Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S časovým odstupem musím uznat, že v rámci filmové hrdinské fantasy se jedná o výjimečný snímek. Svět R.E.Howarda není snadno převoditelný na filmové plátno. To, co funguje v textu, často selhává v obraze. A Howard je velice dobrý a poutavý vypravěč, který dokáže svým příběhům dát nejen napětí, mystiku a tajemno, ale díky nespoutané fantazii umí barvitě vylíčit jak rozsáhlé džungle a zapomenuté chrámy, tak mizející města a krajiny temných kněží, démonů a bytostí z největších hlubin země a dávných věků. Naprosto úchvatné jsou pro mne dvě scény - úvodní s vypleněním vesnice ( příjezd válečníků lesem v dobrovodu famózní hymnické hudby Basila Poledourise) a zabitím Conanovy matky, a pak scéna palácových orgií s rovněž úžasným hudebním doprovodem. O herectví A.Schwarzenneggera nemá cenu se z rozepisovat, jelikož hercem prostě není. Jak napsala dobová kritika - střídá dva výrazy tváře - naštvaný a zkřiveně radostný, na tuhle roli se ovšem hodí skvěle. Naopak mrazivé herectví J.E.Jonese ( Thulsa) je omračující a bezchybné. Jednomu se chce věřit, že dokáže opravdu vraždit pohledem... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film stojí především na fantastické hudbě a slušné výpravě. Jako malej jsem na to koukal s očima navrch hlavy, dneska už je to spíš nostalgie. Kromě úvodu (ten je opravdu působivý) jsou na mě veškerý boje trochu moc předvídatelný. Samozřejmě od Conana neočekávám nějak propracovanej děj, jen mi vždycky vadí, když dopředu vim, že ať je přesila jakákoliv a výhody nepřítele jakýkoliv, geroj to nakonec vždycky rozsekne (tak i tak). Ultimátní fantasy je tak pro mě Excalibur. P. S. Když jsem koukal na digitálem smrdící trailery remáku s tím vemenem Momou, řekl jsem si, že tenhle film je vlastně to, co se dá od filmu s názvem Conan the Barbarian očekávat, tak o jednu * zvyšuju. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nemusel moc fantasy a je tomu tak i v dnešní době. Barbar Conan mě jako dítě u "vhs videa " příliš nenadchnul. Ovšem o nějakou tu desítku let později je tomu zcela jinak. Ten film podle mne svým věkem zraje jako víno , což se o filemch 80. let obecně říct nedá. Je tam naopak opačná tendence. Tohle je pro mne nejlepší fantasy, jeden z nejlepších filmů o pomstě a nakonec i jeden z nejlepších filmů podle komixu. Začínající Arnold se zde vyloženě na svoje poměry překonává a to, že většinu času promlčí mi ani příliš nevadilo. Technicky naprosto dokonale zvládnutý film, kterému se jinak nedá absolutně nic vytknout. Od příběhu, kamery, výtvarné stránky, atmosféry, choreografii soubojů (spolupracovali japonští mistři), stříkance krve, usekané končetiny, šílené Conanovo utrpení a strádání v první polovině filmu a jeden z nejlepších "vyhlazovacích soubojů pomsty" v závěrečné části filmu (mezi šutry připomínající Stonehenge). Absolutní skvost korunovaný jedním z nejlepších soundtracků všech dob. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

pokud bych to hodnotil z pohledu čtenáře howardových povídek, nedostalo by to ani dvě hvězdy. protože takovou změť, takovou směsku jsem už dlouho neviděl. do tohohle filmu opravdu narvali z každé povídky aspoň kousek. tuhle strom, tuhle ukřižování. tuhle věž slona, tuhle jeho velkou lásku, tuhle valerii(prosím neplést dohromady, jeho největší láskou byla královna černého pobřeží) tuhle něco jinýho. kdybyste pečlivě hledali, zjistili byste, že tenhle film je celej poskládanej z výřezů z povídek a s úplně novým začátkem. ale jako film to ujde. a taky by mě zajímalo, kdo tohle může srovnávat s filmovým Pánem prstenů? tohle je syrový sword sorcerry, tamto je pohádka s občas tmavším podtónem zelené, ale nic víc. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné dobrodružné fantasy. Vynikajúci film, ktorý vás už od prvých sekúnd chytí skvelým prologom (v angličtine ho ovládam naspamäť, veľmi sa mi to páči). Celá úvodná scéna výroby meča s bombastickou hudbou nemá chybu a hneď ďalšia premakaná scéna prepadu osady. Neviem, neviem, či sa R.Scott neinšpiroval pri Gladiátorovi (jazda na koňoch lesom a poletujúci sneh). Film, ktorý urobil z Arnolda hviezdu svetového formátu. Film ma fantastickú magickú atmosféru a veľkú zásluhu na to má asi najkvalitnejší soundtrack všetkých čias (Moricone, prepáč), ktorý skvelo poháňa celý film. Pamätám si keď som bol na to v kine, bolo totálne vypredané a lístky som dostal iba do prvej rady. Sedel som ako prikovaný. Úplne som sa do Arnolda zbláznil. Niežeby som jeho iné filmy nevidel skôr. Každý si určite pamätá dobu VHS a podivných kópií (mám to nahraté od kamaráta a ten od ďalšieho kamaráta...), kde ste mali niekedy problém rozoznať hercov. Toto bol ale prvý film s Arnoldom, ktorý som si vychutnal s kvalitným zvukom, obrazom a titulkami. Arnold nikdy nebol kvalitný herec, ale mal fantastické šťastie na kvalitných režisérov (Cameron, Millius, McTiernan, Verhoeven), ktorý vedeli ako ho viesť. Výborná dobrodružná jazda.90%. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Režisér Milius bol posadnutý históriou, hlavne vojnami a miloval zbrane. V jeho kancelárii vždy ležali na stole nejaké meče alebo nože. Veľmi rád predvádzal svoje zbrane značky Purdey. Boli to britské brokovnice vyrábané na objednávku a stáli desiatky tisíc dolárov. Po každom filme si doprial jednu. (gogo76)
  • Had, který se objevil ve scéně ve věži, byl mechanický –⁠ na dálkové ovládání. Byl 12 metrů dlouhý a skoro metr tlustý. Pohyboval se pomocí ocelových táhel a hydrauliky, která dokázaly vyvinout tlak o síle devíti tun. Ovládání tak silného stroje nebylo nic jednoduchého a občas se stalo, že musela být scéna přerušena, neboť souboj vyhrával had. (pornogrind)
  • Přípravy na roli motivovaly Arnolda Schwarzeneggera (Conan) k intenzivnímu tréninku. Nakonec to vedlo až k nečekanému návratu na vrcholnou kulturistickou soutěž Mr. Olympia, kterou k nelibosti mnoha konkurentů vyhrál. Jak sám přiznal, několik jeho přátel s ním poté několik let nepromluvilo. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama