Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Titul Road to Perdition lze chápat ve dvou významech. Perdition je jméno města, do kterého jede Michael Sullivan (Tom Hanks) se svým synem Michaelem Sullivanem jr. (Tyler Hoechlin). Perdition - zatracení - je také eufemismus pro peklo. A Sullivan senior poznává, že si zvolil životní cestu vedoucí do pekel. Modlí se, aby svého syna od takové cesty uchránil. Je rok 1931, doba velké hospodářské krize. Michael Sullivan, nájemní vrah, pracuje pro irský gang. Do jeho života vstoupí pan John Rooney (Paul Newman). Zachrání mu život dřív, než si Michael Sullivan vůbec uvědomí, že o krk jde. Pan Rooney je pro Sullivana seniora vzorem. Totéž k svému otci cítí Sullivan junior. Annie Sullivanová (Jennifer Jason Leigh) svého muže velmi miluje. Neptá se ho na jeho práci. Má se dobře a je za to vděčná, ale často má strach. Bojí se o děti. Avšak práce zasáhne do života Sullivanovy rodiny. Umírá manželka Annie a jejich starší syn. Michael Sullivan se s druhým synem vydává na cestu odplaty a vyrovnání. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (864)

Falko 

všechny recenze uživatele

Toma Hanksa som spoznal v 80-tych rokoch predovsetkym ako herca komika a nikdy som si ho nevedel predstavit v takejto ulohe zabijaka, ale neskor dostal ulohu v drame PHILADELPHIA (1993) a tym sa zacala jeho kariera aj vo vaznejsich filmoch, vratane tohto. Film mal taku ponuru, temnu alebo komornu atmosferu s krasnou hudbou Thomasa Newmana a kedze som film videl naposledy v kine v roku 2002, uplne som nan zazbudol, takze som to mal teraz skoro ako premieru. Dokonca ani Daniela Craiga som vtedy nepoznal, takze to bolo pre mna o to zaujimavejsie. No a po dnesnej reprize som nezmenil hodnotenie, nadalej zostavam pri styroch hviezdickach. Paul Newman bol nominovany za najlepsieho herca vo vedlajsej ulohe, avsak Oscara v tej kategorii ziskal Chris Cooper za dramu ADAPTACE (2003).________ Tom Hanks - (Michael Sullivan) +++ Tyler Hoechlin - (Michael Sullivan Jr.) +++ Paul Newman - (John Rooney) +++ Daniel Craig - (Connor Rooney) +++ Jude Law - (Harlen Maguire) +++ Jennifer Jason Leigh - (Annie Sullivan) +++ Stanley Tucci - (Frank Nitti) +++ Produkcia: Sam Mendes, Richard D. Zanuck +++ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Poctivý hold gangsterkám, který v několika momentech přesahuje i své vzory a stává se sám nezapomenutelným. Film táhne dokonalé herecké obsazení a vychutnané čekání na povinnou, od začátku tušenou finální přestřelku, která je opravdovou pocitovou lahůdkou a překrásným zadostiučiněním pro diváka. Mendes má perfektní cit pro vymezení si vlastního hřiště a následné rozehrání bravurní hry. Nádhera. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tento film dokazuje, že nic není takové, jak se na první pohled zdá. Sam Mendes natočil film o gangsterech a to byla trefa do černého...jelikož těchto filmů je v dnešní době m....teda vlastně žádný. Za tento snímek bych dal jedničku s hvězdičkou za kameru, scénář i režii. Každá scéna ve vás vyvolá různé pocity (smutek, hněv, radost - tu ale jen minimálně), a tak to má být. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi neexistuje typ postavy, ktorá by Hanksovi nesadla. Možno len nejaký comicsový hrdina. Mendesovi vložili do rúk obrovskú vec, ktorú on pretvoril, síce po svojom, na kvalitnú komornú gangsterskú drámu. Skromný príbeh s veľkými hercami síce občas odbáča zo svojej línie originality (hlavne Jude Lawov fotograf), no aj tak si drží vysoký štandard. Záver má tiež svoje čaro. 85%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film má svoje nepopiratelné plusy, vynikající herce, zápletku, skvělou kamerou Sama Mendese, příjemný look 30s, navíc se maskérům podařilo udělat ze sexy Judea Lawa nejnechutnější kreaturu s odpornou pleší, žlutými zuby a přerostlými nehty a Paul Newman, co si budeme říkat, to je ikona. Líbil se mi i Daniel Craig a jeho nepovedený synek, Tom Hanks podává tradiční (rozuměj dobrý) výkon. Ale není to moje srdcovka, ač se mi to přes všechny ty klady zdá skoro divný. Je tu ovšem ještě jeden aspekt, co by sám stačil na 5*, a to je naprosto DOKONALÁ hudba Thomase Newmana. Už jen kvůli tý hudbě to stojí za to. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení občas teplota spadla až na třicet stupňů pod nulou. Tato skutečnost však neznamenala, že na scéně bylo tolik sněhu, kolik štáb potřeboval. Bylo potřeba vyrobit spousty tun umělého sněhu. (Hal_Moore)
  • Postava Franka Nittiho byla vášnivým kuřákem, jeho přestavitel Stanley Tucci proto musel vykouřit 80 cigaret denně. (toy79)

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama