Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Myslím, že druhý díl je hanoben neprávem. Po přečtení knihy musím říct, že si tvůrci vzali, co se dalo z její druhé půlky, aby to mohlo navázat na první film. Neboť styl vyprávění se v polovině knihy dost změní a na papíře to funguje, leč v kině by to vypadalo jako úplně jiný příběh. Takže díky za to. A pro doplnění - první a druhý film se musí brát jako celek, stejně jako v knize. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh má to štěstí, že není trilogií, nýbrž že dvojka a trojka jsou prostě volnými pokračováními, na kterých se podíleli úplně jiní tvůrci. Wolfgang Petersen a jeho Nekonečný příběh jsou proto z obliga. Je to samostatná, jedinečná filmová fantasy pohádka, na které se jeho následovníci pouze přiživili. Ačkoliv pozor! Autor předlohy Michael Ende se od Petersenovy verze distancoval jako od příliš líbivé. A je pravda, že se od jeho knihy poměrně značně odchýlil (natočil sice nádhernou, ale pohádku. Kdežto Endeho kniha je spíše spletitým surrealistickým bludištěm). Nechci snad říct, že by se dvojka víc blížila autorově představě (jednička končí tak v první třetině knihy, dvojka ve druhé. Nekonečný příběh 3 NEMÁ s knihou nic společného), ale Miller se přeci jen předlohy držel věrněji (což netvrdím, že je dobře). ()

Reklama

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

První díl okleštěný od všeho, čím byl tak výjimečný a kouzelný. Nezajímavý herci, nudné prostředí, nepoutavý děj... Druhý díl připomíná jen směšnou napodobeninu. Osobně jsem neměla ráda ani Jonathana Brandise, který mi pil svým obsazením ve filmu krev (i když takový konec, který si vybral, bych mu nepřála). Celkově - propadák, i když ještě ne tak hrozný, jako trojka. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Po legendární jedničce byl vytvořen díl druhý, který vlastně ani vzniknout neměl. Celý film se (kromě známého knihovníka) tváří úplně jinak. Postavy jsou stejné, ale díky novým hercům ztrácí své kouzlo. Nesympatický Bastian či naprosto nevhodně zvolený Atreyu jsou jen dalším černým bodem. Nehledě na to, že děj skutečně za moc nestojí. ...a to nás čekala ještě trojka! :-/ ()

Nebe007 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem byl znechucený a hodně jsem se přemlouval, abych se dodíval až do konce. Poté se film ale trošku rozjel a nakonec jsem to zvládnul. To ale nemění nic na tom, že film jako takový je jen jedna velká slátanina parazitující na kvalitní jedničce a ještě kvalitnější knize. Potěšili mě alespoň Falco a Kamenožrout, kteří byli ztvárněni stejně jako v prvním díle. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Původně mělo být natáčení tohoto filmu zahájeno krátce po uvedení (a obrovském úspěchu) Nekonečného příběhu (1984), ale výrobu pozastavil soudní spor mezi studiem Warner Bros. a autorem knižní předlohy. Spisovatel Michael Ende totiž nebyl spokojen s kvalitami filmového zpracování, a tak studio zažaloval, přičemž požadoval, aby výroba druhého dílu byla buď zrušena, anebo přejmenována, nicméně soud jeho žádost nakonec zamítl. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama