Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (643)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Totálně rozsypaný bazmek, který by hrozně moc chtěl být Deadpoolem pro DCEU, ale nefunguje ani v jedné z poloh. Feminismus z toho sice číší na sto honů, ale nefunguje to jako komedie, jako policejní drama, jako gangsterka, ani jako horor. Mary Elizabeth Winstead je tady špatná a to je všechno, co o tom filmu potřebujete vědět. Ruce pryč! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nerátal som, že dostanem niečo extra a ani som to nedostal.Suicide Squad ma viac bavil, no napriek tomu som sa nenudil a to sa ráta. Kludne sa to mohlo volať iba Harley Quinn, ale tak čo už, prečo nepoužiť niečo šibnuté, keď je taký aj film. Birds of Prey je predovšetkým zameraný hlavne na Harley na Birds of Prey dôjde až vo finále. Čo sa týka filmu, tak nadväzuje pochopiteľne na Suicide Squad a spomenie sa tu napríklad aj Batman. Horšie je to s príbehom. Nebol síce úplne zlý, ten štýl strihu ma bavil, akurát, že strašne dlho trvá kým sa tam niečo začne diať. Teda ono sa tam deje od začiatku niečo, predovšetkým nám Harley neustále vysvetľuje okolností, čo niekedy už tak zábavne alebo skôr časom nie je. Našťastie je tu skvelý Ewan ako Black Mask. Narozdiel od takých marvelackých záporákov išiel z neho celkom rešpekt, používa brutálne praktiky a Rko to všetko pekne zachytáva, za čo ma film u mňa plusové body. Čo sa týka postav, tak neviem, nebol som s tým úplne spokojný, minimálne ma ta policajtka nebavila a pozrel by som si skôr zaujímavejšiu Hunters, ktorú dobre zahrala Winstead. Veľmi ma potešili a prekvapili akcie. Naozaj sa na to dobre pozerá, choreografia je miestami skutočne vynaliezavá a kamera to veľmi pekne zaberá. Stručne a jasne, chvíľku mi trvalo kým som sa do toho dostal, ale záver to vytiahol o pár percent navrch. P.S.: po-titulkovú scénu budete čakať zbytočne, ale dostane po-titulkový dialóg. 70% - 3* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chaos, girl power a rozkošně šílený australský klenot Margot Robbie. Se zelenovlasým kriminálníkem Jokerem to neklaplo, mezi mnoha zlouny se tak culíkatá potížistka Harley Quinn ocitá sama samotinká bez ochrany, takže hnedle zbystří tací, kterým jakkoliv v minulosti ublížila. A není jich zrovna málo. Ona ale není žádné ořezávátko, navíc je ve hře vzácný diamant, který je třeba ve spolupráci s dalšími nebojácnými hrdinkami (holt si zrovna vzájemně přijdou vhod) ochránit. Než se k tomu dostaneme, proběhne několik kroků, které nedávají úplně logiku, ale s tím se asi krapet počítalo. Tvůrci nechávají jednotlivé charaktery definovat velmi povrchně, moc se nerozhlíží a sypou jednu scénu za druhou, skáčou při tom v čase, jsou násilní, černohumorní, jízliví, ale prostě tam něco chybí. Nebo možná přebývá. Neprobudilo to ve mně třeba to, co oprsklý Deadpool. Přitom akce má slušnou choreografii, krve se tvůrci nebojí, vše prokládají říznými songy a zvukovými efekty, navíc to má zmiňovanou nevypočitatelnou Margot. Třeba ale druhé zhlédnutí udělá z těch dietních čtyř hvězd poctivější čtyři hvězdy. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ten film má jeden zásadní problém. No dobře, má víc zásadních problémů, ten hlavní je ale fakt, že jakmile odejdete z kina, začne vás hrozně štvát. Jo, po čas sledování jsem se ještě celkem bavil, akční scény s výjimkou finále mi přišly tak akorát zábavný, fóry někdy fungovaly víc, někdy zase míň, a na Margot Robbie se prostě hezky kouká. Jenže když jsem opustil sál a začal nad tím trochu přemýšlet, přišlo rázem spíš zklamání než radost z právě viděné comicsárny se střelenou Harley Quinn. Postavy jsou nevyužité, hrátky s vyprávěním jen maskují plochý příběh a že by mě záporák nějak extra děsil, nebo cokoliv v tom filmu alespoň jednou překvapilo či šokovalo, to se fakt říct nedá. A když jsem se rozhodl nechat si to přes noc uležet v hlavě, vlastně jsem přišel na to, že nebylo moc co. Na druhou stranu, furt bych se raději podíval znova na tohle než třeba na takovou Captain Marvel. Což ale upřímně není zase tak velký kompliment, takže tak. 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi bych to tak tragicky nevidel. Zadnej zazrak se samozrejme nekona, ale rozhodne to ani nenudi a aspon se to snazi aspon o trochu nejakou originalitu. Co musim pochvalit, je fajn akce, ktery by tu mohlo bejt vic, fajn forky a hlavne vsudypritomnou brutalitu. Ale hlavni vec, co se povedla, je dokonalej soundtrack, ten fakt film posouva o level vejs. Jinak je to vlastne takovy saskovani o nicem, McGregor je sice fajn, ale jeho zaporak prakticky nedostane prostor, damska sestava je sice sympaticka, ale vse si pro sebe krade perfektni Margot, ktera se snazi chovat, jako desnej anarchista, ale ne vzdy se ji to dari. Ale jak rikam, na jedno skouknuti v pohode, zabava to je slusna, ale pokud film vynechate, tak v ramci DCEU vlastne o nic neprijdete. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama