Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Volání divočiny vypadalo jako předigitalizovaná pohádka pro celou rodinu, ve výsledku jsem viděl hodně fajnový dobrodružný film s velice sympatickým pejskem v hlavní roli. Samozřejmě film je někdy digitální až moc a některé scény by šly natočit i bez green screenu, chování postav i některé zvraty jsou hodně prosťoučké, ale to filmu velice rád odpustím, protože ve výsledku to je velmi dojemná podívaná. Narozdíl od většiny filmů se zvířaty se tvůrci nesnaží za každou cenu diváka rozbrečet, ale nechávají ho, aby si Buckovo dobrodružství zažil společně s roztomilým hafanem. Volání divočiny je nejsilnější ve scénách, kde se Buck žene kupředu, jednak ty scény vypadají krásně a druhak mají výbornou atmosféru mrazivého severu. Nebude z toho nová klasika (už jen kvůli tomu rozpočtu to bude finanční propadák), ani to nebude něco, na co by se dlouho vzpomínalo, ale povedený film to rozhodně je a pokud má člověk rád dobrodružství a psy, tak Volání divočiny je dobrá volba. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tentokrát budem pri svojom hodnotení trochu viac zhovievavý a ako správne podotkol aj najväčší filmovy odborník z kategórie do 21 rokov trochu ovplyvnený aj Harrisonom Fordom. Prehliadnem nielen Bucka ale aj ostatných počítačom vytvorených psov aj trochu uponáhľaný dej a na chvíľu sa vrátim do čias leď som ako dieťa hltal knihy ako Volanie divočiny, Poklad na striebernom jazere, Biely tesák či troch patráčov. Úprimne v kine pred korona krízov to mohlo vyzerať ešte o niečo lepšie ale tých cca 70% je relatívne objektívnym zhodnotením kvality tohto filmu. Vlani v tomto čase som mal za sebou už 18 návštev kina, tento rok 3 a aj keď to do istej miery ovplyvnila aj pandémia, už pri prehľade premiér na tento rok som pochyboval či sa dostanem aspoň na úroveň 11 návštev kina. V roku 2020 totižto aj Volanie divočiny bude patriť medzi tie lepšie filmy ()

Reklama

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

70% Hezky se na to koukalo. Film dobře utekl. Omar Sy byl sympatický a Harrison taky. Samozřejmě animovaní psi nejsou tak přirození, ale to mi nevadí, když si uvědomím, že aspoň nebyl žádný živý tvor zneužitý, teda maximálně mohl být nějaký člověk ale to asi ne a to by bylo o něčem jiném. Šmejd filmu byl jaksepatří skutečně šmejd až jsem si na něj pomalu brousil kudlu. Film byl takový putovní, takže se podle toho scénář odvíjel a já jsem čekal že se třeba Buck zase shledá se svojí smečkou nebo se vrátí do svýho domova, kde si ho snad začnou víc vážit, ale asi to takhle bylo lepší. On už si nějak poradí když už se ujmul svýho postavení a vyzkoušel si život v divočině. I když takový pes potřebuje spíš pána než psí smečku. Ale přece jenom z vlka toho má v sobě pořád dost. Film měl krásnou atmosféru a krásnou zimní krajinu. O dojetí taky nebyla velká nouze. Jen zřídka jsem něco nepochopil nebo mi něco nesedlo. Dalo by se něco vytknout, ale tak už to asi chodívalo a nejspíš to tak bylo i v knížce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bombastická podívaná pre veľké plátno, kam takto rozmáchle filmy stále patrili ( a dúfam, že stále budú ). Takže v prvom rade ľútosť nad tým, že som ignoroval jeho kino premiéru. Síce digitálna, ale starosvetsky ladená zábava o priateľstve a o uvedomení si hodnôt a priorít v našich vlastných životoch. Dobrodružstvo, ktoré má síce svoje nedostatky, ale pôsobí príjemne a vie rozhodne vykresať rôzne emócie. A ďalší dôkaz toho, že Harrison Ford je v stále dobrej kondičke a ja stále dúfam, že si opäť raz nasadí na hlavu svoj ikonický klobúk. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Tato pohádka je prakticky určena pro děti, ale klidně místo ní mohli dát dětem omalovánky zvířat. Dětský film vyžaduje legraci, akci, přehlednost a doslovnost. Padouch musí být zlý zcela nejlépe s holí v ruce. To Volání divočiny splňuje. Stylizované chování psa hraničí až z parodií, kdy léčí svého pána z alkoholismu.... Zdálo se mi, že ve filmu účinkují plyšáci. Podle tvůrců filmu jsou psí kolegové Bucka vytvoření podle trpaslíků ze Sněhurky. Potud je pro mě všechno OK. Ale film se stal obětí současné fašistické korektnosti. London byl znám svou láskou k přírodě a tvůrci filmu měli strach z protestů ochránců práv zvířat a báli se použít skutečná zvířata. Vytvořili jejich počítačové náhrady. Film také korektně vyškrtl původní motiv indiánů, jejichž krvavá stopa už by asi dneska také nezněla korektně. Výsledkem je příšerná umělost. Zvlášt pro ty z nás, kteří si pamatují starší verze s Clarkem Gablem nebo s Charltonem Hestonem. Divím se, že tvůrci neudělali počítačově také Yukon, peřeje řeky , lesy a celou londonovskou romantiku severu – ovšem až na vánici nebo lavinu, které již jsou opět dílem efektů. Lavina se sněhovou vánicí tedy počítačové jsou. Uvažoval jsem film ocenit alespoň jednou hvězdou za to, že kouzlo Yukonu se tvůrcům zcela nepodařilo zaplašit a pošta se tu stále musí vozit saněmi. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Jacka Londona, která vyšla v roce 1903. (SONY_)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama