Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Muzikál nemá příliš silnou zápletku, ale je mile obyčejný a mile český :) Po dlouhé době mě díky tomu potěšil snímek našeho původu. A jsem ráda, že k tomu nebylo potřeba vykonstruovaných scének, které by se mnohdy doopravdy prostě nestaly. Na Muzikálu je mi nejvíce sympatické, že oproti prcičkovému hudebnímu táboru nebo ve srovnání s Camp Rock (s Demi Lovato) by se český příběh o hudební škole v přírodě, jako je tento, pravděpodobně ve skutečnosti odehrál přesně takhle. Trochu zpěvu, trochu tance, jinak přátelství versus rivalita mezi teenagery a typické schválnosti, které všichni reálně známe z dob (českých) SŠ. Proto ani velké zastoupení z řad neherců v tomto případě vůbec nevadilo. V čele s třešničkou na dortu v podobě Aničky Fialové, která zde ukázala svůj přirozený talent, musím říct, že přes mou počáteční nedůvěru z 39% zde hodnotím Muzikál jako příjemné překvapení. (Jen ten název je ve vztahu ke snímku poměrně nešťastný, americký, i když uznávám, že film s více pasujícím jménem "Hudební škola v přírodě" by si asi jen tak někdo nepustil). Prostě takový nenucený, přirozený filmík, který vypadá jako by se natočil sám. :) reálných 63%, přičemž hvězdičky zde nadsazuji na 4, protože si zaslouží zlepšit celkové skóre. :) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Kupodivu tato adaptace Starců na chmelu nebyla až tak strašná. Vica Kerekes s její příšernou česko-slovenštinou ovšem zklamala na celé čáře. Adam Mišík i Vladimír Polívka skvělí. Líbila se mi i choreografie tanců a samozřejmě nestárnoucí písně z uvedeného muzikálu. Trochu romantiky, trochu chlapeckého soupeření, docela inteligentní konec. Znovu bych na to nešla, ale za ztracený čas tu hodinku taky nepovažuji. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po filmovo-muzikálním pornu Muzzikanti jsem k tomuto filmu přistupoval podobně jako pyrotechnik ke zrezivělé pumě z druhé světové války poté co ji v místě detonátoru nakopl náhodně bagr při výkopových pracích. Kupodivu se další hrůza nekonala a to ani navzdory serebritkám, které dodala show Tvoje tmář má známý hlas. Nepopírám talent ani Fialové ani Mišíka, ale hojnost s jakou jsou nyní nasazováni budí obavy. Tvůrci si scénář dobře vymysleli, takže skupinka má secvičovat klasiku - Starce na chmelu, páč to tak vybrala komise. V tom je genialita námětu. Divák klasiku zná, zná písničky i melodie, ví o co go a tak si to celé vlastně připomíná v krapet modernějším hudebním angažmá Petra Maláska se soudobými začínajícími hvězdičkami šoubyznysového potěru. Když se natančí a nezpívá, sledujeme vlastně takový prima letní tábor s kupou krásných lokací, pohledných děvčat řešící problémy mladých ať už ve vztazích či v rámci skupiny. Všímavější jedinec si všimne pár vtípků např. v podobě řidiče autobusu, kterého si střihl ,,autobusák'' Kopta či Lauferova hajného, který jde z paseky vyhnat chlapskou skupinu rozespívávajícíc se na pařezech páč tam dělají kravál. Byly tam ale momenty, které jsem nechápal jako bylo zranění jednoho ze členů skupiny i závěrečné kritické sebeukájení Vojtka a hlavně Polívky v autobuse... A to že nedali tu hlavní písničku na závěr, to mně vyloženě naskrkli... Kdybych to měl shrnout, bylo to s ohledem na ostatní podobnou tvorbu koukatelné a to jen dokládá skutečnost, jak děsně na tom dneska naše hudební filmy jsou. Nejvíce mi však připadalo, že film tak trochu vykrádal Starce a možná kdyby si skupinka měla připravit něco neznámého, dopadlo by mé hodnocení o poznání hůře... Dávám tedy za 2 sklínky oleje na hlasivky. * * ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Lepší průměrný český film. Největší selhání leží ve scénáři. Jestli si tvůrci filmu mysleli, že udělají nové Starce na chmelu, tak se šeredně spletli. Film nebyl špatný, ale časté malé chyby jako kopírované scény a slabé dialogy filmu moc nepřidaly. Spíš naopak. Herci, no nebýt Aničky Fialové a Martina Písaříka, tak to nestojí za nic. Vica Kerekes se mi tentokrát vůbec nelíbila a zkrachovalé hvězdy Novy jako Roman Vojtek či Adam Mišík nebo Václav Kopta opravdu filmu nedali vůbec nic. Kamera celkem pěkná a hudba a klasické písně jako Bosanova také ušly. Ale jinak v tom fakt moc není. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sympatický film, který bohužel (co se týče některých mladších tvůrců snad jen zatím?) ještě naráží na dílčí nedostatky a jeden zásadní problém: ten se jmenuje absence nosného příběhu, hlavní dějové linky. Rozstřílení pozornosti mezi šest postav je sice velkorysé, ale jako divák jsem měl problém s tím, koho vlastně sledovat, komu fandit. K těm menším věcem patří tragické postsynchrony, což zaráží v porovnání s tím, jak je jinak film po technické stránce zvládnutý - třeba nasnímání některých scén a vůbec práce s kamerou se mi líbila moc. Nejsem taky expert na muzikálová čísla, ale choreografie mi přišly přeci jen maličko stereotypní, problém jsem měl i s Vicou Kerekes, která (a její postava jakbysmet) mi byla z nějakého (subjektivního) důvodu dost nesympatická. Role studentů ovšem zahrány moc pěkně, škoda jen, že představitelka Terezy se ztrácela mezi vedlejšími postavami, mimo jiné tím, že neustále měnila účesy - i taková blbost umí filmu bohužel uškodit. Nicméně, snad jen s výjimkou té příběhové stránky, na které se opět potvrdilo, co českému filmu chybí nejvíc (kvalitní scénář a zkušený dramaturg), jsem byl ochoten skoro všechno odpustit, protože MUZIKÁL ANEB CESTA KE ŠTĚSTÍ (ten podtitul byl mimochodem myslím docela zbytečný) je velkým příslibem toho, že se v tuzemské kinematografii možná začíná něco dít a měnit. Po JÁ, OLGA HEPNAROVÁ v krátké době druhý český film, který mě opravdu a bez nadsázky moc potěšil. 65 %. PS: Na kluky nejsem, ale hejtování mladého Mišíka vůbec nechápu, mě přišel naprosto v pohodě. PPS: Abych se scénáristy i trochu zastal, bylo velmi osvěžující slyšet konečně zas jednou v českém filmu přirozené dialogy napsané tak, jak dneska mladí opravdu mluví. Naposledy snad SNOWBOARĎÁCI. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama