Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten Nekonečný příběh, který jsem viděl kdysi jako malý a tehdy mi přišel jako ohromující fantasy velkofilm, jenž mi zároveň dodnes zůstal v paměti. Bohužel se na mém současném hodnocení podepsal zub času. Snímek doopravdy není tak ohromující, ani tak úžasný. Ano, chválím praktické efekty, ale příběh samotný je plytký, v podstatě se po celou dobu nestane nic světoborného a celá zápletka je zkrátka dost o ničem. Bastien má schopnost přát si cokoliv, ale této schopnosti prakticky vůbec nevyužívá a když, k nesmyslům typu vytvoření plošin pro vyšplhání na vysokou věž. Na konci je sice vysvětleno, že poražení temnoty lze docílit akorát naplnit láskou, takže by zjevně přání úspěchu nevyšlo, ovšem pořád to nemění nic na tom, že mechanika přání zůstávala nelogická a nevyužitá. Naštěstí film není kdovíjak dlouhý a i s četnými, nepřeskočitelnými reklamami v mezičase (díky, Primo) jsem měl za ani ne dvě hodiny zhlédnuto bez újem na psychickém, ale ani fyzickém zdraví. Jen mě mrzí, že mě tentokrát zradila někdejší naivní dětská mysl, která všechno viděla v úplně jiném, často lepším světle. ()

JančiBači odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno z najdementnejších filmových pokračovaní doslova zbúchnute na kolene.Nekonečný príbeh je jedným z filmov môjho dectva a jeden z najlepších fantasy filmov vôbec. Očividne sa snažili tvorcovia tohto skvostu vyťažiť z megaúspešného " prvého" dielu. Bohužial podaril sa im ukažkový príklad toho, ako sa dá posrať pokračovanie niečoho, čo fungovalo. Veď len taký komparz je nula bodov.Vôbec nikomu nevadilo, že postavy sa vôbec nepodobajú - keď už boli obsadené inými hercami.Svet fantázie mal znova problém.Tentokrát fantázia chýbala u tvorcov a "nicota" vyžrala všetku súdnosť. ()

Reklama

Daginka 

všechny recenze uživatele

Šílená instantní depka - aspoň jako na děcko to na mě dycky tak působilo. Puberťák Bastien, co postupně přichází o svoje vzpomínky a přechází na temnou stranu. Pochybná latexová lady, která má bejt čirý zlo, ale působí spíš jak prodavačka ze sex shopu na poloviční mateřský. A pak je tu ten ubohej smutnej ptáček, co moc dobře ví, co se děje a je z toho nešťastnej, ale bojí se cokoliv udělat. Z toho sem právě dycky tak smutná, kvůli týhle postavě na to moc často nekoukám. První díl to každopádně není. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1984 bol natočený snímok "Nekonečný príbeh". Úžasná fantasy o čítaní kníh. Tento film sa zaradil do zlatého filmového fondu, stal sa kultovým dielom. Ocenil som ho štyrmi hviezdičkami. O päť rokov neskôr bolo vyprodukované pokračovanie. "Nekonečný príbeh 2". Je to ďalšia kapitola príbehu o Bastienovi a jeho priateľoch z ríše fantázie. Lenže je to kapitola úplne zbytočná a oproti svojmu predchodcovi aj o poznanie slabšia. S prižmúreným okom mu dávam dve malé hviezdičky. ** ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je totální děs. "Vypadají jako... jako giganti!", nebo: "Přeju si... abys měla srdce!".... strašné, navíc proboha, když nedokázali přimět původní herce, aby natočili druhý díl, buď se na to měli úplně vykašlat (moje doporučení), nebo měli jejich postavám aspoň dát jiná jména.... Že by se útlý brunet Bastien za pět let změnil v urostlého blonďáka, to opravdu není k uvěření. Krom toho příběh je samozřejmě příšerná nastavovačka.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)
  • Celosvětová premiéra proběhla v Německu 25. října 1990. (Varan)

Reklama

Reklama