Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Saxofonista Vladimír Ivanov hraje v moskevském cirkusu, který se chystá na zájezd do New Yorku. Šedivá existence v sovětské metropoli, kde se pořád něčeho nedostává a kde kvůli intimní chvilce s přítelkyní musí jít do kamarádova bytu, je najednou vystřídána návštěvou svobodného světa se spoustou lákadel. Vladimír se v náhlém hnutí mysli uprostřed prohlídky známého obchodního domu Bloomingdale's rozhodne k emigraci, jíž nezabrání ani do cirkusu nasazení agenti KGB. Ale tím jeho příběh teprve začíná, neboť život v nové vlasti není vůbec jednoduchý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

mirra66 

všechny recenze uživatele

Proamerický a protisovětský film, který ukazuje socialistickou bídu a nesvobodu v protikladu svobody a demokracie pro všechny sociální vrstvy v USA. Ten rozdíl je tak propastný, že vysokému státnímu úředníkovi v SSSR stojí za to, aby emigroval do USA a tam prodával párky na ulici (vždyť jde hlavně o svobodu, že?). Herecky velice dobré, ale bohužel jde o klasickou agitku studené války, takže za mě 45%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nacpat se a vyprázdnit je podstatou lidského štěstí." I já jsem stával fronty a musím uznat, že ty na toaletní papír patřily k těm nejúžasnějším. Asi proto se mi líbila ta radost v očích prostých Sovětů, když měli zaručené informace o jemnosti dodávaného zboží. A kdybych s Ivanovem filmově emigroval v době vzniku Moskvy na Hudsonu, tak bych se taky nechal unést pozlátkem kapitalismu a nevěřil bych tomu, že při plnění amerického snu budu s jaderným fyzikem umývat nádobí. Dneska už na zboží nevěřím, hamburger mi nechutná, americká reklama na svobodu mi připadá falešná, zbožňování nesmyslu zvaného baseball nerozumím a tak mě pobavilo hlavně sdělení, že břitva utne každou diskuzi. To je ta správná Amerika, do které má noha nikdy dobrovolně nevstoupí. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ideálně namíchaný koktejl komedie, dramatu a romantiky popichující absurdity tehdejší železné opony, který (až mírně propagandisticky) popichuje Američany, že si mají vážit svobodné atmosféry vlasti, ve které žijí. Protože nic není tak růžové, začátky v nově nabyté svobodě nejsou také jednoduché a postava Robina Williamse (podávajícího jeden z nejlepších výkonů kariéry) to pozná na vlastní kůži. Režisér Paul Mazursky natočil povedený "nevážně vážný" film, který ani po pádu železné opony neztrácí nic ze svého lesku. Velice příjemně sympatická Maria Conchita Alonso si po boku Williamse odbyla nejlepší roli, kterou už nikdy v budoucnu nedokázala zopakovat. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jednou přijeli Italové a ukradli skoro polovinu zboží !!" - "To nebyli Italové, ale Rumuni !!" - "Co ?? Myslel jsem, že byli z Říma.." ;) Říká se sice, že všechny cesty vedou do Říma, ovšem spousta cest a lidských osudů vede právě do Ameriky, kde si lidé touží splnit své sny, nejen o svobodě.. A tahle skvostná dramedie zejména zkoumá a smazává rozdíly mezi lidmi a jejich domovy a právě Amerikou.. Tradičně famózní Robin Williams, jemuž toho ruského saxofonistu sežeru i s podběrákem, hraje Paulovu Mazurku jako o život a divákovi tak nabízí jeden ze svých nejpozoruhodnějších hereckých výkonů.. Moskva na Hudsonu platí za stejně jedinečný a pozoruhodný biják, když se jednak coby překvapivě dost uvědoměle vlastenecký snímek nebojí tnout do živého, srovnávat i kritizovat, navíc pracuje velmi důsledně převážně s charaktery přistěhovaleckých menšin, čímž vlastně říká, že Američané jsou v podstatě stejně všichni imigranti.. Indiáni prominou..;) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tentokrát celkové hodnocení na film sedí. Neznal jsem, název mi nic neříkal. Zůstal jsem u filmu náhodou sedět a nelitoval jsem. Veškeré ohodnocení a dojem z filmu spočívá v tom, že se na něj moc příjemně a mile dívá. Robin Williams roli ruského emigranta zahrát parádně. A na americký film slušně podáno. Ať už počáteční reálie z ruského života doma, nebo nadšení emigrantů ze svobodného světa, s následným zjištěním opravdové reality. Stručná ukázka rozmanitosti různých přistěhovalců (dnes říkáme běženci), výchova k americké hrdosti, ale zároveň i hrdost emigranta, který i v těžkých chvilkách v cizí zemi vykřikuje: "Já jsem Rus!" Dobře vybraná a zakomponovaná hudba. 70%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je skrytá reklama na jiný režisérův film - Rozvedená žena (1978). Ivanoff (Robin Williams) vychazí se svojí přítelkyní z kina, kde právě film dávali. (bo.rec)

Reklama

Reklama