Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch mnoha poetických, až lehce ezoterických filmíků, kterými novodobá česká filmografie disponuje (př. Hany, Laputa, ...). Tahle sorta filmů se snaží být jako těžce artový film a tudíž to není pro šiřší obecenstvo. Je to spíše pro ty, kteří mají rádi psychologii a poetické konverzační blábolení. Tak přesně v těchto vodách pluje i tento (ne tolik zdařilý) "Muzikál." ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou, když jsem procházel televizní program. Ale jakmile jsem spatřil, že ve filmu hraje má oblíbenkyně Vica Kerekes, se zhlédnutím jsem ani chvíli neváhal. Škoda, že Kerekes měla jen velmi málo prostoru (mnohem více ho měl Roman Vojtek). Další výtkou je, že se rozhodně nejedná o muzikál. Byly tam totiž tak 3 písničky. Ale vynahradila to nápaditá taneční čísla (zejména při písni Bossa nova). Film mohl být delší - hodně mě překvapilo, že končil před samotným uvedením pro veřejnost. Ale v rámci Česka se stále jedná o velmi nadprůměrný počin. ()

Reklama

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

To si z nás doprdele tvůrci dělají jenom srandu? Potenciál jako prase, krásná lokace a všechno to jde do zeleniny lacinou telenovelovskou povrchní sračkou! Místo herců jsou ve filmu zpěváci a tanečnící (Korn a Vojtek), tak by jeden čekal muzikálovej nářez. Ale to né, to by totiž dávalo smysl, místo toho zpěváci hrajou a neherci a nezpěváci hrají a zpívají (Mišík!), ten vlastně ani nevim, proč tam byl, možná si z něj 14ky ustříkávají do bombarďáků. Ale co je nejhorší - muzikál!!. Bál jsem se že se budou jen recyklovat Starci na chmelu, ale ono to bylo ještě o třídu horší. O starcích se jen mluví, pak jsou tam sestříhané jen jakési zkoušky, kde se jen nějak někdo posouvá sem a tam. A když už se juchá Bosanova, je z ní nějakej slepenec jedné sloky a dokola se opakujícího refrénu. Slobodanka asi nepochopila co je muzikál, nebo hudební film. Ale je určitě horlivým divákem Ulice!! Jsem tak nasranej, že jsem si raději pustil muzikál Kočky, což jsem se bál udělat celej život. Neslobodanko, pusť si znovu všechny muzikály od Starců, přes Grease až po Rebely, nech zpěváky a tanečníky zpívat a tancovat a hlavně sežeň skladatele, co mají fantazii a dokáží složit něco sami. A aby si Slobodanka neříkala, že tu plácám do větru, jako příklad mohu uvést scénku s hajným (Josef Laufer), opět další zpěvák, který nezpíval, proč? Namísto, aby se v rámci žánru, buď zapojil do zpěvu, nebo sám měl před příchodem na palouk, nebo po odchodu dětí z palouku, nějaký song, tak uvidíte sami co tam udělal. Vlastně tam neměl nic! Jeho postava byla k ničemu. A takových situací je film plnej. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, svěží film, tak optimistický, výborný nápad tvůrců ukázat partu studentů herecké konzervatoře připravující se na svoji první divadelní premiéru. Romana Vojtka jsem dosud znal jen z pitomé reklamy na nějakou banku, nevím, zda jsem si dosud všiml někde Kerekesové. Ale především mě zaujali mladí herci, zvláště Vladimír Polívka a Anna Fialová, kdežto Adam Mišík zůstal poněkud za očekáváním. Mezi tou spoustou hloupých filmů o feťácích, velkoměstských paničkách, filmů s povinnou dávkou LGBT či prorežimně upravených biografií či "historiuckých" filmech bylo tohle dílko skutečně apolitické, neuráželo ničí city, naopak bylo jako slenka čistého vína. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako absolventské představení v DISKu by to ušlo. 1) Jenomže režisérce Slobodance Radunové je 45 let a FAMU vystudovala 18 let před vznikem Muzikálu._____ 2) Taneční pojetí mě nijak neuchvátilo. Atmosféra původní choreografie je v tahu, aniž by ji nahradilo něco zajímavého._____ 3) Nevýrazný scénář i nevýrazná režie dodávají plytkému a snaživě líbivému snímku nevýraznou tvář._____ 4) Nesporně přitažliví herci nedostali příležitost předvést své fyzické přednosti a mnozí z nich ani cokoli jiného. 19letý Adam Mišík moc nezazpíval ani nezatančil, i když oboje dobře umí. 27letý Vladimír Polívka ani 37letý Martin Písařík nedostali prostor uplatnit svůj sex appeal už vůbec. 44letý Roman Vojtek to taky umí rozbalit, což ovšem ve filmu neuvidíme._____ 5) Takže co? Rozblemptaný scénář, režie, taneční scény a nakonec ani sexy kluci nic neukáží (sexy děvčata taky ne). Proč se na takový film dívat?_____ 6) Výstižný koment: anniehall*. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama