Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl této trilogie (připravovaný remake nepočítám) se mi svým zpracováním líbil více-méně stejně, jako ten první. Ačkoli mě zde žel Bohu zklamal příběh jako takový. Zdálo se mi, že jde jen o trošku jinak převyprávěnou jedničku. Co se komentářů pod tímto dílem týče, tak trochu nechápu tak velkou averzi. Být tvrdohlavým zastáncem prvních dílů a zarputilým odpůrcem pokračování je sice zajisté ušlechtilé "povolání", ale tady se to nehodí. Ano, film je o poznání slabší, než první díl, ale rozhodně to není žádný odpad. Stále se jedná o pěkný snímek, kde se setkáváme se starými známými a znovu zde prožijeme napínavé dobrodružství. Rozhoduji se mezi třemi nebo čtyřmi hvězdami, ale protože je zde tento film takto neprávem podhodnocený, uděluji filmu čtyři hvězdy a věřím, že se lidé dál nenechají strhnout davem a svá nízká hodnocení alespoň o hvězdičku zvednou. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh, zpracovaný bohužel tak mizerným způsobem, že připomíná prázdnou skořápku. Jakoby měli tvůrci tolik přání, že je to připravilo o všechny vzpomínky. Vzpomínky na předchozí geniální díl i na to jak se vlastně mají točit filmy. Všechno, od příběhu, přes herecké výkony až po triky je mnohem horší, nejisté, nudné a prázdné. ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Udělal bych dvě záměny - Bastiena a jeho otce z dvojky bych přehodil do jedničky, jejich výkon byl totiž v porovnání s předchůdci mnohem lepší a živější. Ostatní - zvlášť královna a Atreyu mě naopak zklamali, protože v jedničce byl u nich výběr perfektní. Na celé trilogii je také vidět postupný "vývoj" s původním diváctvem - jako by se tvůrci pokusili udělat "méně dětskou" verzi jednoduchým přidáním akčních scén. Jenže takhle to bohužel nemůže fungovat - akční scény se bezdůvodně vynořují jen proto, aby byly. Nutno však podotknout, že je to stále ještě relativně koukatelná pohádka. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička se tak, či onak ještě snažila o jisté poselství v linii literární předlohy, dvojka je typické komerční pokračování, které záměrně rezignuje na cokoliv víc, než jednoduchou zábavu pro děti a spoléhá na to, že komu se líbil původní Nekonečný příběh, neodolá a podívá se na své oblíbené hrdiny znovu. Po stránce scénáristických kvalit zapomenutelná, nevýrazná záležitost, film je nicméně koukatelný díky slušné výpravě. Na rozdíl od třetího pokračování ho nepovažuju za zločin na dětech. Celkový dojem: 40 %. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Pokračování Nekonečného příběhu pojali tvůrci po Americku a vzniklo z toho tohle. Příběh je takřka stejný jen místo nicoty je tady prázdnota a máme tu i nového záporáka(záporačku). Tvůrčí i herecká sestava je celá obměněná a to k horšímu. Tvůrci z knihy vyčerpali základní pilíře a zbytek dotvořili a domysleli sami. Vznikla s toho trapná patlanina, která pouze špatně kopíruje jedničku. Tohle pokračování se nevyvedlo, Fantazie už ztratila své kouzlo. 1 hvězda. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Původně mělo být natáčení tohoto filmu zahájeno krátce po uvedení (a obrovském úspěchu) Nekonečného příběhu (1984), ale výrobu pozastavil soudní spor mezi studiem Warner Bros. a autorem knižní předlohy. Spisovatel Michael Ende totiž nebyl spokojen s kvalitami filmového zpracování, a tak studio zažaloval, přičemž požadoval, aby výroba druhého dílu byla buď zrušena, anebo přejmenována, nicméně soud jeho žádost nakonec zamítl. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama