Reklama

Reklama

Skryté monstrum

  • Česko Closet Monster (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osamělý dospívající Oskar, který často uniká do smyšleného světa, sní o kariéře uměleckého maskéra a bojí se, že drsný otec odhalí jeho homosexualitu. Když se Oskar zamiluje do pohledného, světaznalého kolegy, je nucen čelit svým obavám. Tvořivého Oskara traumatizoval brutální homofobní útok, který viděl jako dítě, a bolestivý rozvod rodičů. Nyní žije se svým nevyzpytatelným otcem a bojí se, že by sám mohl být gay, takže dělá vše pro potlačení své sexuality a v doprovodu mluvící samičky křečka Buffy uniká do smyšleného světa. Když potká pohledného kolegu Wildera, sexuální zmatek se zvětší o přitažlivost a paralyzující strach. Jestli má Oskar objevit pravé štěstí, pak barvitý imaginární svět bude muset ustoupit vzplanutí opravdových citů. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (32)

Botič 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tradiční coming-of-age film o jednom obyčejném coming outu, ale na ten druhý a bližší je Closet Monster pořádně pochmurnou pohádkou plnou uvěřitelných charakterů, které daly prakticky neviditelným a temným tónům dospívání až bolestně viditelnou podobu. A jako bonus Isabella Rossellini coby křeček. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nevšední film, zejména z režijního hlediska. Některé pasáže byly opojné. Pouze nenávist ve vztahu k otci pro mě nedostala reálný základ. Ten zůstal skryt kdesi pod povrchem. Náznaky toho, že byl chlápek čůro, se objevily, ale mám kolem sebe mraky mnohem horších kokotů. Coby heteráka mě to téma příliš nezasáhlo, navzdory tomu ale věštim představiteli hlavní role zářivou budoucnost. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Tento oceňovaný kanadský film má zajímavý a nápaditý styl, který je občas nabitý poetikou a jindy drsný, nebo absurdní. Ale i když se snaží osvěžit otřepané téma coming-outu co to jde, tak nedokáže bohužel přinést nic nového. Podobných příběhů jsem viděl více a tak jsem odcházel od něj spíš zklamaný. A po týdnu se mi skoro vykouřil z hlavy, proto za ty tři hvězdičky může být rád. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA:1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi sympaticky pojatý "Coming Out Story." Příběhem možná nikterak originální, ale příjemně lidský a hřejivý. Snímky s gay tématikou o objevování vlastní sexuality a začlenění do společnosti, ať jsou většinou zpracovány podobným způsobem, odlišné příběhy, prostředí a herci jim vždy dodávají jedinečnou, osobitou atmosféru. Tato tématika je tak nejkrásnější a nejupřímnější právě ve své přirozenosti, bez zbytečně vyhroceného děje. Closet Monster má k tomu stylový vizuál, působivý soundtrack a Connor Jessup je fakt fešák:) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přijetí tohohle filmu asi závisí na tom, jak budou člověku pasovat všechny ty okázalé symboly a metafory v realistickém děj. Tenhle "metakonflikt" filmu je něco, co může přinýst jak silný zážitek, tak vyvolat odstup. Já sám nevím, jak se k tomu postavit. I když asi nakonec nemám problém to přijmout, tak samotná věc, že se musím rozhodnout, že mi to nevadí a je to v pořádku, mi brání plně ten film docenit. Protože já jsem ten typ diváka, co je rád, když ho film nekompromisně vtáhne a neptá se ho na "názor", jestli je dobrý, a prostě mu to oznámí... 7/10 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama