Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

giallo 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný slasher o pracovitém zahradníkovi, na kterém se bohužel, podepsal zub času. Nejvíce je to vidět na efektech, které mi přišly hodně odfláknuté. Docela se i divím, protože byl pod nimi podepsaný exceletní Tom Savini. Jinak jako obvykle u podobných filmu pokulhává logika (vor s mrtovala), ale na jedno zkouknutí se to dá.... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Presná kópia PIATKU 13teho. Niekoľko podarených gore scén však situáciu nezachráni, ale pravdepodobne keby film vyšiel skôr ako PIATOK 13teho, bol by to práve on, ktorý by sa stal milovaným kultom. Fakt je tu rozdiel len medzi hlavným mäsiarom. Pre fandov však povinnosť, meno Tom Savini im určite niečo povie. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady slasherů 80 let. A já jsem jako vždy spokojen. Vrah tady je poměrně zajímavý a je to pěknej hajzl kterej zabije s čímkloiv co mu přijde pod haksny. Atmosféra filmu je výborná a hudba klasicky slasherovská. Partička kamperů jsou celkem příjemný ale někteří jsou pěkný svině. Scéna na lodi nemá chybu, masakr. Jen škoda že tenhle film nemá pokračování, takovýhle typ slasheru by mě nepřestával bavit. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Leto. Tábor. Les. Jazero. Sprchy. Chatky. Kanoe. Krátke šortky. Vysoké podkolienky. Sex. Deformovaný psycháč. Osemdesiatkový slasher ako vyšitý. Je pravdou, že film vo veľkej miere spolieha na klišé slasherov, ale poúvodná scéna v štýle giallo naznačuje, že si pôjde vlastnou cestou. Tvorcovia dokonale využili atmosféru hlbokých lesov a mladíckej bezstarostnosti letného tábora a legendy, ktorá predznamenáva hrôzostrašný koniec, plný krvi. Burning je platí pre mňa ako jeden z nečakaných hororových skvostov. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Výborný představitel kempového slasheru. Hned z úvodu je vysvětleno co bylo spouštěcím podnětem pro následující kolotoč vražd. Nechybí ani solidní záporák, který k usmrcování svých obětí používá velké zahradnické nůžky. Velkým kladem jsou určitě gore scény. Kamera nabízí celkem dobré detailní záběry a především neuhýbá stranou, vyjma tedy jedné vraždy, kdy uhne na krví pocákané zrcadlo. Samozřejmě ani zde není ušetřeno ustálených klišé žánru, ale bez nich by to nebylo ono. Celkově jde o směsici nejlepších tradičních prvků a jediným záporem je hudba, která je příliš jednotvárná a nedokáže správně vygradovat vraždící momenty. The Burning patří ve svém subžánru mezi to nejlepší a obsahuje hlavně jednu scénu na voru, která vám z paměti jen tak nezmizí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Film byl řadu let ve Velké Británii zařazen na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných pro zobrazování násilných scén a brutality. (Flipnic)
  • Příběh filmu je založen na legendě "The Cropsy Maniac", která se údajně odehrála v letním táboře v okolí New Jersey. (Chatterer)

Reklama

Reklama