Reklama

Reklama

Tempête

Trailer

Obsahy(1)

Dominiquovi je 36 let. Žije na západě Francie v přímořském městečku Les Sables d'Olonne a pracuje na rybářské lodi Petit Gael II. Často bývá na moři i přes tři týdny. Když se rozvede se ženou, děti se rozhodnout žít s ním, i přes jeho častou nepřítomnost. Že si Dom bude muset vybrat mezi životem na moři a rodinou, si uvědomí až ve chvíli, kdy jeho 16letá dcera Mailays otěhotní. (grysom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Magyar 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí. Asi mi osobně vadí příběhy, ve kterých postavy komentují cokoliv, co se jim děje, slovy OK nebo hm, a to i v zásadních situacích, na které navíc film diváka připravuje dlouho dopředu. To nemluvení ve chvílích, kdy se chce naopak křičet, nicméně může značit jak zkratku pro obtížnou komunikaci s rodinou, tak i vnitně přítomnou, nicméně nepřiznanou neochotu cokoliv měnit. Taková velmi civilní variace na supermanské téma "buď sám sebou". ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tempête je dobrý film (žánrově snad nejblíže sociálnímu dramatu), jehož téma mě oslovuje a u něhož oceňuji jeho civilní a neokázalé zpracování. Dilema hlavní postavy, charismatického rybáře, který má věčně hluboko do kapsy - v přesvědčivém hereckém ztvárnění Dominiqua Leborna - který musí volit mezi svými dětmi (mimochodem podle jmen soudím, že se zřejmě jedná o hercovy skutečné děti, které navíc ve fimu vystupují pod svými skutečnými jmény) a celoživotní láskou k moři, mi přišlo univerzálně srozumitelné (otázka, jak skloubit rodinný a pracovní život, se dotýka skoro každého) a velmi nosné pro filmové zpracování, byl jsem proto zvědavý, jak ho nakonec vyřeší - a musím říct, že jsem měl ze závěrečného rozuzlení radost. Čili, za mě pěkný dojem z dobrého filmu, ale bohužel se domnívám, že to není film pro každého a že většina lidí by ho asi prozívala jako strašnou nudu. Klasičtí festivaloví diváci a fandové artové produkce obecně by asi ale mohli přijít na své - za sebe jsem rád, že jsem tento film mohl vidět. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tempête je neuvěřitelně civilní a obyčejný film. Je o lidech kolem nás a o jejich běžných životech. Pomíjivost okamžiku je zde vynahrazována nádhernými záběry na moře nebo rybářskou loď. To a k tomu herecký výkon hlavního představitele je to jediné, co na tomhle filmu stojí za zmínku. Jinak je to poměrně slušná nuda, ve které se nic zásadního nestane a 89 minut se tu místy budete klidně i proklínat. ()

babka 

všechny recenze uživatele

Dobré sociální drama i když trochu předvídatelné. Kde se přežívá 36 let tam se za pár měsíců toho moc nedohoní. Poslední dobou mě u sociálních dramat fascinuje casting, jelikož někteří herci jsou odporní jako jejich role. Zde však předpokládám, díky topornosti projevu, byl film obsazen převážně neherci, obzvláště matka byla velice věrohodná. Typická festivalovka, která zaboduje u lidí , kteří chodí do kina jednou za rok a to právě na festy. To platí i pro poroty. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[Scope 100 - 2015] Obyčejný lidský příběh, jakých můžeme napočítat během měsíce několik. Nepřináší nic nového než těžký životní příběh obyčejného člověka, který bojuje o své dvě děti a zároveň také o zaměstnání snů. Největší devízou je sympatický hlavní představil, kterému od začátku fandíte a dokážete si tak k snímku udělat alespoň nějaký vztah. Jinak nejde o nic více zajímavého než o průměrné drama, které Vás zase na druhou stranu nemá ani čím naštvat. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Filmovou rodinu ztvárnila skutečná rodina – Dominique Leborne, Matteo Leborne, Mailys Leborne. Shodná jsou i křestní jména herců s křestními jmény postav. (grysom)

Reklama

Reklama