Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 1

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film nemá čo nove ponúknuť, všetko už niekde bolo a hlavne sa mi zdá, že režisér čerpal inspiráciu z The Haunting 1 seria. Videl som tam veľa podobností. Lakačky nulové a atmosféra okrem tej hnusne temnej pivnice, tam veru nebola. Ale najväčšiu chybu vidím v tom, že keď sa začali zjavovať tie ohavy, nikto neprišiel k ujme na zdravý. Horor bez mŕtvych, je ako voda bez rýb. Škoda toho, že sa režisér troska neodviazal a okrem predvídateľného strašenia nám toho viac neponúkol. A to po vizuálnej či hereckej stránke (okrem M. Grace, tá mi pripadala, strašne neprirodzená) má film celkom bavil. Film nevystraší, ani nemôže, nieje robený pre dospelých, ale pre teenagerov. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Třetí díl logicky pokračuje v příběhu dvou předchozích dílů, ale s tím rozdílem, že z toho tvůrci místo duchařského hororu udělali takový skoro soft teen horor, u kterého se místy spíš bavíte, než děsíte. I tak si ale za ten nenápadně nápaditý posun film vysloužil tři pohodové hvězdy. Je to trošku jiné, než byste čekali, ale v rámci třetího dílu je to vlastně krok dobrým směrem. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování mě celkem zklamalo, příběh nebyl špatný a dokonce nabídl i možnost na další filmy, nevěsta a převozník ale to je asi tak vše. Herecký se to dalo, Warenovi tam sice chyběly hodně ale aspoň se tam ukázaly. Tentokrát sem nedostal žádnou dávku strachu ani pořádné děsivé hudby, nebo trocha napětí, prostě skoro nic což mě nejvíc mrzí. Použily do filmu tak moc příběhu okolního zla až prostě to bylo rychlé a hlavnímu příběhu se moc nevěnovaly. Konec byl rychlý a jednoduchý žádný pořádný strach se nekonal což je škoda, a zlo bylo rychlé zahnano zpět. Celkem mě to štve protože tenhle svět Annabelle mám rád a i její okolí ale tady prostě pokazily asi to nejhlavnější a to strach, že se půlka věci ani neukázala už neřeším to je zvyk ukázky. Konec trošku dojemný který se mi líbil. Pokuď se Annabelle hodlá vrátit určitě bych hodně věcí napravil a změnil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Viděno v kině. A dost, už na tyhle horory do kina asi přestanu chodit. Mám rád tento novodobý duchařský styl hororů, ale už toho bylo natočeno dost, takže i částečně chápu, že se z toho asi už vyždímat víc nedá. Conjuring nebo jak je to v českém názvu V zajetí démonů je hororová pecka od kterého se jednak odvíjí spousty spin offů jak je třeba tahle Annabelle 3 nebo i podobných snímků. Třeba když nastíníme tuhle hororovou sérii Tak V zajetí démonů 1 a 2 jsou u mě totální pecky. Ještě tak ta první Annabelle není špatná, ale druhý a třetí díl Annabelle – to už je slabota. Nebo třeba taková Sestra je vyloženě slabá. No, nebo nedávná La Llorona – to už bylo o ždibec lepší, ale furt nic moc. Co se týče tohoto novinkového snímku v obdobě Annabelle 3, tak jsem zklamaný. Natočit by se to jistě o kousek lépe dalo. Ono to totiž moc dobře po hororové stránce nefungovalo. I jsem si chvílemi říkal, že to má takovou rádoby rodinou atmosféru. Navíc, co mě zklamalo, tak dvojice herců Vera Farmiga a Patrick Wilson, který zde opět hrají manžele Warrenovi (odborníky na vymítání všelijakých démonů) zde měli málo prostoru. Objevili se pár minut na začátku v úvodu (který mě extra moc neoslnil) a pak ke konci. Fajn, zkusím tohle zklamání přejít. Dále, trvalo asi cca hodinu, než se konečně něco začalo dít. V té první hodině nepočítaje, úvodu tu máme 2 scény. Jedna je nezáživná, kdy malá holka vstoupí do místnosti s prokletými hračky, věci posedlé zlem, ve scéně, kdy vypustí Annabelle. Ta pasáž mě též moc nebavila. Hudba od skvělého Bishary už také není, co bývávala. Pak tu máme jednu docela slušnou scénku v zavřeném pokoji. No, to je asi vše zajímavého v té první hodince. Následující finální 40 minutovka je už zajímavější, ale ne o moc. Rozhodil bych ji na 2 části. Takže tu