Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost špatný film a slovo horor vůbec nechci použít, protože tento film spíše dopadl hororově, než byl nějakým hororem. Kvalitní triky, napětí nebo něco originálního ve filmu nenajdete. Film zdatně kopíruje snad všechny známé akční a hororové filmy do té doby natočené. Plusem je herecké obsazení s tehdy ještě zajímavým Rutgerem Hauerem, ale právě účinkování v takovýchto paskvilech mu podkopalo slibnou kariéru. Tuctová kravina. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stone je najlepší.“ – „Včera rozstrieľal smetiak.“ – „To sa na Stonea podobá." Zlomok sekundy som prvýkrát videl, keď som chodil na základnú, najskôr v kine, potom na VHS. Asi vám nemusím hovoriť, aká pecka, bomba a klasika to pre 11-ročného chalana bola. Najväčšia sranda je, že keď som si to zreprízoval ako tridsiatnik, stále som sa bavil! Bohovsky tvrďácky Rutger Hauer („Doktori hovoria, že si neurotický paranoický blázon.“ – „Doktori vedia hovno.“), jeho ostré podpichovanie nového parťáka-suchara („Robíš si srandu? Ty sa krstným voláš Harley? Robím s chlapom, ktorý sa krstným volá HARLEY?“ – „Čo je lepšie na Dickovi Durkinovi?“), proti nim namakaný agresívny hajzel naklonovaný z Votrelca/Predátora/Terminátora, brutálne scény (vytrhnuté srdcia a steny zamazané litrami pomaly odkvapkávajúcej krvi, v tom čas ebol drsnejší azda už len druhý Predátor) a pôsobivá vízia zatopeného (!!) Londýna roku 2008. Hauer to zahral tak kvalitne, že vôbec nie je smiešny (lenonky na očiach, kanady, guľovnica), dialógy a hlášky sú vtipné, výprava výborná (v menej zručných rukách by malý rozpočet bil do očí, tu s ním ale režisér dokázal šikovne narábať) a hoci to určite nie je „žiadny zázrak“, prevláda spokojnosť. Za mínus by som označil zbytočnú postavu hranú Kim Cattrallovou (ktorá je tu hlavne preto, aby tu neboli samí chlapi), na rovinu povedané nie zrovna najprepracovanejší scenár, ku koncu to trocha stagnuje a mytológia okolo ústredného netvora je taká nepochopiteľná, až mám dojem, že jej nerozumeli ani samotní tvorcovia (chvíľu je to primitívna krvilačná beštia a hneď nato posiela balíčky na policajné ústredie). Kino Považan NMnV 1992 ()

Reklama

drankeryth

všechny recenze uživatele

Mna tento film aj po dlhej dobe bavil sledovat, ked som ho videl naposledy. Film disponuje spravnou atmosferou a aj dobrymi hereckymi vykonmi. Ponure prostredie uprsaneho Londyna bolo skvele vybrate miesto pre zahadneho tvora ukryvajuceho sa v tmavych ulickach stareho mesta. Skoda, ze samotny zabijak nedostal vacsi priestor pre svoju rolu a poriadne ho az ukazali pri konci filmu a aj to tiez na nie moc dlhu dobu. Ale to vobec nevadi, pretoze film spravne plynie a postupom casu som vobec nepostrehol nejaku extremnu nudu, ktora by sa na mne prejavila. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Když jsem to prvně uviděl, napadlo mě, že to bude příběh o kopii Arnolda Schwarzeneggera, kterej dostane novýho parťáka měkouše, budou bojovat proti zlu a než bude happy end, poznají, že ten druhej není tak špatnej. No a vono to takový bylo. Mě to hrozně připomínalo o čtyři roky starší film Amsterdamned, jen na konci je, spoiler, nelicencovanej vetřelec. No nebudeme si lhát, je to těžce neoriginální béčko. A nezachrání to ani fakt, že, ač je to film z budoucnosti, odehrává se v minulosti. Třeba to jednou bude sloužit jako dokument, takovej History channel to za 50 let veme. Vemena. Dále jsem se chtěl nejapnými vtipy pitvořit v hlavních postavách, ale pak jsem se namísto toho rozhodl vám popsat, jak je to strašně nudně natočený. To není film, kterej by jakkoliv plánovitě budoval atmosféru, jak v celém příběhu tak u jednotlivých scén. Teda on se snaží, ale v nejlepším je to nějaká ta retrospektiva, trochu podivná ale nikoliv příliš nápaditá hudební kulisa, drsný hlášky a explodující kulky plný plutonia nebo čeho. Jinak si nedovedu vysvětlit, že Harley Stone dvakrát vystřelí a zdemoluje půl bytu. V jedné z úvodních scén mě pobavila ta dívčina promenující se natřískaným nočním klubem v nějaký školní uniformě. Jo a hraje tam Kim Cattrall, známá už z Columba. Tady sice nemá špičatý uši ale ukáže kozy. Celkově fakt, že se polovinu filmu sprchovala, výsledku jen pomohl. Ale jinak to byla fakt kvalitní podívaná... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V lehce postapokalyptickém Londýně (normální špinavé zapadlé uličky v Londýně, akorát je všude půl metru vody) umírají lidé brutálním způsobem rukama nevysvětlitelně nepolapitelného sériového vraha, a mezi oběti se zařadí i parťák drsného poldy Rutgera Hauera, takže na další hodinu a půl brakové zábavy je vystaráno - stane se z něj prvotřídní magor nadopovaný touhou po pomstě, doutníky a čokoládou, a v jeho neurvalé krasojízdě ho nezastaví ani typicky nasraný šéf, ani jeho nový Dušínovský parťák, ani jakkoli smysl dávající normální realita. Jak vezme do ruky obří rotační brokovnici, všem může být jasné jak to s tím srdce požírajícím hajzlem dopadne. Britové si tady natočili svého Dark Angela - jen mají toho sympaťáka Hauera místo hranatého Lundgrena, a jedou ještě o něco větší camp. Nadšení autorům nechybělo, no schopnosti už trochu ano, takže tenhle pokus o skloubení dost vážné hororové akce s až parodickou buddy movie nefunguje nijak zázračně. Ale jako blbé béčko je velice zábavný. 6/10 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama