Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (643)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ten film má jeden zásadní problém. No dobře, má víc zásadních problémů, ten hlavní je ale fakt, že jakmile odejdete z kina, začne vás hrozně štvát. Jo, po čas sledování jsem se ještě celkem bavil, akční scény s výjimkou finále mi přišly tak akorát zábavný, fóry někdy fungovaly víc, někdy zase míň, a na Margot Robbie se prostě hezky kouká. Jenže když jsem opustil sál a začal nad tím trochu přemýšlet, přišlo rázem spíš zklamání než radost z právě viděné comicsárny se střelenou Harley Quinn. Postavy jsou nevyužité, hrátky s vyprávěním jen maskují plochý příběh a že by mě záporák nějak extra děsil, nebo cokoliv v tom filmu alespoň jednou překvapilo či šokovalo, to se fakt říct nedá. A když jsem se rozhodl nechat si to přes noc uležet v hlavě, vlastně jsem přišel na to, že nebylo moc co. Na druhou stranu, furt bych se raději podíval znova na tohle než třeba na takovou Captain Marvel. Což ale upřímně není zase tak velký kompliment, takže tak. 5/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postava Harley Quinn, vyšinutej antihrdinky, je zaujímavo vymyslená aj komiksovo spracovaná postava s veľkým potenciálom ozvláštniť filmy, v ktorých sa objaví. Dôkazom toho bola skvelá snímka Samovražedný oddiel z roku 2016, kde sa Harley prvýkrát objavila v podaní Margot Robbie. Celý film oživila a priniesla nutnú dávku humoru. V Birds of Prey však ani zďaleka charakter Harley nevynikol. Z minula máme overené, že to nie je chyba Margot, ktorá svoju postavu zvláda stvárniť skvele, na mieste je teda začať viniť nudnejší a blbší scenár a zápletku celkovo. Už len spôsob, ktorým sa hlavná postava postavila do úlohy osvieteného rozprávača a sprievodcu kazí celý zážitok z filmu. Napriek plagátom aj popisu spolupráce superhrdiniek sa štvorica dá dokopy až k záveru filmu divným, neohrabaným spôsobom. Naozaj, priateľstvo na päť minút. Navyše sa to počas tejto scény hemží emancipáciou, feminizmom a ženskou nesúdržnosťou. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký průser jsem po matných a nudných trailerech čekal, jsem se vlastně nakonec i malinko bavil. Margot Robbie je v roli Harley stále skvělá, Ewan McGregor si svého záporáka také užívá a na akci je místy vidět, že si ji vzal do parády Chad Stahelski. A díky střídmé stopáži to vlastně příjemně uteče. Jenže, tím všechna pozitiva vlastně končí. Jakmile se totiž snímek začne soustředit na zbytek dámské sestavy, nebo si nedej bože začnou postavy povídat, je to dost velká nuda. Ženské charaktery jsou navíc buď naprosto nezajímavé, nebo mají jen minimum prostoru (Mary Elizabeth Winstead). Sázka na „ženského Deadpoola“ s rozverným stylem a přeskakujícím vyprávěním je sice místy sympatická, většinu času ale selhává na nedotaženém scénáři a matné režii, která nedokáže ani vyloženě cool nápady pořádně vytěžit a v podstatě vždy zůstane někde na půli cesty. Pod jistějším a výraznějším režijním dohledem mohl být Harleyin příběh zábavnou kulervoucí podívanou, takhle se jedná o comicsový průměr, jenž se mi už vlastně vykouřil z hlavy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemám rozhodně nic proti prosazování se žen v Holém údu, pokud to ovšem nejsou patrně životem zklamané, zoufale nemrdané, zapšklé, zhrzené, škaredé a neinventivní pizdy. Výsledkem scénáristického a režijního připouštění takto poznamenaných emancipantek pak klidně může být přiblblé a unylé dvouhodinové kopání chlapů do koulí, co vypadá jako nejnovější videoklip „dámské“ militantní hudební skupiny Beavered feminists of Benetton. Sice erková, avšak naprosto tupá a nevtipná multikulti klauniáda, plná nesympatických, naprosto příšerných neherců a ještě horšího Emana MekŘehoře. Mimicky to dávala snad jen Margotka, nicméně takhle z hlavy fuckt nevím, je-li to zhnusněním věkem, nevkusnou maskérkou, idiotským scénářem či amatérským vedením postavy, že jí tak zjevně prošla minimální trvanlivost, seksepíl i nezávadnost obalu. Moje levačka, která při Sebevražedném oddílu řádila jak masturbační ruka, tentokrát při pohledu na ni ani necukla a celou hrací dobu jen nezaujatě a znuděně spočívala na opěradle sedačky, přičemž na mě furt demonstrativně natáčela hodinky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi bych to tak tragicky nevidel. Zadnej zazrak se samozrejme nekona, ale rozhodne to ani nenudi a aspon se to snazi aspon o trochu nejakou originalitu. Co musim pochvalit, je fajn akce, ktery by tu mohlo bejt vic, fajn forky a hlavne vsudypritomnou brutalitu. Ale hlavni vec, co se povedla, je dokonalej soundtrack, ten fakt film posouva o level vejs. Jinak je to vlastne takovy saskovani o nicem, McGregor je sice fajn, ale jeho zaporak prakticky nedostane prostor, damska sestava je sice sympaticka, ale vse si pro sebe krade perfektni Margot, ktera se snazi chovat, jako desnej anarchista, ale ne vzdy se ji to dari. Ale jak rikam, na jedno skouknuti v pohode, zabava to je slusna, ale pokud film vynechate, tak v ramci DCEU vlastne o nic neprijdete. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (32)

  • V původním scénáři ve scéně, kdy v policejním skladišti bojuje Harley se zločinci, měla Harley (Margot Robbie) v boji použít erotickou pomůcku – dildo. Scéna byla nakonec nahrazena z důvodu, že i přes rating R režisérka usoudila, že by to bylo příliš extrémní. (LizianShaw)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama