Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (643)

castor 

všechny recenze uživatele

Chaos, girl power a rozkošně šílený australský klenot Margot Robbie. Se zelenovlasým kriminálníkem Jokerem to neklaplo, mezi mnoha zlouny se tak culíkatá potížistka Harley Quinn ocitá sama samotinká bez ochrany, takže hnedle zbystří tací, kterým jakkoliv v minulosti ublížila. A není jich zrovna málo. Ona ale není žádné ořezávátko, navíc je ve hře vzácný diamant, který je třeba ve spolupráci s dalšími nebojácnými hrdinkami (holt si zrovna vzájemně přijdou vhod) ochránit. Než se k tomu dostaneme, proběhne několik kroků, které nedávají úplně logiku, ale s tím se asi krapet počítalo. Tvůrci nechávají jednotlivé charaktery definovat velmi povrchně, moc se nerozhlíží a sypou jednu scénu za druhou, skáčou při tom v čase, jsou násilní, černohumorní, jízliví, ale prostě tam něco chybí. Nebo možná přebývá. Neprobudilo to ve mně třeba to, co oprsklý Deadpool. Přitom akce má slušnou choreografii, krve se tvůrci nebojí, vše prokládají říznými songy a zvukovými efekty, navíc to má zmiňovanou nevypočitatelnou Margot. Třeba ale druhé zhlédnutí udělá z těch dietních čtyř hvězd poctivější čtyři hvězdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Koncept musel vyzerat na papieri dobre. A tym to hasne. Zlate justice league. To bolo iba nudne. Toto je otravne a nudne zaroven. Harley ako hlavny tahun uplne na facku a zvysok postav je na tom este horsie. Uplne tomu chybaju gule a ak sa nahodou objavil cool moment (animovane intro, kokain a....a nic viac), tak je okamzite zabity nejakou otravnou blbostou. Najhorsi DCEU film. 4/10 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Co k tomu napsat? Postava Harley Quinn si nad mým velkým překvapením získala docela dost fanoušků z filmu Sebevražedný oddíl (2016). Měla tam vedlejší roli, a jak to na diváky zapůsobilo. Na mě tak nějak napůl. Ale i tak mi herečka Margot Robbie přišla vtipnější a výraznější v tom oddílu. Zde v její „sólovce“ mi přišla ještě dost nevýraznější a až nudná. Naštěstí v cca druhé půlce filmu jsem začal aspoň už tak trochu usmívat. Pár nadlehčených a na oko vtipných scén se zde našlo. Navíc, zde v tomto filmu nebylo ani tak co zkazit, ale bohužel ne ani nijak nic chválit. Akční scény tvořily většinou nějaké ty rvačky, rozmáznutí basebalovou pálkou atd. I to se zde nedalo moc vychvalovat, točeno to bylo dost amatérsky. Ale co, příběh byl jednoduchý, skoro žádný, ale pro tuto látku zcela nepotřebný. Nuda zde vyloženě nehrozila, i když zápletka byla nulová. Herci ušli, ale také nic extra včetně divné postavě M.E.Winstead. Hudba - neexistovala snad. Chtěl jsem dát lepší 2*, ale nakonec jsem měl dobrou náladu, Robbie se mi líbí, nebyla zde trapná, druhá půlka a finále – to bylo docela svižné, tak to celé hodnotím do čistého průměru. Mělo to ale navíc. Mohlo to být aspoň víc šílenější a vtipnější, ale co ….. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se Harley Quinn objevila v Sebevražedném oddílu, tak jsem jí vnímal jako to nejlepší, co film nabídl. Samostatný film je ale podle mě už těžká přeháňka. Moc šílenosti, moc ztřeštěnosti, moc bláznovství naráz. Margot Robbie si tu hraje s postavou Harley úplně neskutečně a mě teda, musím říct, srala kam pohlédla. Jelikož film ale disponuje hodně slušnou akcí a takovým tím girl power feelingem, tak jsem nakonec setrval a tři hvězdy filmu vpálil. Fajn expresivní akční výmaz. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi bych to tak tragicky nevidel. Zadnej zazrak se samozrejme nekona, ale rozhodne to ani nenudi a aspon se to snazi aspon o trochu nejakou originalitu. Co musim pochvalit, je fajn akce, ktery by tu mohlo bejt vic, fajn forky a hlavne vsudypritomnou brutalitu. Ale hlavni vec, co se povedla, je dokonalej soundtrack, ten fakt film posouva o level vejs. Jinak je to vlastne takovy saskovani o nicem, McGregor je sice fajn, ale jeho zaporak prakticky nedostane prostor, damska sestava je sice sympaticka, ale vse si pro sebe krade perfektni Margot, ktera se snazi chovat, jako desnej anarchista, ale ne vzdy se ji to dari. Ale jak rikam, na jedno skouknuti v pohode, zabava to je slusna, ale pokud film vynechate, tak v ramci DCEU vlastne o nic neprijdete. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (32)

  • V komiksové verzi je zakladatelkou Birds of Prey Barbara Gordon. (mrtynbaca)
  • Harley (Margot Robbie) má ve filmu pouze jednu hyenu namísto dvou – důvod sehrál rozpočet. Samotná hyena byla na place hrána německým ovčákem (mají podobné proporce) a následně dodělána pomocí CGI. (fiLLthe3DD)
  • Všechny mobilní telefony ve filmu jsou BlackBerry KeyOne. (Myska46)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama