Reklama

Reklama

Nepohádky

(seriál)
  • USA Tell Me a Story
Thriller / Psychologický
USA, (2018–2020), 16 h 21 min (Minutáž: 42–58 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Chris Brochu, Danielle Campbell, Kim Cattrall, Zabryna Guevara, Sam Jaeger, Sterling Knight, Billy Magnussen, James Maslow, Dorian Missick, Dania Ramirez (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Seriál "Nepohádky" čerpá inspiraci ve světě nejoblíbenějších pohádek, které přetváří v temný a zvrácený psychologický thriller. V první řadě tohoto dramatu na pokračování, která se odehrává v současném New Yorku, se prolínají Tři Malá Prasátka, Červená Karkulka a Jeníček a Mařenka v epickém a podvratném příběhu o lásce, ztrátě, chamtivosti, pomstě a vraždě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (30)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antologický seriál skládající se ze slavných pohádek ( Červená karkulka, Tři prasátka, Jeníček a Mařenka) zabalené v temném a vyspělém psychologickém Thrilleru. Nápad je perfektní, ale pořád jsem se nemohl zbavit dojmu, že to na mě působí jako druhořadý seriál. Rozpočet, herci, story jsou spíš průměrné a přišlo mi, že tvůrci nebyli dost inteligentní, aby tak velké sousto dokázali zvládnout. Je zde sice quantum zvratů, které dokážou šokovat, ale působí nuceně a poněkud vycucané z prstu. Pár akčních scén není nejhorších, na trochu násilí také dojde, červená karkulka je kočka jako blázen a seriál má naštěstí dobré tempo, takže nudit se u něj nebudete, ale bral bych to spíše s nadhledem. Kdo má dostatek času, tak těch 8 hodin by litovat neměl, ale seriálová konkurence je holt tak velká, že tohle brzy vyšumí. 6.5/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem šel s tím, že na mě působí mysteriózně a popisek toho taky moc neříká. Hned v první díle mě zaujalo, že na diskotéce hráli ryzí trance. Říkal jsem si, že u tvůrců je asi někdo, kdo umí svoji práci dělat pořádně a ví, co to znamená, když se to má na diskotéce pořádně rozpumpovat a nevypadá to, z filmařského hlediska, jako diskotéka pomocné unie neslyšících. Nicméně během dvou dílů jsem zjistil, že celý příběh je daleko obyčejnější a úplně není mysteriózní, jak to na první pohled, po shlédnutí plakátu s maskami prasat, vypadá. Spíš se jedná o psychologické drama, které má tak trošku náběh jak Velmi nebezpečné známosti a celé to má mít geniální zaobalení v podobě toho, že vážná témata mají připodobňovat známé světové pohádky. Ty jsem v tom osobně nenašel a po shlédnutí celé série jsem byl rád, že už na to nemusím koukat. Přišlo mi to jako totální průměr. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Dal bych i tři hvězdy, páč ke konci, když se všichni sčuchnou na jednom placu to chvilku vypadá na festovní masomlejnek. Ale ono prd. Tak jako je naprd celej seroš (nebylo komu fandit, postavy buď jalový nebo nesympatický, herci mizerní, teenlooku nad únosnou mez, Karkulkovic babča strašný zklamání). Sranda je, že by to mohl být docela dobrý film, nacpat do do dvou hodin, pak už jen jiné herce, scénáristu, režiséra, a vůbec celou výpravu. -Další řady mně zcela určitě minou. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět na převedení pohádek do moderního světa super, ale to provedení... Kolikrát to s těmi pohádkami ani nemá nic společného, a ve výsledku je to pak jen obyčejná vztahovka, bez jakéhokoliv zajímavého nápadu či zvratu. To vše v podání těžce průměrných či podprůměrných herců, z kterých vyniká pouze sexappeal Danielle Campbell. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po prvním dílu, jsem měl chuť na tento seriál zapomenout. Nicméně osud tomu nechtěl a tak jsem vydržel. A kupodivu s každým dalším dílem, vše začínalo dávat větší a větší smysl. Je tedy pravda, že jsem tam je to až překombinované, ale tak nějak stále se to dá pochopit a užít si vcelku šílenou jízdu plnou brutálních zvratů! ()

Galerie (136)

Reklama

Reklama