Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (77)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečné, že tenhle dokument vznikl přímo pro Netflix. Když vidím ty rozmáchlé, neskutečně úchvatné, dechberoucí a mnohdy neuvěřitelné záběry, nechce se mi věřit, že BBC tentokrát nepřekonala sama sebe a neposunula natáčení těchto dokumentárních seriálů někam, kam to už dávno nejde, ale David Attenborough, který je za tím znát, to zase dokázal (a letos, tentokrát opět pro BBC, to nejspíš dokáže ještě jednou). Další dokumentární velkoskvost, který by si zasloužil to největší promítací plátno na světě. Plný úchvatných záběrů přírody, přírodních jevů a zvířat a jejich příběhů. A který nám v každé epizodě přípomíná, jak je to všechno čím dál víc v řiti. Bohužel příliš nevěřím, že by si z toho lidstvo něco vzalo, ale toho se sir David (naštěstí pro něj) snad už nedožije. Planet Earth II budiž překonána touto neuvěřitelnou, dechberoucí a naprosto skvostnou nepřiznanou třetí sérií (a ani to moc dlouho netrvalo!) Každý díl má padesát minut. A já u každého z nich padesát minut nedýchám a jen koukám s otevřenou hubou na ty záběry. Prostě neskutečné. 100%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Třetí neoficiální díl Zázračné planety, který vlastně je dělaný stejným stylem a se stejnými lidmi. Jenom hold v moderním pojetí na Netflixu. Což je bohužel i docela smutná věc. Protože docela už je zde vidět určitá šablona, která se obkresluje neustále dokola a člověk už je z toho trochu mimo. A je to velká škoda, protože sledovat občas skoro jedno a to stejné dokola je v celku už otravné. I tak se zde opět našli části, které dokázali předat něco nového a zajímavého. Trochu se bojím, že se z tohoto stane určitá móda dělat to stejné, ale nezbývá než doufat, že filmaři se zaměří na tunu dalších věcí, které naše Země nabízí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslíte, že v dokumentech BBC byly úžasné záběry (a o tom, že tam byly, není pochyb), počkejte na Our Planet. Dechberoucí seriál od začátku do konce, fascinující podívaná plná jedinečných scén, které mají díky perfektním záběrům, střihu a hudbě takový náboj, že trumfnou jakýkoliv velkofilm. Zároveň je to ale důrazné varování. Vždyť jak lépe ukázat, jaké kráse hrozí zánik, než oslavou té krásy? Budete žasnout, až uvidíte scény úspěšných i neúspěšných lovů nebo námluv, bude vás fascinovat, jak a s čím si dokáže příroda poradit, ohromí vás rozlehlost ledových, travnatých nebo pouštních plání... A pak se dozvíte, že v globálním měřítku nejsou až tak rozlehlé, že ta obrovská stáda a hejna jsou už také spíše výjimečná, že člověk je prostě debil, ale nedoplácí na to on, nýbrž jeho okolí. Přes tu pochmurnou náladu, která v každé epizodě musí nutně zavládnout, ale nakonec zaznívá i optimismus - naděje, že se můžeme začít chovat jinak, správně, a to nejlépe tak, že do toho nebudeme přírodě moc strkat nosy a ona se z toho, co jsme provedli, snad otřepe. Tenhle seriál by měl vidět každý. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úchvatný dokument, vizuálne dovedený až k dokonalosti. Ale obrazová krása nie je zďaleka jediné pozitívum. Je ním aj mimoriadne vysoká informačná hodnota. Človek sa tu podozvedá množstvo zaujímavých informácií zo sveta divej prírody, o ktorých nemal ani poňatia. Ide hlavne o to, ako sú jednotlivé druhy od seba bytostne závislé a v neposlednom rade o to, ako človek túto krehkú rovnováhu narušuje. Okrem významného a alarmujúceho posolstva, ktoré dokument nesie, zároveň kdekoľvek to ide, dokument ponúka jasné riešenia a vyslovuje nádej do budúcnosti. To alarmujúce posolstvo je, že si človek píli pod sebou konár a ak s tým neprestane, už v blízkej budúcnosti na to tragicky doplatí. No a tá nádej do budúcnosti je fakt, že príroda má neskutočnú obnovovaciu schopnosť a akonáhle ju začne človek chrániť čo len v obmedzenom priestore, druhy na pokraji vyhynutia začnú znovu prekvitať. No a príslovečnou čerešničkou na torte je sprievodný hlas legendárneho Davida Attenborougha. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Asi to nejkrasnejsi, co jsem kdy v zivote videl. Neuveritelna dokumentarni serie, ktera je nejenom nadherna, emocionalni, ale hlavne inspirujici. Uzasny rezisersky cit pro vypraveni krasne vtahne divaka do serialu a hned po druhe epizode jsem skoncil v slzach. Neuveritelne inspirativni a celkove uzasny projekt. Our Planet a WWF prinasi inspiraci pro nas a zaroven nadeji pro nadchazejici generace. Naprosto dokonale! Dekuji <3 ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama