Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 1

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úvod s Warrenovými trojku hezky nakopne, dodá jí pravý conjuringovský drive. Zbytek filmu je řemeslně bezchybná duchařina s dětskými hrdiny, slušně pracující s prostředím, především Warrenových sklepem se sbírkou prokletých artefaktů. Duchové jsou ale příliš neškodní, i vlkodlak se po profackování kytarou rozplyne v dým a je po hrozbě. Toto “bezpečné” strašení film dělá koukatelným pro širší cílovku, což je milé, pro někoho ale může být handicapem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si, že všetky rip-offy zo sveta Conjuring začínajú byť na jedno brdo, ale mne to nevadí. Naopak oceňujem, že napriek priemerným scenárom (treba si uvedomiť, že Annabelle 3 je od chlapíka, ktorý kedysi napísal Vraždiaceho primáta) je zachovávaný istý vyšší štandard, aký v žánri rozhodne nie je zvykom. Prejavuje sa to najmä prostredníctvom hercov (ktorých si odvážim pokladať za kvalitných), atmosféry (ktorá je fakt zakaždým pekne hustá a temná) a ľakačiek (ktoré sú síce očakávané, napriek tomu zakaždým fajn premyslené). ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, má to své silné momenty a místy příjemně nepříjemnou atmosféru. Jen je škoda, že při každém nájezdu na skvělou, hororovou, masáž, to celé hodně povolí, uvolní napětí a už se nepodaří vrátit se zpět do rozjetých kolejí. Ještě trochu víc přitlačit na pilu u všech těch ,,lekacích" scén ( jako tomu, kupříkladu, bylo v hodně povedeném, druhém, dílu ) by tomu vážně slušelo. Jinak to je ale příjemně koukazelné. 3,5* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Všechny spinoffy conjuringu budou mít prostě vždycky své fanoušky a své odpůrce. Já se zařadím asi spíše k těm krajnějším fanouškům, ale že bych to hltal jako blázen, to asi ne. Obrovské plus nové Annabelle je, že už tady nestraší jenom ona, ale přenechává místo pro velké množství dalších bubáků, kteří mají konečně možnost si zazářit na plátně a někteří z nich si určitě zaslouží svoji sólovku (Převozník, nevěsta). Ty 4 hvězdy patří k tomu "zlatému standartu", který Conjuring série prostě má a zaslouží si, nicméně její ambice vyšší nejsou a nejspíš ani nebudou a je tady jenom proto, aby postrašila lidi v kině a byla prostě "viděna". Film si od začátku budoval jistou atmosféru a lekaček sice nebylo moc, ale zato mě jedna fakt vytrhla ze sedadla, a to jsem toho viděl už hodně, takže za mě palec nahoru. Dalším pozitivem jsou místy komické a vtipné scény, které zde fakt sedly. Ačkoliv je to lehčí nadprůměr, myslím si osobně, že z Annabelle už se toho vytřískat víc nedá a přesunul bych se k jiné postavě, ze kterých si po tomhle díle je z čeho vybírat. Za kino to stálo a film vyloženě neurazí a ani nenadchne, ostatně jako všichni jeho předchůdci v této sérii. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Gary Dauberman zřejmě nepatřil ve škole k těm nejinteligentnějším, takže nad scénářem musí divák opravdu přimhouřit všechny své oči a ještě je zakrýt všem, kteří snímek sledují s ním. Horko těžko si vybavuji, ve kterém jiném hororu jsem viděl tak násilný a nesmyslný úvod do děje, ve kterém se postavy chovají jako ještě větší čuráci, než voliči SPD. K hororovému žánru obecně trošku patří, že jsou jednotlivé postavy idioti dělající zcela iracionální rozhodnutí, které jsou v naprostém rozporu se zdravým rozumem a logikou, ale v tomto filmu to bohužel tvůrci posunuli ještě o stupínek dál. Pokud taky dokážete uspat svůj mozek, tak se vám před očima objeví několik postaviček z minulých hororů a několik málo předvídatelných lekaček. K tomu si přidejte žalostné a krajně nesympatické trio hlavních hrdinek, z nichž o herecké nadání zavadila snad jen ta nejmladší z nich. Úplná ztráta času a průser to není, nicméně už dlouho jsem neviděl horor, který by tak žalostně postrádal jakoukoli autorskou invenci a postavil děj výhradně na vykrádání sebe sama a ultra retardovaných postavách. Vůbec se mi nechce věřit, že ten stejný pán má na svědomí slušný druhý díl. Slabé dva kusy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se od 15. října do 14. prosince 2018 v Kalifornii a v Georgii. (Varan)
  • Když si Judy (Mckenna Grace) zapne televizi, můžeme vidět, že nějaká rodina dostala panenku, která má podobu skutečné panenky Annabelle. Tuto panenku dostala holčička Annabelle v předchozím díle Annabelle 2: Zrození zla (2017) od svých adoptivních rodičů. (Mytopyr)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama