Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (216)

InJo 

všechny recenze uživatele

"That was Cardi B?" Báječný holčičí teenage buddy movie, který celou dobu baví, nejednou mile překvapí (ať už nápady či silou vážnějších scén) a na konci zaslouženě dojme a vykouzlí na tváři spokojený úsměv (tedy pokud jste ho tam neměli už dávno předtím). Titulní duo je výborné (Kaitlyn Dever je navíc ohromně roztomilá) a moc se mi líbila i práce s vedlejšími postavami. Mám rád, když schematické žánrovky dokáží pracovat s ožehavými tématy (homosexualita, dospívání, emancipace, předsudky, škatulkování) citlivě a hlavně přirozeně, takže z nich humanistické teze netrčí jak vidle z hnoje. Olivia Wilde každopádně příjemně překvapila. Být holkou v pubertě, okamžitě to mám v TOP 10. 85 % ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Skôr príjemné, než vtipné. No vtipných momentov sa tu našťastie nájde dostatok (porno cez mobil, "Toy Story",...). Nečakajte Prci, prci, prcičky nabušené do štýlu Pařby ve Vegas. Dostanete komédiu o dvoch trapkách, ktoré za pomoci pre nich trapných situácií spoznávajú svojich spolužiakov. Dojem a zábavu narúšajú občasné výchovné momenty, kde sa Vám šprtky snažia "skryto" odovzdať niečo do života. Ústredná dvojka funguje bez zádrheľov. Vlastne celkovo casting vyšiel bez zásadných minel. Napriek tomu, že tvorcovia nechceli vytvoril len komédiu, tak atmosféra a dialógy fungujú od začiatku do konca. Fajn záležitosť, ktorá pri správne nastavených očakávaniach nesklame. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Holky možná nejsou tak zábavné jako kluci, které stylově vykradly, ale vše kolem školy je uvěřitelné a příjemné na sledování. Nikdo neslezl z přehlídkového mola, oblečení většiny žáků dokonce vypadá jako z thrift shopu a party se svou opulentností nesnaží šokovat. Po záplavě bromance už bylo potřeba, aby i děvčata dostaly svoje modly a Dever s Feldstein jimi rozhodně jsou. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Není to trefné jako filmy Johna Hughese ani ujeté jako Project X. Ale tak nějak to skvěle vystihuje Generaci Z, kterou to popisuje. Je to milé, nenudí to, nekáže to. Na druhou stranu je to taky vykalkulované. Tématicky to navazuje na Lady Bird. Twitter hype to zase trochu přehnal. PS: Hlasuju pro to, aby Skyler Gisondo byl v každé hollywoodské komedii. 3,5* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

To vážne? Od Olivie Wilde som rozhodne čakal niečo inteligentnejšie, a nie takúto prihlúplu teenage comedy, ktorej jediná prednosť bolo to, že hlavné "hrdinky" neboli tie klasické tuctové holky. Práve naopak, Amy a Molly aspoň na prvý pohľad pôsobili ako inteligentné mladé ženy, ale asi im bolo ľúto, že mali takú dobrú povesť, a napokon aj oni mali potrebu mať svojich "5 minút slávy" - v tomto prípade vlastne jednu noc slávy. A tak sme tu mali typické plytké a bezduché "divadlo" plné afektu a trápnosti. Zopár dobrých scénok a vtipných hlášok, ale to na aspoň priemernú komédiu určite nestačí. Olivia Wilde na režisérskej stoličke teda prekvapila, bohužiaľ v negatívnom zmysle slova... ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama