Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 1

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Spin-offy Conjuringu v podstatě jen dření značku (poptávka tu je) a nikdo od nich zásadně dobrý film nečeká. Nejpopulárnější Annabelle se ještě pořádně nerozhodla, jestli půjde cestou prequelů nebo sequelů (očekávám, že nevyhnutelná čtyřka půjde opět do minulosti), nicméně na její třetí díl mám v podstatě jen slova chvály. Sice se tu ve velkém replikují situace už mnohokrát viděné, ale jednak vizuálně se je stále na co koukat a jednak se tu překvapivě drží dobře atmosféra s přemírou lekaček, hlavně tedy v závěrečném aktu. A navíc je tu můj oblíbenec Patrick Wilson, který zkrátka nikdy nezklame. Pro otrlé zřejmě žádný extra objev, slabší povahy se jistě budou klepat strachy víc než například u loňské Sestry. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje lehké (?) spoilery. Už mě unavují "super nebezpeční" duchové, kteří štěkají, ale nekoušou, a stejně tak mě unavuje promarněný potenciál Annabelle. Jako já chápu, že nemůžu čekat hromady mrtvol, když se ve filmu objeví 6 postav (přičemž 3 tvoří Nesmrtelná Rodinka), ale aby nezemřel vůbec nikdo, a aby k zastavení Annabelle stačilo přibouchnout sklo, tak to mě vážně dožralo. Že by pokus o horor pro celou rodinu? To, že se třetí "Annabelle" vydala spíše cestou "Conjuringu", jí sice prospělo (minimálně, co se atmosféry a jako struna napínavých momentů týče), ale když se o "nejlepší" momenty stará mamlasoidní polo-kluk, tak je něco špatně. Hodnocení universa od nejlepšího: C2 - A3 - A2 - C1 - A1; zbytek jsem neviděla a vzhledem k průměrnosti možná ani neuvidím. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Americkou Jolandu, prefíkanou podvodnici a vyhlášenou lakovačku slaboduchých požíračů horkých psů, babu Warrenovou, si vzal konečně čert a právě ji někde multiotvorově píchaj démoni rozžhavenými borovými šiškami. Tudíž bylo potřeba narychlo uplácat nějakou tryzničku. A povedlo se na výbornou. Řitní zvonek zacinkal potřetí a je to vskutku až ďábelsky nudně mučivé, démonicky otravné, čertovsky tupé, pekelně rychlokvašné a nutí to diváky slzet. Zoufalstvím. Nedivil bych se, kdyby po tomhle ve státě Konektikokot vzrost počet sebevražd umlácením se skřípajícími dveřmi, způsobených akutními melancholiemi ze zhlédnutí unylé řídké sračky, načež by film prohlásili za prokletý, uzavřeli do, pro sichr šest set šedesát šestkrát vysvěcené, hrobky svatého Pederasta a tu s vážným xichtem otevřeli až při natáčení strašlivého rebubůtu Return of Análbell 3 - 22:15 po zhlédnutí pojdeš. A tak velcí a ostřílení exogenitálové, spiriparazitisti a psychomédia, manželé Králíkárnovi, nechají svého divného fakana samotného doma, přičemž mu ostříleně naservírují klíče od své sbírky podvodných cetek k vydělávání na mentálech, což samosebou vede k okamžitému vypuštění cigánské barbíny z její kóje. Následuje jako obvykle strachy téměř nevydržitelných 100 minut jejího samovolného děsuplného přemísťování z obýváku do kuchyně a zpět, doprovázených hrůzným vrzáním nenamazaných pantů, do čehož bezcílně pobíhají tři nesvéprávné nezletilé piče a piští, než je konečně napadne zavřít toho Čakyho zpátky do výběhu a to martýrium ukončit. I když jim do toho na chvilku přiblble zabubají samurajské brnění, vlkosvrab a Trepifajxl, myslím, že například takové Teletabís bylo daleko strašidelnější. Vzhledem k dosavadnímu vývoji očekávám, že další inovativní díl ze sklepní vetešnické Králíkárny bude o té démonem posedlé, hnusné plyšové kolotočářské opici, která bude jen dvě hodiny v kuse urputně třískat k prackám přišitými činely. Čirá hrůza! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto ruleta sa nám pred pár rokmi roztočila náramne. Obidva THE CONJURING zásahy a aj obidva rozprávky o milej Anabelke, boli ( teda aspoň pre mňa ) trefa do čierneho. S chybičkami síce, ale tie robí každý. Minuloročná Sestrička z Kramárov bola ale ( aspoň nie po stránke finančnej ), trochu cestou na trať, ktorú každý ovláda a pozná a nedala šancu tým divákom, ktorý sú trošku náročnejší. A tak som opäť čakal na ANNABELLE. Dočkal som sa, ale nie toho, čo som očakával. Aj táto panenka začína akosi vŕzgať a ako ultimatívny film z THE CONJURING UNIVERSE, je to skôr len prídavok, ktorý nemá dokopy čo ponúknuť. Horor to je, ale zrejme len pre tých, ktorý doteraz žiadny iný nikdy nevideli. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si, že všetky rip-offy zo sveta Conjuring začínajú byť na jedno brdo, ale mne to nevadí. Naopak oceňujem, že napriek priemerným scenárom (treba si uvedomiť, že Annabelle 3 je od chlapíka, ktorý kedysi napísal Vraždiaceho primáta) je zachovávaný istý vyšší štandard, aký v žánri rozhodne nie je zvykom. Prejavuje sa to najmä prostredníctvom hercov (ktorých si odvážim pokladať za kvalitných), atmosféry (ktorá je fakt zakaždým pekne hustá a temná) a ľakačiek (ktoré sú síce očakávané, napriek tomu zakaždým fajn premyslené). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se od 15. října do 14. prosince 2018 v Kalifornii a v Georgii. (Varan)
  • Skutečná Annabelle je ve Warrensově okultním muzeu v Monroe v Connecticutu, uchovávaném ve skleněné skříňce s výstražnými značkami. (ČSFD)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama