Reklama

Reklama

Tři kroky od sebe

  • USA Five Feet Apart (více)
Trailer 1

Stella s cystickou fibrózou se v nemocnici zamiluje do chlapce se stejnou nemocí. Stereotypní nemocniční život je nudí, proto se rozhodnou žít svůj život naplno a po svém… Stella a Will jsou teenageři, kteří trpí genetickým onemocněním známým jako cystická fibróza. Žádní dva lidé s CF se k sobě nesmí přiblížit více než na metr a půl, aby se navzájem nenakazili. Stella, která je odhodlaná se jednoho dne z nemocnice dostat, je přísná na svou léčbu a pravidelně užívá všechny prášky. Will se raději fláká a vyhýbá se svým povinnostem, čímž ji velice rozčiluje. Will, který se nakazil bakterií B. Cepacia, se účastní i testování nového léku, protože pro něj není možná transplantace plic, zatímco Stella je na seznamu transplantací už velmi dlouho. Stella později zjistí, že Will léčbu fláká, a snaží se mu pomoci. Will ji na oplátku požádá pouze o svolení nakreslit její obrázek. Postupem času začnou léčbu absolvovat společně. Will a Stella se do sebe zamilují, ale nesmí se k sobě přiblížit na víc než tři kroky. Stelle se později dostane infekce do hadičky, která jí pomáhá s dýcháním, a musí podstoupit operaci, aby jí ji vyměnili. Stellina sestra Abby, která byla během každé operace vždy se Stellou, nedávno tragicky zahynula. To zanechalo ve Stelle těžký pocit viny „toho, kdo přežil“, a nyní musí operaci podstoupit bez sestřiny podpory. Will, který se dozvěděl o Abbyině smrti, jde Stellu doprovodit a zazpívá jí píseň, kterou jí Abby vždycky před operací zpívala. Když Will opouští Stellu těsně před operací, přistihne ho zdravotní sestra Barb. Barb mu vypráví příběh o lidech s CF, kteří se do sebe zamilovali; oba zemřeli, protože byli blízko sebe a vzájemně se nakazili bakteriemi. Will nechce Stelle ublížit, a tak jí řekne, že už se s ní nemůže vídat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu mám rád, ale očekávám od něho nejspíš moc. Smutný příběh nese sebou i pěkné chvíle plné úsměvu a poznání a naděje ale také bolesti, nedostal jsem bohužel dávku emocí jako jsem čekal. Soundtrack slabý, herecké výkony byly celkem v pohodě ale prostě nebylo to ono, po ukázce a dobré písní jsem se těšil moc no nakonec jsem dostal hodně jednoduchý film. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Uvolni se ... je to jenom život. Skončí, než se naděješ." ----- O mládí, které touží roztáhnout křídla, vzlétnout až někam ke hvězdám ... a přitom si uvědomuje, že nemá budoucnost. A taky o lásce ... pro kterou platí víceméně totéž. Dojemné a otevřené a emotivní ... byť s určitými výhradami. Ta paličatá vzpoura proti osudu je uvěřitelná, účelově použitý patos v závěru už méně. I když ... kdoví, jaká je praxe na amerických klinikách, které vyhlížejí jako špičková V.I.P. pracoviště. Zdali tam teenageři s cystickou fibrózou mají téměř neomezenou volnost pohybu, takže si chodí kam chtějí, kdy chtějí - a s kým chtějí, své pokoje půjčují komu chtějí - a za jakýmkoli účelem, bez problémů se dostanou k uskladněným luxusním potravinám ... a dokonce i k chirurgickým oblekům. Zdali zaměstnanci kliniky opravu spoléhají na jejich zodpovědnost, takže bez problémů uvěří i problematickému, neboť svobodomyslnému a vzdorovitému týpkovi, že najednou - z ničeho nic - vezme svou léčbu do vlastních svobodomyslných a vzdorovitých rukou. A zdali je reálné oficiálně uspořádat pro jednu z pacientek neobyčejně efektní a srdcervoucí představení. Kdoví ... jednou je to V.I.P. klinika - a jako taková si chce udržet klientelu ... obzvláště za situace, kdy zdravotní pojišťovna od osmnácti let léčbu cystické fibrózy neproplácí (jak se jen tak mimochodem dozvíte). Nicméně to všechno není až tak důležité, neboť příběh má v sobě - především zásluhou ústřední dvojice - cosi uhrančivého ... do 4* mu tudíž mnoho neschází. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Ta prvoplánová snaha vyždímat z diváků co nejvíce slz a emocí mi sice místy dost vadila, ale nakonec jsem se stejně neubránila jistému dojetí. Velmi dobrou volbou bylo obsazení ústřední dvojice neokoukanými hereckými tvářemi, přičemž mezi sympatickou Haley Lu Richardson a okouzlujícím Colem Sprousem prostě zafungovala chemie. Navíc jsem jim jejich zamilovanost opravdu věřila. A povedl se i romanticky laděný soundtrack. (70%) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hvězdy jim znovu nepřály. Cystická fibróza je svým způsobem ještě zákeřnější než růžné formy rakoviny, takže o emočně vypjaté scény tady není nouze. Díky covidu jsem si sice částečně zvykl na respirátory, dezinfekce a sociální distanc, ale v kombinaci s depresivním nemocničním prostředím, je to stále těžko stravitelná záležitost. Hlavní dvojice utáhne i lehce naivní pasáže. Richardson je zlatíčko a charismatický Sprouse se v mládí učil od nejlepších. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Hvězdy nám nepřály. Jenže trochu jinak. Trochu méně ve všem a trochu víc pateticky. Tyhle filmy o smrtelných nemocech jsou takové těžkopádné v tom, jak ždímají ty city z diváka tou lineární cestou. Všechno je terminální a deterministické a hrdinské. To je samozřejmě správně. Ale já asi možná i hypochondricky se prostě ošívám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste New Orleans od 25. mája do 26. júla 2018. (MikaelSVK)
  • Postava Stelly (Haley Lu Richardson) je částečně inpirována Claire Wineland, která se stala popularizátorkou cystické fibrózy a aktivistkou. Stejně jako Stella ve filmu, Claire točila o celém svém životě videa na YouTube. Na filmu se podílela a pomáhala režisérovi a hercům reálně portrétovat cystickou fibrózu. I přes to, že dostala nové plíce, týden po operaci, roku 2018, zemřela. Měla 21 let. (Kitcat)

Reklama

Reklama