máme klasické strašení po domě (bohužel minimum lekaček), tak i u toho jsem se docela nudil. Poslední 20 minutovka byla už lepší a to i po technické stránce. Audiovizuál byl už lepší, pár děsivých momentů se zde našlo a pak to nečekaně skončilo, děti panenku uzavřely zpět do skleněné vitríny, zazvonil zvonec a pohádky bylo konec – vlastně pardon, hororu bylo konec. Poté se tam objeví manželé Warrenovi a ihned začne rodinná idylka. No, to je celé. Poměrně slabý horor, který ani za to 1 shlédnutí nestojí. Ale vzhledem k tomu, že jsem filmový nadšenec a kritik a byl jsem zvědav, kam se tato série ubere, tak jsem to prostě musel vidět. Na začátku tohoto rozboru jsem psal, že už asi na tyhle filmy do kina chodit nebudu. Ale jak se znám, tak na další díl, tentokrát V zajetí démonů 3 asi ze zvědavosti zaskočím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vybubej mě a já tě (na oplátku) vyanábeluji. Blondýna Madison Iseman a bruneta Katie Sarife se jistě zaradovaly, když jim přistál v klíně scénář, který preferuje jejich debutové hrátky s dosud pro ně neobjevenou sexuální praktikou, kterou jim nezprostředkoval ani Harvey Weinstein, když mu na kolenou v kanclu pomáhaly natáhnout kalhoty, než vstoupí někdo bez zaklepání. A nyní se dávají všanc Jamesi Wanovi a Gary Daubermanovi, kteří jim místo tučných honorářů slíbili pořádnou krabici tamponů, co jim zabrání protečení moči až na stehna v momentě, co si z té nastalé a nevídané hrůzy nepatřičně ucvrknou. Propad strašení z mateřské školy do jeslí je zjevný, počtům mrtvých třetí dějství není nikterak nakloněno, tak se vše hororové dohání intenzivním bubáním v domě démonologů, kde je strašidelných artefaktů přebujelý a pestrý dostatek, tudíž nehrozí, že by se na známé i méně známé formy přízraků nedostalo. Chybí snad jen Václav Upír Krejčí a Leo Beránek, což je ale velmi zanedbatelný detail. Nápad situovat veškerý hrůzný děj do domu manželů Warrenových se už v minulosti jistě nabízel, a nezůstalo jen u slibů. Jejich jediná ratolest nemůže ve svých deseti letech jednu noc a den zvládnout bez rodičů, tudíž je na hlídání povolána blond hlava Madison Iseman se svojí zvídavou kamarádkou, která neváhá prošmejdit zapovězenou místnost, kde ve vitríně dlí i zlověstná panenka Annabelle, a následně vypustí duchy všeho druhu. Jen na ty plynné až tak nedojde. Rozpočet od prvního laciného dílu postupně narostl, takže v rámci možností je většina sekvencí natočena celkem zdařile a profesionálně, úmrtí by filmu jistě prospěly, ovšem nápad obejít oběti na životech je poměrně neotřelý a postupně jsem na něj přistoupil. A veskrze jsem neměl problém s celým uchopením filmu. Kacířská myšlenka, že by trojka dostala nepřístupnost, byla rázně zažehnána, neb speciálně tohle dějství neobsahuje žádnou nekoukatelnou brutalitu a drastičnost. Takže pokud vás vaše nezletilá ratolest škemrá o to, abyste si jako rodina sedli ke společnému zhlédnutí hororu, můžete s nimi absolvovat patřičnou osvětu. Máte-li rádi (ne)příjemný neklid, určitě sáhněte po téhle domestikované panence, která není primárně určena na hraní, a při jejím nehybném počínání se můžete dosytosti nasmát i vysmát jejím tvůrcům, kteří si občasně horor pletou s komedií. Doufejme, že jednou povolají i Chuckyho, aby mírně zpuchřelou formu drasticky oživil a spastickou panenku přivedl do dynamického (dů)chodu. 7/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Skutečná Annabelle je ve Warrensově okultním muzeu v Monroe v Connecticutu, uchovávaném ve skleněné skříňce s výstražnými značkami. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. října do 14. prosince 2018 v Kalifornii a v Georgii. (Varan)
  • Ve filmu slyšíme skladbu „Baby Blue“ od skupiny Badfinger, známou hlavně ze seriálu Perníkový táta (od r. 2008). Tato skupina je známá i pro svůj tragický a trochu záhadný konec, kdy se její dva členové za dodnes nevyjasněných okolností oběsili. (dandy11)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama