Seriál, o kterém málokdo ví a stejně je tak neuvěřitelně kvalitní záležitostí. Seriál, který se nebojí explicitního obsahu. A co je víc? Ten explicitní obsah má své opodstatnění a využití. Seriál, který se nebojí zabíjet. Seriál, který je parodií, která není absolutní komedie, která vás má jen pobavit. A to, co ví snad všichni: seriál, kde jsou superhrdinové ti zlí. Třetí série je dost možná tou nejlepší. Příběh začíná rok po konci druhé série, kdy jsou The Boys rozhádaní, Seven je poloviční a snaží se nabrat členy zpět. Hlavní část seriálu sune kupředu postava Soldier Boye, který může být klíčem k poražení Homelandera a naši hrdinové se jej snaží „najít“. Zvraty, smrti, vtipy, slzy, hádky, vztahy jsou na emočně nejvyšším bodu a seriálu to prospívá. Vše do sebe zapadá, tak dokonale a když konečně dostanete ten střet, tak to působí velmi organicky, dobře zvládnuté a atmosféricky výborné, že jste připoutáni k židli a zíráte na to, co se děje před vámi. Kvalita se drží a čtvrtá série bude dost možná ještě větší nářez. Postavy jsou prostě výborné. Homelander (Anthony Starr) se absolutně zbláznil a už mu na ničem nezáleží. A jak zastavíte člověka, který je nejsilnější na světě a na ničem jí nezáleží? Stačí mladý kluk, pašerák drog, expert přes zbraně, britský maniak toužící po pomstě a vraždící holka. A právě ta vraždící holka je pro mě osobně tím největším srdcem tohoto seriálu. Kimiko je rozkošná holka, která je pro své schopnosti zneužívána všemi okolo a tady už je toho dost. I na druhé straně barikády jsou postavy, které nelze nemilovat. Black Noir je bez jediného slova, tím nejlepším členem Seven a jeho emoce cítíte i přes helmu, kterou nikdy nesundává. Vztah, kterým začal celý seriál Hughie a Annie si prochází velkou zkouškou a vývojem, který vás donutí pochybovat o všem, co jste si doteď mysleli. Vedlejší postavy jako Deep, A-Train a jiní sice mají své linky, které do všeho zapadají, ale bohužel ne všechny mají uspokojivé ukončení. A to je jediná chyba této série, která stojí za zmínění. Jinak 10/10 série, 10/10 seriál a snad při 4. sérii už dostane pozornost, jakou si zaslouží. Jen nevím, co budu do té doby dělat se svým životem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pořád to jsou Boys, pořád je to nejlepší současná komiksovka, která si drží vysoký standard, Homelander je díl od dílu větší psychopat a Butcher mu začíná zdatně sekundovat a bavil sem se pořád stejně dobře jako u předchozích sérií. Přesto ale třetí řadě nedokážu dát plný počet, protože se nemůžu zbavit dojmu, že svůj potenciál nedokázala vyždímat naplno a hlavně Soldier Boy, který je tu prezentován jako ultimate weapon na Homelandera nakonec tak nějak vyšumí do ztracena, stejně jako tu jsou naprosto zbyteční Deep, A-Train a vlastně i Noir. I tak ale nakonec převládá spokojenost, protože málokterý seriál o sobě může říct, že i ve své slabší sérii je pořád vynikající a lepší než většina ostatních...85% ()

Galerie (196)

Zajímavosti (37)

  • Postava Gunpowdera (Sean Patrick Flanery) je parodií hned na několik známých komiksových postav jako Deadshoot, Dredd či Bullseye, jehož trik s odraženým odrazem kulky v epizodě předvede. (NiWi)
  • Scéna, kdy Hughie (Jack Quaid) prorazí rukou břicho nepřítele, odkazuje na první komiks, ve kterém Hughie tímto způsobem zabije poprvé kohokoliv. (FrankSusta)

Reklama

Reklama