Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh, jehož největší síla není vizuální zpracování, dokonalé herecké výkony, či působivý scénář, největších kvalit film dosahuje díky tématům o kterých pojednává. O naší snaze ovládnout přírodu, o lidské solidaritě a honbě za mamonen + další a další zajímavé myšlenky. V jiných ohledech film celkem ztrácí, ale naléhavost jeho poselství je nepopiratelná. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Charismatický Sean Connery vs. nesympaticky se pitvořící Lorraine Bracco. Co do výpravy je to hodně komorní, ale určitá dobrodružná atmosféra z toho dýchá a ústřední příběhová linka o hledání léku proti rakovině vzbuzuje zvědavost. Upřímně ale, čekal jsem asi trochu víc. Zhruba v polovině, kdy něčím věčně posilněná hlavní hrdinka neustále někam padá a hystericky u toho ječí, mě film začal skoro až otravovat. V závěru film zase zvážní a líbily se mi vkusně zakomponované eko pointy, ovšem určitá pachuť z nesympatického komediálního prostředku zůstává. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Tento film by si zaslúžil lepšie spracovaný scenár, lebo námet je pomerne originálny a zaujímavý. Výprava je fantastická a McTiernan sa zase ľahko a profesionálne pohybuje v pralese. Podľa mňa je najslabším miestom v príbehu iskrenie medzi Connerym a Bracco..film je tak zbytočne miestami vtipný kde sa to nehodí. Suché a ironické hlášky by sa viacej hodili Clintovi Eastwoodovi. K čomu mám 100 % obdiv je soundtrack ! Vo filme je cítiť aj obohratú ekologickú agitáciu. Celkovo film hodnotím nízko a len vďaka hudbe a krásnej prírode dávam slabé tri hviezdičky. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Sledovat sbližování netypického páru je samo o sobě zábavné. John McTiernan mu navíc komponuje neobyčejnou, fascinující obrazovou kulisu. Vše v romanticky plynoucím tempu, prokládaném postupně narůstajícím dramatickým napětím, vrcholícím vítězstvím lidské hlouposti... 60 % (Ci 07/1992, str. 14) ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Ano, není to nic převratného, ale je to velice dobře natočeno a s příjemnou lehkostí. Film má ale jeden problém - obsahuje totiž zároveň podstatné ekologické poselství, jehož vážnost a důležitost je však poněkud zatlačena do pozadí zmíněnou lehkostí a úsměvností snímku - jaksi to nejde dohromady. Každopádně dobrý příběh v krásných exteriérech, s dobrými herci a s podle mě naprosto skvostnou hudbou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)
  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)

Reklama

Reklama